Czy są gdzieś informacje, kto odpowiedzialny jest za muzykę w filmie?
Kompozytorem będzie Marc Streitenfeld, i jest to potwierdzona informacja. Jego nazwisko widniee m.in. na plakacie.
Serio? Co wg Ciebie najlepsze żeby obczaić? Bo przyznam, że choć soundtrackami się trochę interesuję, to o nim nigdy wcześniej nie słyszałem.
Nie wiem czy ktoś na to zwrócił uwagę, ale muzyka z trailera Prometeusza to wariacja, kolejna wersja muzyki wykorzystanej w trailerze Aliena '79, trailer Aliens '86 też miał ten sam motyw wyjściowy. W gotowych filmach (Alien, Aliens) ten motyw się już nie pojawia. Może więc na potrzeby trailera Prometeusza też wykorzystano ten motyw, a czy znajdzie się w gotowym filmie, to możemy tylko spekulować, ale pewności mieć nie można. Nie wiem nawet czy ta wersja trailerowa jest autorstwa Streintenfelda...
a przepraszam oto filmy do ktorych robil muze :
A Good Year (2006)
American Gangster (2007)
Body of Lies (2008)
Robin Hood (2010)
Welcome to the Rileys (2010)
The Grey (2012)
Prometheus (2012)
Akurat w tym filmie się nie popisał, ale jego muzyka do innego filmu Scotta - "American Gangster" - jest naprawdę porządna.
Dobry dobry tylko nie wszystkim przypadł do gustu głównie przez to co pan Scott postanowił zaserwować widzom na sam koniec....jest tam jedna ...idiotyczna scena która kładzie się cieniem na całości.Gdyby nie ten idiotyzm dałbym 10/10.