Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190166
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Po tym filmie spodziewam się, że dla mnie będzie to film roku. Jak będę musiał dać ocenę 8 to uznam to za klęskę.

użytkownik usunięty
Sam_Worthington

W ostatnich latach powstało dużo kiepskich filmów Science-Fiction, ostatnie gnioty to np. Skyline (Po co kręcą dwójkę?) Jestem numerem cztery tez dupy nie urwało o G.I. Joe: Czas Kobry nie wspomnę. Zepsuli Terminatora, ale tylko czwórka kiepska, trojka była ok. Reaktywowali Predatora i który względem Skyline, G.I. Czas Kobry i Numeru cztery powinien mieć lepsza ocenę, no ale.. Prometheus musi uratować honor Science-Fiction dla dobra gatunku i jego fanów. Powodzenia Ridley!

Predators w sumie nie był zły patrząc na budżet i choćby porównać go do dużo wyższego budżetu takiej G.I. Czas Kobry czy Skyline.

ocenił(a) film na 8
Sam_Worthington

Heh żebyś się nie zdziwił :D Ja jeszcze nie tak dawno planowałem dać Bitwie w Los Angeles 10/10 i dodać do ulubionych, a skończyło się na wielkim rozczarowaniu :/
Oczywiście wypatruję premiery Prometeusza tak samo jak Ty i wierzę, że Scott tego nie spieprzy tym bardziej, że nowy Robin Hood był zajebisty i miał świetną fabułę(Ridley popełnił tam tylko jeden błąd, ale zasadniczy-posłał do walki bandę szczyli, czym zepsuł końcówkę).Na pewno Prometeusz nie będzie gównem bez żadnego przesłania jak seria AvP ,fabuła na pewno będzie zaletą filmu.
Ps.Aż tak źle z kinem Science-Fiction nie jest, zapomnieliście o Dystrykcie 9. Wkrótce szykuje się jego kontynuacja :D

davidstar

Nikt o Dystrykcie 9 nie zapomniał tylko my szukamy filmu Science-Fiction któremu by można dać 10/10 i Prometeusz to pierwsza od jakiegoś czasu szansa. Co nie znaczy że tak się stanie. Dlatego kibicuje Ridleyowi jak nigdy.

użytkownik usunięty
Sam_Worthington

Ten film musi wnieść coś kina Sci-Fi bo inaczej będzie to wielka klapa dla tego gatunku.

ocenił(a) film na 8

Przy takiej obsadzie nie powinno być klapy, a gdyby do tego doszło, to kolejne wielkie widowisko Sci-Fi "Wieczna wojna" byłoby bardzo zagrożone tym bardziej, że jego reżyserem będzie Ridley.To byłby taki przysłowiowy gwóźdź do trumny tego wspaniałego gatunku.Do tych z 10/10 zaliczyłbym jeszcze "Elysium" tam to jest dopiero obsada! Tak więc szykują się złote czasy i powrót do korzeni dla miłośników Sci-Fi i oby te słowa były prorocze.

davidstar

"Elysium" też biorę pod uwagę jako potencjalną 10tkę, ale to będzie dopiero w 2013.

ocenił(a) film na 8
Sam_Worthington

Znacie jeszcze jakieś fajne tytuły Sci-Fi , które mają się niebawem ukazać?To jest dobra okazja, żeby się czegoś dowiedzieć :D Ja niby wyszukuję, ale przeważnie wchodzę na opisy znanych reżyserów i aktorów, robię to wielokrotnie z nadzieją, że pojawi się coś nowego.Ale może właśnie ktoś mniej znany coś tam chce stworzyć?

davidstar

Jak przyjdzie mi coś do głowy to napiszę.

użytkownik usunięty
davidstar

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_science-fiction_films_of_the_2010s
Ściągawka do komerchy jest do 2013 r.

ocenił(a) film na 7

Witam, tak sobie czytam Wasze opinie i wtrącę parę, według mnie, bardzo dobrym filmów s-f ostaniego czasu. Jako że jestem wielką fanką s-f polecam: Moon, Dystrykt 9, Kod Nieśmiertelnosci oraz Nie opuszczaj mnie (wbrew pozorom jest to s-f bardzo mocno prawdopodobne)

ocenił(a) film na 8
Monika_2000

A witamy witamy w naszych skromnych progach fankę S-f :D:D Muszę chyba w końcu zabrać się za Moon-zbyt wiele pochlebnych opinii przeczytałem o tym filmie, żebym dalej mógł przechodzić obok niego obojętnie :)
Ps. Zmień sobie znaczek obok Twojego nicku (na swoim profilu) na ten drugi :D:D:D