PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189741
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Jak powyższy tytuł jak myślicie będzie Alien czyli xenomorph w obrazie Ridleya S. czyli w Prometeuszu.Ja myślę że zobaczymy tam fazę tworzenia xenomorph w połaczeniu z kodem ludzkim oraz w późniejszym czasie z kodem Space Jockeya.Co o tym myślicie.
Nastąpi odrodzenie Obcego

gbvhb

Ridley Scott powiedział w ostatnim wywiadzie że xenomorfa nie będzie przynajmniej w takiej postaci jak w serii alien.

sebastian11346

ale ostatnie 15 minut filmu bedzie plynnie przechodzilo w aliena ale on chyba powiedzial ze nie bedzie go bo ,,pracuje w disneylandzie'' i smial sie mysle ze to bedzie jakas wczesna forma xeno a pozniej ewoluuje a z reszta na jednym zdjeciu ze zwiaqstuna widac jak bochaterowi twarz topi sie od kwasu

lewandowski09

Stwory zwane Space Jockey i inne gatunki z ich planety (w tym alieny) mają kwas zamiast krwi, tak jak wszystkie zwięrzeta i ludzi na ziemi cechuje czerwona krew. W trailerze nie musi to być wcale kwas aliena. Poza tym po co nam znowu oklepany alien? Mam nadzieję, że H.R.Giger namalował do tego filmu coś równie obślizgłego i paskudnego...a zarazem nowego.

sebastian11346

Scott mógł tak powiedzieć dla zmylenia widzów i zrobienia nam niespodzianki ale co do to tych zdjęciach i zwiastunie nie był bym tego taki pewien oraz nie chciał pewnie kręcić piątego Aliena przez takie głupie filmy jak AvP i AvP 2, tylko zrobić nowy film pod nową nazwą ale pewnie z Obcym w roli głównej tylko na tego nie chce powiedzieć trzyma to w tajemnicy tak jak się trzyma akta w CIA hehe...

ocenił(a) film na 8
gbvhb

jak już sebastian powiedział xeno nie będzie w znanej nam formie to będzie wcześniejsza forma bez domieszki genu ludzkiego. Ja jestem za jeżeli chodzi o nowy "model" aliena, boję się tylko i wyłącznie o kategorie wiekową ...

ocenił(a) film na 10
switch_bboy

Xenomorph, który wyskoczy z Jockeya byłby mocno epicki.

barry8500

byłby to preatorian
Ridley Scott powiedział w ostatnim wywiadzie że xenomorfa nie będzie przynajmniej w takiej postaci jak w serii alien.
chodzi o to że będzie ich więcej czy o wygląd aliena?

ocenił(a) film na 10
cezarywi

Chujorian. Pretorian to po prostu naczelny strażnik większy od innych. Z Jockeyów wyrastały bambusy wielkości autobusu. Ale biorąc pod uwagę, że w orginalnym universum nie istnieją pretorianie, to na giganta w kształcie ludzkkopochodnym też nie można liczyć. Chodzi o to, że go nie będzie. Pokażą jajka i tyle. Ewentualnie pokażą przodków Xenomorphów na których Jockeye, albo ludzie zrobią potem eksperymenty i zamienią ich w broń. To tłumaczyłoby dlaczego statek z prometeusza leżał na LV kilka milionów lat i wątek podróży w czasie która ma się pojawić.

barry8500

żal:-(
jak alienów nie będzie to ja nie oglądam!

cezarywi

Ja tam wolę coś nowego, Obcy mogą się pojawić w postaci smaczku, ale kolejnej sieki z Alienami w roli głównej bym nie zdzierżył. Dobrze, że Ridley chce zrobić coś ambitniejszego.

0wner2

na ja też chcę żeby było troszkę obcych ale nie za dużo tylko ogólonie żeby chociaz raz pokazać postać tej rasy

ocenił(a) film na 10
cezarywi

Ja na teaserze zauważyłem coś jeszcze, tam przy tej głowie faktycznie nie ma jaj, tylko wszędzie stoją dziwaczne urny,który w niższej jakości sprawiały mylne wrażenie. Ciekawe co to jest. Była scenka jak babka w szpitalnym ciuchu się drze leżąć i patrząc w dół. Wątpie żeby rodziła, może dojdzie więc do tego,że coś z niej wyskoczy. Podobno Ridley mówił że nie będzie morfów jednocześnie śmiejąc się do dziennikarza.

barry8500

jest tez scena jak fasbender wyciaga cos dziwnego z tej urny a z ta babka to rzeczywiscie ciekawa scena na tym zwiastunie nie nie ma tej scenki jak brzuch jej rosnie nie wiem dlaczego to wycieli moze to xeno

lewandowski09

a potej babce jest ktoś kto trzyma się za hełm bo kwas mu go przezera to pewnie twarzołap wypuścił kwas
może to ta babka która ma ''urodzić'' alienka?

cezarywi

napweno nie ta babka bo w tej scenie widac jak ktos stoi obok niego tez w helmie

ocenił(a) film na 8
barry8500

Chujorian ahahahaahaha! Chłopaki się spuszczają czy xeno czy pretorian ... a tu chujorian i wszystko w temacie :D

davidstar

no i wszystko jasne ludzie to xeno transformuja macie screeny
img836.imageshack.us/img836/3016/85110029.jpg
img585.imageshack.us/img585/5143/99641699.jpg
i jeszce jest filmik http://www.youtube.com/watch?v=d9re91OwUnA

ocenił(a) film na 8
lewandowski09

Dzięki :) oczywiście gówno pokazali w ostatniej części teasera ale..... dostałem dawkę na uspokojenie , myślę, że wytrzymam do jutra :D Ciekawe czy jak jutro rano wstanę z wyrka to już będzie trailer... Nie wiesz przypadkiem w jakich godzinach ma się pojawić?

davidstar

no tez jestem ciekawy ale nie mam pojecia ale na rano to chyba niema co liczyc

lewandowski09

ja zwykle sparawdzam wszystko jak wracam do domu
ale na drugim zdjeciu jest weyland yutani corp.!

cezarywi

no ja tez ale telefon bedzie w gotowosci to sprawdze w pracy

ocenił(a) film na 8
lewandowski09

Pewnie masz rację.....nieźle się tu wszyscy jaramy :)

davidstar

bo jest czym szkoda tylko ze trzeba tyle czekac

ocenił(a) film na 8
lewandowski09

Wytrzymamy :) do premiery w Polsce tyle samo co do Euro2012 :D hahaha Na pewno szybko zapomnę o smutku (w przypadku porażki) w kinie hehe

davidstar

ale jesli ten film mnie zawiedzie ... to porzuce moją pasję o ksenomorfach

ocenił(a) film na 8
cezarywi

Nie porzucisz. Na szczęście mamy jeszcze nieśmiertelne pierwsze 3 części :)
Są znaki na niebie i ziemi, że Prometeusz będzie arcydziełem. Głupi teaser jest lepszy od oficjalnych trailerów TDKR i Hobbita w którym tak naprawdę tylko soundtrack jest na wysokim poziomie a tak nic się nie pokazali.

ocenił(a) film na 7
lewandowski09

Kuuuurde, ale spoiler : | Po co ja to otwierałem....

Charism

no mam nadzieje ...

ocenił(a) film na 8
gbvhb

moim skromnym zdaniem coś na podobieństwo Aliena musi być gdyż w pierwszej części znaleźli skamielinę space jokey'a z rozerwaną klatką piersiową także raczej zobaczymy nowy gatunek aliena :) ale to tylko moje zdanie ;p

ocenił(a) film na 5
switch_bboy

Stawiam, że Ridley nie mówi całej prawdy i chwała mu za to, bo tak samo było przy okazji premiery pierwszego Aliena. Nikt o wyglądzie i nawet istnieniu aliena jako takiego nie miał pojęcia dopóki nie trafił do kina (Jedyne co mógł, to wywnioskować z tytułu :P). Widać, że film prowadzić będzie bezpośrednio do wydarzeń z pierwszego Aliena. I wcale Aliena jako takiego być tam nie musi, bo taki jakiego znamy powstał dopiero w styczności z ludzkim DNA. Zresztą, widać, że Elizabeth prawdopodobnie "rodząca" coś na trailerze, jest mocno podobna do Ripley, którą Alien traktował z wyjątkowym poczuciem "sentymentu" :E. Coincidence?