PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189741
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Czy są gdzieś informacje, kto odpowiedzialny jest za muzykę w filmie?

ocenił(a) film na 7
czosnu

Najprawdopodobniej Marc Streitenfeld (znowu u boku R. Scotta).

GodFella

no oglądałem inne filmy z tym kompozytorem i muza jest ekstra facet! normalnie cool

ocenił(a) film na 7
cezarywi

Kompozytorem będzie Marc Streitenfeld, i jest to potwierdzona informacja. Jego nazwisko widniee m.in. na plakacie.

ocenił(a) film na 7
cezarywi

Serio? Co wg Ciebie najlepsze żeby obczaić? Bo przyznam, że choć soundtrackami się trochę interesuję, to o nim nigdy wcześniej nie słyszałem.

Charism

chociaż muzyka z trailera też zaje**sta

ocenił(a) film na 7
cezarywi

Muzyka z trailera NIE jest jego autorstwa.

ocenił(a) film na 7
JaszczurXP

Nie wiem czy ktoś na to zwrócił uwagę, ale muzyka z trailera Prometeusza to wariacja, kolejna wersja muzyki wykorzystanej w trailerze Aliena '79, trailer Aliens '86 też miał ten sam motyw wyjściowy. W gotowych filmach (Alien, Aliens) ten motyw się już nie pojawia. Może więc na potrzeby trailera Prometeusza też wykorzystano ten motyw, a czy znajdzie się w gotowym filmie, to możemy tylko spekulować, ale pewności mieć nie można. Nie wiem nawet czy ta wersja trailerowa jest autorstwa Streintenfelda...

ocenił(a) film na 7
Mirando 69

przykład: http://www.youtube.com/watch?v=fjlN-m7CUvA&feature=related

Charism

on chyba tylko do robin hooda robil takze bym sie nie podniecal za bardzo

lewandowski09

a przepraszam oto filmy do ktorych robil muze :
A Good Year (2006)
American Gangster (2007)
Body of Lies (2008)
Robin Hood (2010)
Welcome to the Rileys (2010)
The Grey (2012)
Prometheus (2012)

ocenił(a) film na 7
lewandowski09

Akurat w tym filmie się nie popisał, ale jego muzyka do innego filmu Scotta - "American Gangster" - jest naprawdę porządna.

JaszczurXP

robin hooda nie ogladalem sam nie wiem czemu dory jest chociaz ten film

ocenił(a) film na 8
lewandowski09

Dobry dobry tylko nie wszystkim przypadł do gustu głównie przez to co pan Scott postanowił zaserwować widzom na sam koniec....jest tam jedna ...idiotyczna scena która kładzie się cieniem na całości.Gdyby nie ten idiotyzm dałbym 10/10.

davidstar

TO JUTRO ZOBACZE

lewandowski09

no to mi chodziło american gangster tam muzyka jest bardzo dobra

ocenił(a) film na 8
lewandowski09

No w każdym bądź razie mnie przypadł do gustu, mam nadzieję, że jakoś specjalnie się nie rozczarujesz.Na pewno wart obejrzenia.