Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190174
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Przestaje mi się chcieć czytać nudne opisy i obciachowe narzekania.
Nie mówię o tym by zachwalać jakiś film jeśli wychodzicie z kina niezadowoleni, ale obiektywniej. Może nie wasz klimat. Podajcie i wady i zalety, a nie lutujecie ocenę 1/10 albo 2/10. Potem jakiego filmu by człowiek nie otworzył widzi 1/10 bo jakiemuś krytykowi za pięć groszy nie pasowało.
To samo tyczy sie tych którzy nawet całości nie zdołali obejrzeć, a już wlepiają 10/10?!
Wstyd mi za te polskie portale i brak szacunku do innych użytkowników.
Analizujcie, oceniajcie ciut obiektywniej błagam!!!

TCWolf82

Zostaje pominięta bo co godzine jakiś niezadowlony gość bluzga ten film. Ale zobacz tylko wczesne tematy, posty ludzi którzy pisali z "kulturą" o swoich ocenach, wiary, o przedmiotach ścisłych - po czym po przeczytaniu można wynieść coś z tej rozmowy. Podam Tobie dwa kulturalne tematy:
http://www.filmweb.pl/film/Prometeusz-2012-523230/discussion/Anunnaki+i+Space+Jo ckey%C2%A0,1879744

http://www.filmweb.pl/film/Prometeusz-2012-523230/discussion/Janek+w+obsadzie,18 82056

Można było i poczytać i się pośmiać a teraz tematy tylko takie:
"Ridley dał d...." , "Wielkie rozczarowanie" , - nic dodać, nic ująć niestety.

ocenił(a) film na 8
Mazurian

Tym filmem promet-zgonek to tak się rajcujesz i podniecasz że oglądając go to chyba sobie konia waliłeś!!!...

Lukotoni

Masz bogatą wyobraźnie - gratuluje;)

Lukotoni

Nie wiem czy to miała być jakaś prowokacja - mam nadzieje że nie.

ocenił(a) film na 8
TCWolf82

To na takich faktycznie można spotkać ludzi, którzy mają szansę nas kiedyś przerosnąć. Fajnie się z takimi pracuje, ale i tak uważam, że mimo zdolności, to jest taki wiek, że należy głównie się uczyć i rozwijać, a nie próbować się w ekspertyzach na forach. Szczególnie w takiej dziedzinie jak kino, gdzie do dobrej analizy potrzebna jest IMHO pewna głębia wynikająca z doświadczenia.

ocenił(a) film na 8
TCWolf82

Ja jeszcze nigdy nie oceniłem czegoś na 1/10. Najniższa ocena to 3/10 dla Gulczas, a jak myślisz, he, he, he.

ocenił(a) film na 8
Rahabiel

Oceny bardzo niskie są relatywnie dość rzadkie u osób oceniających z głową, a wynika to z tego, że jak się siada do filmu to też się najczęściej wybiera co się obejrzy, a nie ogląda jak leci. Telewizje też nie są głupie i też starają się filtrować. Dlatego też coś, co naprawdę zasługuje na pełne potępienie ogląda się naprawdę sporadycznie. Częste rzucanie 1 wynika, jak sądzę, z chęci dowartościowania się na zasadzie "jestem taki krytyczny co czyni mnie lepszym w krytyce od tych, co ocenili to łagodniej".

ocenił(a) film na 8
KarolZet

I oczywiście odwrotna sytuacja ,gdzie wlepiamy 10 (określamy mianem arcydzieła) też powinna być dobrze przemyślana.
Święta racja KZet.

ocenił(a) film na 8
TCWolf82

Jak lubicie kino, efekty specjalne i filmy sci-fi to prowadzę na blogu kilka rankingów w tych klimatach. Zapraszam w wolnych chwilach. http://www.filmweb.pl/user/Rahabiel/blog