Po prostu nikt z wami nie chce merytorycznej dyskusji prowadzić. Ja bym się nie produkował z odpowiedzią dla gościa który 1 wystawił.
Przeważnie to trolle lub debile.
Nie produkowałbyś się z odpowiedzią dla gościa który dał 1/10 ale takiemu co wystawił punkcik wyżej nawet konto jesteś wstanie "zadedykować". ;)
Po prostu chciałem aby mnie rozpoznał... kudłacz.
Założenie konta = 3 minuty, i nie trzeba się przy tym produkować.
Ale założyłeś już przynajmniej cztery. A towarzyszysz mi maniaku od ponad roku - i to naprawdę wymaga mnóstwa idiotycznie spożytkowanej energii. Ale kretyni tak mają
genialny to ten film na pewno nie jest, ja uważam, że raczej słaby, ale na ocenę 1 też nie zasługuje, ot choćby z racji aspektów technicznych. Fabuła jest skopana całkowicie i wiele wątków nie ma zupełnie sensu, dialogi czasami przyprawiają o mdłości, ale efekty są niezłe i mimo braku logiki można mu dać wyższą notę. Jest jednak wiele filmów gorszych od Prometeusza.
W czym? Daje do myślenia o tym kto i po co nas stworzył. Czy powstaliśmy przypadkiem? Czy stworzył nas Bóg? A może ktoś inny... I dlaczego nas stworzyli? Mieli jakiś konkretny cel? Czy po prostu stworzyli nas tylko dlatego że to potrafili, tak jak ludzie tworzą cyborgi. Wystarczy otworzyć się na ten film.
Ja bym się nie otwierał, bo jego pustka cię zassie. Co nowego dostrzegasz w tych pytaniach? Nie widzisz nonsensów fabuły "Prometeusza"?
Nie mówię że te pytania to coś nowego. Ale są zadane w świetnej, jak dla mnie formie.
jak dla mnie "biedny" ridley nie mogl sie zdecydowac co ma nakrecic. Jak juz chciał filozoficzny film krecic , mogl zaoszczedzic mieszania do tego biednego aliena. Bo to ani horror ani jakis tam gleboki film. Jako sf bez ładu i składu. Scena jak dostali wpiernicz od inzyniera mnie rozbawiła do łez. A nastepna jak dwaj dzielni piloci zdecydowali sie poswiecic bo przeciez kapitan sam nie da rady staranowac innego statku :). Spalił cała tajemniczosc tej obcej rasy ktora widzielismy w Alien 1. Zamiast zrobic zwyczajnie dobra czesc piata bo 4 niestety była dnem ale i tak chyba ciekawszym niz ten Prometeusz
obnizylem do 5. A bo lubie sf ,obcego wiec srednia sie otrzymuje. Moze dwojka nie bedzie zła :). Nadzieja matka glupich ale matka swoje dzieci kocha . Ogolnie dlatego tez bo nie usnalem i obejrzalem do konca
Daje do myślenia tzn, że zwraca uwagę na jakiś problem, którego wcześniej nie zauważałeś, nie myślałeś o nim. Wszystkie pytania, które podałeś, towarzyszą ludziom od zarania dziejów, więc jak słusznie napisał kolega wyżej nie są niczym nowym (dającym do myślenia).
dzisiaj w nocy o północy zamiast strzelać z butelek szampanów ty będziesz "strzelał w spodnie".