Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190174
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Krzyż

ocenił(a) film na 8

Zauważył ktoś że w tym filmie często pojawiał się motym z "Krzyżykiem" pani doktor. Martwy Sj bez głowy też miał oko.2000 lat czyli mniej więcej po śmierci Jezusa SJ chcieli przylecieć na Zemie i nas zniszczyć,czyżby zbieg okoliczności?

Nie mogę bo to nie jest nigdzie potwierdzone, ale jest jak najbardziej logiczne i sensowne, sam w pewnym sensie doświadczyłem obecności pola morfogenetycznego kilka razy, ale oczywiście nie mam dowodów więc nikt mi nie uwierzy. Nikt nie chce tego badać bo gdyby zaczęli i coś by im wyszło to cała współczesna fizyka ległaby w gruzach i trzeba by było naukę pisać od nowa. Polecam poczytać artykuły Rupera Sheldrake'a, ostatnio ukazał się taki w bardzo dobrym piśmie Transwizje, naprawdę polecam, artykuł cholernie ciekawy, a samo pismo genialne, jednak na pewno nie przeznaczone dla ludków z tego forum, tylko dla otwartych i szerzej widzących umysłów :)

użytkownik usunięty
0wner2

W jaki sposob go doswiadczyles? Co ono powoduje?
Sprobuje dorwac ten magazyn/

Czułem w swoim umyśle, choć nie da się tego opisać, obecność pewnych osób w pobliżu mnie, choć ich nie widziałem i nie było powodów by akurat wtedy tam były, ale jednak za chwilę się pojawiły, tak jakbym wyczuł ich obecność na odległość, dzięki telekinetycznym falom czy jak to sobie tam nazwiesz. I kilka razy tak miałem, wcześniej też, zanim dowiedziałem się o czymś takim jak pole morfogenetyczne które doskonale to zjawisko opisuje i uzasadnia. Oczywiście to tylko jedna z wielu możliwości tego pola. Gdyby teoria Sheldrake'a była zgodna z prawdą, a ja wierzę że jest, to istnienie czegoś takiego jak dusza, magia czy telepatia miałoby sens i było logicznie wytłumaczone, a zbyt dużo niewyjaśnionych przypadków niewyjaśnionych zjawisk czy doświadczeń by nic nie było na rzeczy. Pismo ciężko dorwać, jest to kwartalnik, na razie tylko dwa numery, poszukaj w empiku.

użytkownik usunięty
0wner2

Przeczysz sobie. Własnie tym postem rozpocząłeś rozmowę zamiast kończyć. Jakiś Ty niespójny, bajkowierco - wulgaryzmoplujku. Już masz na tym forum opinię największego trola. Złoty puchar chamstwa zdobyłeś. Zatem: Cicho!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Lukotoni

Prostactwo, wulgaryzmy, gadanie bez sensu, nierzeczowe wypowiedzi - prostackie ataki personalne. Jak długo jeszcze będziemy znosić na filmwebie takich proroków nędzy jak Lukotoni i 0wner2 , którzy jedyne co mają do zaproponowania na krytykę swoich bajań, to zachowania z piaskownicy, plucie etc. Czy Redakcja Filmwebu jeszcze działa? Czy też ten serwis już zupełnie zlazł na psy?

Tutaj wszyscy są kulturalni prócz ciebie.

użytkownik usunięty
Lukotoni

7. Zabrania się wykorzystywania Serwisu w sposób sprzeczny lub niewłaściwy z jego celem. W szczególności zabrania się umieszczania Treści Użytkownika w tym Profili lub innych treści sprzecznych z Regulaminem, powszechnie obowiązującymi przepisami prawa lub dobrymi obyczajami, w tym treści i zdjęć:
b) zawierających treści powszechnie uznawane za wulgarne i obraźliwe,
c) obrazujących lub propagujących przemoc, faszyzm, rasizm, nienawiść, dyskryminację (rasową, kulturową, etniczną, religijną lub filozoficzną itp.),
d) naruszających dobra osobiste lub obrażających godność innych osób,
k) jakichkolwiek innych sprzecznych z prawem lub łamiących normy społeczne i obyczajowe.
8. Zabrania się również działalności Użytkowników polegającej na:
b) zamierzonym wpływaniu na innych Użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych i/lub kontrowersyjnych i/lub nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. (tzw. „trolowanie”),

Nie spamuj man.

użytkownik usunięty
reixen

Cóż, prawda jest taka, że "proroctwa" "natchnionego" Scotta mają taką wartość wiedzotwórczą jak wypowiedzi Harrego Pottera. Zerową.

W końcu jakiś rozsądny człowiek na tym forum!Szkoda gadać o innych!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
0wner2

Cicho!

Nie.

użytkownik usunięty
0wner2

Cicho sza!

użytkownik usunięty
0wner2

7. Zabrania się wykorzystywania Serwisu w sposób sprzeczny lub niewłaściwy z jego celem. W szczególności zabrania się umieszczania Treści Użytkownika w tym Profili lub innych treści sprzecznych z Regulaminem, powszechnie obowiązującymi przepisami prawa lub dobrymi obyczajami, w tym treści i zdjęć:
c) obrazujących lub propagujących przemoc, faszyzm, rasizm, nienawiść, dyskryminację (rasową, kulturową, etniczną, religijną lub filozoficzną itp.),
k) jakichkolwiek innych sprzecznych z prawem lub łamiących normy społeczne i obyczajowe.
b) zamierzonym wpływaniu na innych Użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych i/lub kontrowersyjnych i/lub nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. (tzw. „trolowanie”),

ocenił(a) film na 10
Lukotoni

A skąd wiadomo, że bezgłowy SJ miał około 2000 lat? Mówiono o tym w filmie?

ocenił(a) film na 8
Azawakh

Tego co znaleźli odrazu zbadali czytnikiem węgla, okazało się że jest martwy od mniej więcej 2000 lat

ocenił(a) film na 10
Lukotoni

Oglądałem wersję anglo-języczną a mój angielski jest niestety kiepski więc mogłem tego nie zrozumieć.

ocenił(a) film na 8
Azawakh

Denerwują mnie filmy w których jest mnóstwo ?????????? A ten jest w tym przypadku mistrzem, przypomina to troche serial "zagubionych". Oglądają go po pewnym czasie ma się ochote udusić gościa który pisze scenariusze!!!

ocenił(a) film na 10
Lukotoni

Masz rację ten film ogląda się nieco jak serial Lost i ma nieco podobny klimat kina przygodowego.

Lukotoni

To wina Lindelofa. Widział po LOST, że oparcie fabuły na podstawie mixu starożytnej symboliki, rytuałów czy mitów jest chwytliwe dla widza i poszedł tą samą drogą przy Prometheusie (z raczej miernym, mało oryginalnym skutkiem). Jak dla mnie Scott i spółka zmarnowali potencjał jaki dawała możliwość opowiedzenia i rozwinięcia historii SJ z pierwszego Aliena. Poszli w dziadowskim kierunku pokazując SJ-ów jako stworzycieli życia na ziemi. Po co w ogóle mieszał naszą historię z ich gatunkiem. Podpiął się tym samym pod te wszystkie teorie Danikena i jemu podobnym o pochodzeniu człowieka (lub conajmniej o kontaktach z obcymi przez starożytne nacje). A teraz czytam do tego jeszcze newsy że Scott chce w ewentualnej 2ce wpleść w to wszystko Jezusa...Groteskowo to wszystko zaczyna wyglądać.

Kax79

Jezusa? buhahahaaa jakie to nędzne...

Kax79

"Podpiął się tym samym pod te wszystkie teorie Danikena i jemu podobnym o pochodzeniu człowieka (lub conajmniej o kontaktach z obcymi przez starożytne nacje). "

I bardzo dobrze, że to zrobił, może otworzy wam oczy na pewne fakty.

0wner2

Jedyne za co mogę podziękować Danikenowi to za to, że jest współodpowiedzialny za Thorgala. Resztę jego twórczości (nie więcej niż kilkanaście stron) to mogę przyjąć ewentualnie między niedzielnym obiadem a poobiednią drzemką w ramach popołudniowego relaksu.

Kax79

Jeden bierze sobie do serca to co on pisze, drugi nie. Ja należę do tej drugiej grupy.

Kax79

Tacy niedowiarcy pierwsi będą potem na kolanach błagali o wybaczenie.

0wner2

O jakie wybaczenie?Należysz do jakiejś sekty Danikena,czy jak?

jporuba

O wybaczenie gdy konkretnie się wku*wią i przylecą by wszystkich nas zmiażdżyć, ja będę na to przygotowany, a tacy jak ty będą wić się na ziemi we własnych rzygach i szczynach i będziecie płakać i miotać się jak mrówki, ale wasze prośby i modły nic wam nie pomogą.

0wner2

Siostrooo,pacjent z celi nr 2 znowu uciekł...

jporuba

Hehe, jakie to pospolite, że jednostki wybitne zawsze były uznawane za psycholi. Ale historia napisała swoje, wiec nie ma się co dziwić.

0wner2

A zatem Joseph Fritzl,Mengele,John Wayne Gacy i Elżbieta Batory tez były osobami wybitnymi?

jporuba

Chodziło mi raczej o ludzi w typie Kopernika...

użytkownik usunięty
0wner2

ocenił(a) film na 10

Apropo tamtych głupot o tym, że kosmici mają daleko do ziemi więc napewno nas nie odwiedzą. Z tego co wiem, to 99% teorii ufologicznych, również tych o planecie Nubiru itd, głosi, że nigdy nie opuszczali naszego układu słonecznego więc po co gadanie o napędach tunelowych itd?