PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189735
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Ridley Scott wiedział co robi, żeby o tym filmie było głośno. Niektórzy doszukują w nim np. teori spiskowych, faszyzmu, rasizmu, a ten cały Ostatni Inżynier to pewnie rozpętał kiedyś drugą wojnę światową.... Czy jest to prequel Obcego czy też nie. Według mnie to on może być nawet prequelem Gladiatora... To by wyjaśniało niektóre wątki. Wiadomo przecież, że pochodzimy od kosmitów.....

ocenił(a) film na 1

Ale ci sprytni faszyści...trzeba uważać :))))))

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Ciekawe, gdzie oni sie ukrywają. :P

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 1
jos_fw

Zauważyłeś,że my samouki, a koleżka specjalizację z faszyzmu nabył na Uniwersytecie Krytyki Politycznej z doktoratem u Środy :))))))))

ocenił(a) film na 2
Marekgdapl

Nie wiem, kto go uczył (za Środą nie przepadam, ale podstawowe fakty nt. Nietzschego, jako profesorKA filozofii powinna znać))). Wiem, że nic nie umie, a z oślim uporem zarzuca ludziom światłym ciemnotę. Schizofrenia połączona z manią wielkości. Gdyby to była tylko głupota, dałbym mu spokój, ale te jego histerie, groźby i tataki osobiste - tego nie odpuszczę.

ocenił(a) film na 2
jos_fw

"ataki"

Marekgdapl

To on jest, aż tak doskonale wykształcony ? Szacunek :P

Sam dajesz o sobie świadectwo... Odpowiadasz, emocjonalnie, wyzywasz innych, że są nieukami, a sam uważasz siebie za lepszego... Nie dziwię się, że ludzie łączą Ciebie z faszyzmem skoro w tym temacie sporo się już wypowiadałeś... i nie dajesz za wygraną bo uważasz, że masz rację a i nikt inny jej niema. Jakbyś sie przyznał, że popełniłeś błąd albo nie był takim arogantem to bym nawet Ci powiedział, że byłbyś najmądrzejszy od nas wszystkich. Nikt nie jest idealny, wszyscy się mylimy i uczymy się całe życie.

ocenił(a) film na 1
SweetArtist

Polecam dyskusję, gdzie Nietzsche został kolegą Hitlera i dał się niecnie w faszyzm wkręcić.