PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189735
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Bo zamiast przez 2 godziny latać za stworkiem twórcy Obcego dali coś nowego,innowacyjnego taką odskocznie od tematu w bardzo dobrym stylu oraz połączenie efektów z ciekawą fabułą,a ci co dają 10 Kungu Fu Pandzie,a bardzo dobremu filmowi science fiction mniej niż 6 to hejterzy.

ocenił(a) film na 10

Bardzo dobry post. Podpisuję się pod nim gdyż i ja uważam, że Prometeusz to jednak inne kino, kino z innym świeżym spojrzeniu na kwestię pochdzenia żyvia na Ziemii. Ten film to znakomite i nie nudne kino godne uwagi.

użytkownik usunięty
Azawakh

Właśnie,bo niektórzy dają 10 jakimś Pandą i nie potrafią docenić dobrego filmu.Też się zgadzam.

użytkownik usunięty
Azawakh

Świeże spojrzenie?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Erich_von_D%C3%A4niken
http://pl.wikipedia.org/wiki/Gwiezdne_wrota_(film)
http://www.filmweb.pl/film/Misja+na+Marsa-2000-881
http://www.filmweb.pl/2001.Odyseja.Kosmiczna

ocenił(a) film na 1

Aż chciałby się podyskutować jakie to świetne kino.
Tylko po co rozwodzić sie nad filmem nr 4000?:))))

użytkownik usunięty
Marekgdapl

No tak Panda to wybitna animacja.Najlepszy film,który przebija Króla Lwa i inne bajki.

ocenił(a) film na 1

Ja nie wiem,dlaczego wyjeżdżasz z Kung Fu Pandą.Trochę to idiotyczne...ale jak sie uparłeś to film nr 1594.
Reszta to kwestia indywidualnych preferencji.Trudno sie nie zgodzić jednak z poglądem,że to świetna animowana bajka.
Co prawda nie rzuca,nowego spojrzenia na pochodzenie człowieka.
A szkoda...owady były tam obdarzone większą inteligencją niż załoga "Prometeusza"))))))))))))))

użytkownik usunięty
Marekgdapl

A więc Ku fu Panda to tfoja ulufiona bajca.

ocenił(a) film na 1

http://www.filmweb.pl/film/Kung+Fu+Panda-2008-220402/awards
O cholercia...przy promku nie ma nic o nagrodach...jaka szkoda)))))))

użytkownik usunięty
Marekgdapl

A to ty oceniasz według ocen filmwebu.a to wszystko jasne.

ocenił(a) film na 1

Jasne... oszczędzę ci wysiłku)

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1

Jak w opozycji jest ktoś o twojej błyskotliwości.To ja tym idiotą nawet sam zostanę.Spoko już mnie przekonałeś))))))))))))

użytkownik usunięty
Marekgdapl

Oj ku fu fanda to mega bajca nafrande.

ocenił(a) film na 5
Marekgdapl

Marek ty znowu w jakies góvvno wlazłeś ?

ocenił(a) film na 1
Shambler

Nie...to tylko Rycerz 3-ej RP.
Kompletnie zakuta pała,która zakłada temat pod którym Azawakh przyznaje mu rację.
Po czym Rycerz przyznaje Azawakh rację...ze tamten przyznał mu rację))))))))
To trzeba mieć siłę intelektu.Zwróć uwagę na dwa pierwsze posty pod tematem.

ocenił(a) film na 9

Film ma swoje problemy, denne charaktery i dialogi dla przykladu ale na szczescie nie jest to gatunek w ktorym to gra wieksza role. Film SF ma gniesc pod wzgledem efektow specjalnych co robi 10/10. Scenariusz jest cwanie napisany i zostawia widza z wieloma niewyjasnionymi zagadnieniami, z cyklu im wiecej wiesz tym wiecej pojawia sie pytan. Podobal mi sie, ciekaw jestem ile odpowiedzi przyniesie sequel.

użytkownik usunięty

Ten crap nawet od AvsP jest słabszy (po ramotce Andersona nikt się cudów nie spodziewał). Co "nowego i innowacyjnego" jest w "Prometeuszu"? Chodzi ci o wątek kosmicznych kreatorów zerżnięty od Dänikena?

użytkownik usunięty

Twoja sfara.1/10 to znaczy,że jesteś emo.

użytkownik usunięty

Oceniasz wysoko filmy Bergmana, a nie potrafisz poprzeć argumentami własnych wypocin? I jeszcze ta szczeniacka odzywka...

ocenił(a) film na 1

Nie daj się nabrać na filmy w zestawie.
Zarówno wrzucenie do rozmowy tematu Kung Fu Pandu jaki i data założenia konta wskazuje na klon osoby z którą już miałem do czynienia.Wypowiedzi w podobnym stylu nasycenia, i biglem, i treścią;)))))))))))))

użytkownik usunięty
Marekgdapl

Ku fu panda na 10 i tfoja inteligencja na frorum dużo na fo wfskafuje.Ku fru franda to wybitna epofeja narofodowa.Wybitny filf zfajdujący się w tof 100.A flon fion klon.

użytkownik usunięty
Marekgdapl

Przejrzałem forum i rzeczywiście kilku userów wytykało Ci ocenę "Kung Fu Pandy" (epix, Apollo13pl , mp_82, Shambler ). Ja jednak podejrzewam, że autorem tego tematu jest Atoirtap. Gość został zbanowany 4 lutego, a Rycerz zawitał na filmwebie parę dni później Jedyne co mi nie pasuje to brak "Underwold" w topce. :-)

ocenił(a) film na 1

A ja stawiałem na mp_82.

ocenił(a) film na 1

mp_82 też coś od końca stycznia 2012 przestał się udzielać.Dość dziwne.
Kilku użytkowników o podobnym sposobie "zachowań" na forum (np.Atoirtap,mp_82,pankracy7) przestało być aktywnym czy zostali zbanowani w tym samym czasie.Jakby ktoś z administratorów wziął się za porządki.

użytkownik usunięty
Marekgdapl

Atoirtap pomówił jednego z pracowników portalu i to było bezpośrednim powodem zablokowania. Jeśli miał on tutaj jakieś inne konta, to zostały zbanowane w tym samym czasie.

użytkownik usunięty

Dobrały się dwa pacany jeden duży drugi mały taki plan sobie ułożyły,że multikonta otworzyły,jeden daje 1,drugi zaraz Pandzie 10,a poziomem swej mądrości się wzajemnie dopasują jak yin bez yang tak I_am_Providence bez Marekgdapl żyć nie może i choć jeden stara się drugiemu dorównać tak priorytety pomyliły,że jeden drugiego inteligencją wywyższyły,a choć dwa matoły wyżej siły łącząc chciały wejść na szczyt Himalajów tak to z tego piedestału króla Pandę obalić nie mogły,bo nikt nie przewyższy tego co daje 1 oraz tego co Pandzie 10 dowalił po pijaku ocenę wystawił i taki z tego morał,że po flaszce do klawiatury zasiadać nie mozna,a teraz drogie dzieci przypowieść taką niosę,że jak piłeś to logować nie powinieneś sięchyba,że po ziolenej herbaceńce.

użytkownik usunięty

Co ty dzieciaku pierdzielisz?

użytkownik usunięty

Że dawanie 1 po alkoholu to idiotyzm,a dzieciakiem jest któs kto uważa,że Bergman to jedyny mistrz w historii kina.Znam lepszych i dawanie 1 Prometeuszowi to idiotyzm.

użytkownik usunięty

1. Pudło. Najczęściej wchodzę na Filmweb trzeźwy. "Prometeusza" też widziałem na trzeźwo, czego teraz żałuję.

2.Gdzie pisałem, że Bergman to JEDYNY mistrz w historii kina?

3. Dawanie "Prometeuszowi" 10/10 to czysty idiotyzm..

4. Co "nowego i innowacyjnego" jest w "Prometeuszu"?

ocenił(a) film na 1

A pod jakim nikiem teraz brudas poganin Atoirtap "bawi nas swoją głupotą"?

użytkownik usunięty

1/10 i ufazasz się sa infeligenfa.Po co argumentować debilom,że białe jest białe,a czarne jest czarne.

użytkownik usunięty

Ocena wyraża moje zażenowanie tym co zaserwował Scott. "Prometeusza" był dla mnie największym rozczarowaniem minionego roku i stąd taka, a nie inna nota.

Ponawiam pytanie: Co "nowego i innowacyjnego" jest w "Prometeuszu"?

użytkownik usunięty

O srar trar fraj.Nihil Novil pic ci draj.1/10 znaczy się tyle wief co fre jesz.jefsteś ifiotą.

użytkownik usunięty

Ponawiam pytanie: Co "nowego i innowacyjnego" jest w "Prometeuszu"?

ocenił(a) film na 5

Naprawdę nie musisz się bardziej starać, wszyscy już wiemy, osiągnęłeś swój cel gratulacje.

użytkownik usunięty
Shambler

To nie jest skierowane do antyfanów Prometeusza co wystawiają oceny 5 - 6 to jest dla ludzi dających 1 przypowieść o tym co można,a czego nie można po pijaku.

użytkownik usunięty

Antyfani "Prometeusza" nawet mocno ubzdryngoleni wykazaliby się większą TRZEŹWOŚCIĄ umysłu, aniżeli ty w ciągu ostatnich kilku dni:
- Lepszy od "Obcego 2". Dlaczego lepszy? Bo ponoć dali filmowcy coś "nowego i innowacyjnego". Cóż to takiego było? Tego już nie napisałeś (czyt. nie potrafiłeś wskazać). Dopytywanie się nie zdało rezultatu, bowiem od razu zacząłeś się pluć i wywyższać.

ocenił(a) film na 1

Właśnie o to chodzi!!!)))))))
pod pewnym względem to doskonała konkluzja.
Nie przemęczaj się)))))))))))))))))))

użytkownik usunięty
Marekgdapl

Co to konfluzja ty nie wiesz boś zagłupi na to jak multikonta znalazłeś i oceny z filmwebu na swoim profilu wystawiłeś.

ocenił(a) film na 1

Już ci napisano jaki smród tu sie wszystkim z tobą kojarzy?))))
Daj odsapnąć.Nie da się wytrzymać za każdym razem jak się "odezwiesz".

użytkownik usunięty
Marekgdapl

No wiem,że Ku fu Fanda to arcydzieło nie trudz się.

ocenił(a) film na 1

Ależ to żadne arcydzieło i nie tego tyczy sie już dyskusja.
Tutaj dworują sobie liczni użytkownicy z potęgi twojego intelektu.
I wszyscy mają niezły ubaw.I z sposobu argumentacji jak i rzeczowości.

użytkownik usunięty
Marekgdapl

No wiem,że się śmieją przecież Ku fu Fana to arfydzieło z ciebie ubaw ma fale forum od fasów jefo posztafania.

ocenił(a) film na 1

Wiem,że możesz nie wiedzieć.Bystrością nie grzeszysz)))))
No to podpowiadam.
Śmieją się)))))

użytkownik usunięty
Marekgdapl

No tak Marekgdapl i I_am_Providence to wybitne grono debili.Rzeczywiście dużo osób.1 +1 = 2 głąby.Matka cię nie uczyła.Śmiać się to se z febie sreją.

użytkownik usunięty

Zadałem ci jedno, konkretne pytanie: Co "nowego i innowacyjnego" jest w "Prometeuszu"? Jeśli pozujesz tutaj na inteligentnego odbiorcę X muzy, który dostrzegł w "Prometeuszu" jakieś "nowe i oryginalne" treści, to bardzo bym prosił owe treści teraz przybliżyć. Bez opluwania oponentów uzasadnij swoją ocenę i rozpisz się o oryginalności "Prometeusza". Jak na razie nie podałeś ŻADNEGO argumentu...

ocenił(a) film na 1

Provi...na kogo on pozuje poza prostym chamem?:))))))))))))
Trochę dziwie się ,że oczekujesz jakiejś konkretnej odpowiedzi.
I temat,i składnia,i poziom riposty z gatunku często tu spotykanego.
Daj chłopczynie spokój i nie męcz pytaniami))))
Odpowiedzi już widziałeś.Kung Fu Panda)))))))

użytkownik usunięty

Debilowi tfumaszyc nie fusze.

użytkownik usunięty

Coś ci smrodzie wytłumaczę. Założyłeś temat w którym postawiłeś dość kontrowersyjną tezę, a właściwie to dwie.. Pierwsza: Film jest lepszy od Obcego 2,3,4 . Druga: Twórcy "Prometeusza" dali coś nowego, innowacyjnego.

Pomimo twoich chamskich odzywek chciałem podjąć dialog i prosiłem o rozpisanie się i uzasadnienie własnej opinii . Widzę jednak, że mam do czynienia z pryszvczatym durniem, który nie ma w zanadrzu żadnych argumentów i jedyne co potrafi, to plucie na innych.

użytkownik usunięty

Ja dyskutuje zz osobami co dały od 5 wzywyż.