PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189735
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Bo zamiast przez 2 godziny latać za stworkiem twórcy Obcego dali coś nowego,innowacyjnego taką odskocznie od tematu w bardzo dobrym stylu oraz połączenie efektów z ciekawą fabułą,a ci co dają 10 Kungu Fu Pandzie,a bardzo dobremu filmowi science fiction mniej niż 6 to hejterzy.

użytkownik usunięty

Nie, chłoptasiu. Ty dyskutować nie potrafisz (dowód mamy wyżej).

ocenił(a) film na 1

Co ty mu tłumaczysz Provi...jeszcze raz piszę.
To trzeba chwycić za ten pusty łeb.I uważając,żeby sie nie utytłać...wytrzeć ćwokowi spodnie z tego gie o trawę.
A zaraz potem tą jego tępą mordę prosto w ten syf, co narobił...
Inaczej własnego smrodu nie poczuje;)))))

użytkownik usunięty
Marekgdapl

Ja w swej naiwności liczyłem, że w końcu napisze coś sensownego. ;)

ocenił(a) film na 1

Trzymaj zwieracze...coraz bardziej ci chłopcze przecieka.
Smród nie do wytrzymania.
Przykro na to patrzeć.

użytkownik usunięty
Marekgdapl

Go Go Fanda

ocenił(a) film na 1

"Bo zamiast przez 2 godziny latać za stworkiem twórcy Obcego dali coś nowego,innowacyjnego taką odskocznie od tematu w bardzo dobrym stylu "
Oj tak...jaki film w takim stylu wypowiedź fana.Mistrz))))))))))))

użytkownik usunięty
Marekgdapl

GO GO fanda oj jej.Arcydziefo afirfacji.

ocenił(a) film na 1

No Panda...ta taka odskocznia w od tematu w bardzo dobrym stylu:)))))))))))))))))))
Buhahahahahahaha)))))))))))
Popłakałem się)))))))

użytkownik usunięty
Marekgdapl

Go go fanda i twoja infeligencja na frorum.Jak se myślisz,że możesz mnie wyfraszyć to se myflisz,bo narodowcy są flepsi w obelgach.

ocenił(a) film na 1

Gdybyś ty wiedział durniu))))o jaki poziom śmieszności zahaczasz to dawno byś się cieńkuszu schował ze wstydu.A tu nowy dzień i kolejną szanse nielocie zmarnowałeś))))))

użytkownik usunięty
Marekgdapl

No,że fe smiefejesz to nie znaczy,że wieszzz frgo se smiejefsFanda Go.Ciebie ufaszam za debila wiefsz jak ty se sfejeszt to mie to ciesfy.

użytkownik usunięty

Wytykanie ocen. Popełnianie błędów mających jak rozumiem ośmieszyć rozmówcę i pokazać drwiący stosunek do tego co pisze. Docinki ad personam. Ignorowanie niewygodnych pytań. Gimnazjalna erystyka...

Widać spodobał się wam poziom adwersarza chłopaki, mareczka to jeszcze rozumiem, daleko nie odbiega, ale tobie podpowiem: tłumaczenie czegokolwiek mija się z celem.

ocenił(a) film na 7
Marekgdapl

Po co tyle nawiasów? XD

użytkownik usunięty
Bezi1797

może lubi egoisto? :c

ocenił(a) film na 4

Nie jestem żadnym antyfanem ale muszę stwierdzić, że film kiepski - dałem to 4 za efekty. Film bardzo niespójny z wielką ilością absurdów które mógłbym wymienić gdyby komuś bardzo zależało. Poza tym nic nowego a wręcz przeciwnie cały czas ma się wrażenie że ogląda się przerobionego żywcem Obcego 1. Dodatkowo bardzo przewidywalny - z 7-8 razy przewidziałem co się stanie za parę minut lub za pół filmu, pomyliłem się raz.

P.S. Tragicznie było przebrnąć przez te komentarze. Dyskusja niby o Prometeuszu a połowa postów dotyczy filmu z zupełnie innej puli nie powiązanej tematycznie i jakieś sfrustrowane personalne wytyki autora tematu, który nie może przyjąć do wiadomości że nie dla wszystkich ten film jest tak genialny jak dla niego.

użytkownik usunięty
hobbista

No cóż każdy lubi co innego.Tak jak pisałem film to innowacyjny,pełen rozmachu gdzie efekty specjalne idą w parze z ciekawą fabułą.Mamy ciekawą historię o poszukiwaniach przez ludzi stwórcy,którym okazują się inżynierowie z innej planety.Film po części obala takie instytucje jak kościół katolicki,ale mimo to widzimy jak Shaw mimo chęci poznania prawdy jest katoliczką i nosi wisiorek z krzyżem czyli ma podobne przekonania do moich.Mareczek jest za głupi na dyskusje więc robię to co on na forum Prometeusza,a jak pisałem wcześniej mogę dyskutować z każdym kto nie daje oceny 1.Scott od zawsze tworzył filmy komercyjne,bo nawet Obcy i łowca jak na tamte czasy mimo słabej technologii bardziej przypominały Gwiezdne Wojny niż Ojca Chrzestnego.Potem Helikopter w ogniu czy Królestwo Niebieskie to nie są filmy,które mają wybitną fabułę,a dla części ludzi to już taka sama klasyka jak Władca czy Bond.

użytkownik usunięty

"film to innowacyjny"

W KTÓRYM MIEJSCU INNOWACYJNY?!

"Film po części obala takie instytucje jak kościół katolicki"

Jak rozumiesz: obala?

"jak pisałem wcześniej mogę dyskutować z każdym kto nie daje oceny 1"

Za kogo ty się szczawiu masz? Dyskutuj z każdym, albo bądź łaskaw spieprzać z tego forum, idioto.

"nawet Obcy i łowca jak na tamte czasy mimo słabej technologii bardziej przypominały Gwiezdne Wojny niż Ojca Chrzestnego"

Ponieważ to było sci-fi!

użytkownik usunięty

jesteś dno i 9018973917849782394892374902738947298348923 lat świetlnych mułu

użytkownik usunięty

No i usunął konto nasz mistrz dialogu...

ocenił(a) film na 1

Ty człowieku chyba zmysły postradałeś porównując tę awangardę kina science-fiction jakim są 2, 3 4 część Aliena do Prometeusza.

użytkownik usunięty
Tron_filmweb

Od kiedy Alien: Ressurection to awangarda kina?

ocenił(a) film na 1

Od nigdy.\ Alien: Ressurection i Prometheus to jedno wielkie nieporozumienie.

użytkownik usunięty
Tron_filmweb

Obie części AVP to nieporozumienia, wszystko inne jest już lepsze i to o wiele. Nawet A:R.