dlaczego ten przyzwoity film, powiedział bym nawet bdb film, jest tak na FW niedoceniony.
Jest to film z mojego ulubionego gatunku i wątku (statek kosmiczny, załoga i nieznane, które na nią czeka). Dziś obejrzałem go po raz drugi i muszę przyznać, że trzyma w napięciu prawie jak Obcy. Zmieniłem też ocenę z 7 na 8 ponieważ wydaje mi się, że na tyle zasługuje (7,5-8). Zastanawiam się tylko w jakim celu android wprowadził pasożyta do organizmu doktorka oraz co spowodowało zmianę u geologa, że tak zmutował. (z tego co widziałem został potraktowany kwasem z przeciętego pasożyta)
Mutacja u geologa nastąpiła tak samo jak w przypadku Charliego, z tym że o wiele szybciej, ponieważ zażył znacznie większą dawkę, że tak to ujmę. Co do tego, dlaczego David zatruł Charliego to myślę, że był po prostu ciekaw co się z nim stanie, nie dbał zupełnie o ludzi, więc co mu szkodziło. Ja tak to rozumiem, bo Charlie już zaczął mutować i nie wiemy jakby wyglądał później, ale podejrzewam, że podobnie jak Fifield.