PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189729
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Nie wiem jak wy, ale ja właśnie tak się czuję. Liczyłem na coś wielkiego. Coś, co przynajmniej
zbliży się do komiksów o Obcym i Inżynierach - zwłaszcza, że w sieci krążyło wiele świetnych
fanowskich scenariuszy. Tymczasem otrzymaliśmy dno.

ocenił(a) film na 10
gry270

To dlaczego taka wysoka ocena na 6?
Jakby nie było poczekajmy na sequel powinien wiele wyjaśnić.

użytkownik usunięty
666wszechmocny666

Bardzo watpie aby pojawila sie kolejna czesc. Nawet wersje rezyserska skasowano - a to nie sa proporcjonalnie jakies wielkie pieniadze, wiec co dopiero kolejne grube setki milionow $. Film niestety pozostanie knotem jakim jest, a szkoda, bo widzac wyciete materialy wiele moglo sie zmienic.

ocenił(a) film na 10

.... a może reżyser odkrył coś czego nie powinien publikować i dlatego zrobił sporo dziur w tym filmie.

użytkownik usunięty
666wszechmocny666

Tak, reżyser dokopał się do wiedzy tajemnej i odkrył, że jednak Jezus był kosmitą, a Daniken trafił z piramidami i posągami Moai.
Dokonawszy tego odkrycia Scott zrozumiał, że ludzkość nie jest gotowa na poznanie prawdy... i dlatego nakręcił słaby film z durnym scenariuszem? Gdzie tu sens?

ocenił(a) film na 10

Znam twój sekret, otóż twój tato to anna grodzka z ruchu palikota, straciłeś ojca ale zyskałeś drugą mamę.

użytkownik usunięty
666wszechmocny666

To ma być odpowiedź na moje pytanie? Pusty z ciebie chłopiec.

ocenił(a) film na 6
gry270

też mnie zawiódł ale obejrzałem jeszcze dwa razy by nie przegapić żadnego elementu filmu i ocena wzrosła. Teraz zabieram się za wersję 20 min dłuższą bluray ktora zawiera ponoć sporo scen które rzucają trochę inne światło na film. Koncowka mnie bardzo zdziwiła ale ponoć ma byc 2 część więc nie łączę tej koncowki z początkiem OBCY 8 pasażer nostromo

ocenił(a) film na 5
marcin0218

Obejrzałeś już? Ciekawi mnie, co takiego jest w tych nowych scenach :)

ocenił(a) film na 6
gry270

JEszcze nie :) musze kupic wersje blueray :D do świąt sobie sprawię. Niby alternatywne zakończenia też są.

ocenił(a) film na 1
gry270

następnym razem proponuję zazmówić sobie reżysera i całą resztę ekipy filmowej, aktorów i napisac własny scenariusz, może wtedy będzie zadowolony z filmu. Ale znając dziadostwo od strony polaków to i wtedy, pomimo że film będzie taki jak chciał autor to stwierdzi że gniot. Innymi słowy polaka- debila nic i nikt nie zadowoli.

ocenił(a) film na 5
rool72

Powiedział przygłup, który wystawił filmowi ocenę 1. Dla takich imbecyli jak ty szkoda klawiatury.

ocenił(a) film na 1
gry270

na taki debili jak Ty to szkoda klawy, wszędzie daję ocenę 1, jako że oglądałem film. Wcześniej kretynie dawałem 10, ale miałem dziwne czepianie się od taki debili jak Ty.

ocenił(a) film na 5
rool72

To jakim debilem musisz być, skoro wszystkim dajesz 10 albo 1.

gry270

Debilizm to upośledzenie umysłowe w stopniu lekkim, on musi cierpieć na imbecylizm.