Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190174
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Muszę się zastanowić nad zmianą portalu skoro takie dzieła mają takie śmieszne oceny.
Blade Runner też kiedyś tak samo krytykowano. Kiedyś (jak niektóre tu dzieci patrzące tylko na efekty dorosną) - Prometeusz również stanie się dziełem kultowym (według mnie już nim jest). Pozdro dla fanów.

ocenił(a) film na 1
Marekgdapl

errata:niemożliwe

ocenił(a) film na 7
Marekgdapl

Mareczku, wiem, że tłumaczę to "geniuszowi", ale przez pierwsze pięć minut możesz edytować posta.

ocenił(a) film na 5
remiofthedead

Kultowy film z masą wpadek, żart jakiś, dla filmu za wpadki 7ka to racjonalna ocena, statystycznie wypada słabiej przez pseudo przeciwników tego filmu którzy wystawiają mu śmiesznie niskie oceny.

ocenił(a) film na 1
Shambler

Skrzywdzeni przez los.Racjonalni inaczej i statystycznie mikrzy sympatycy filmu))))))))
A jak ktoś daje mu 10/10 czy 9...8 to nie piszesz o zawyżonej statystyce.
Stwierdzasz, że film powinien mieć 7.
.Ma 6,5. A ty brniesz w te pierdoły.

ocenił(a) film na 5
Marekgdapl

Pierdoły ? widze że nie możesz sie obyć, bez próby sprowadzania rozmowy do swojego poziomu. Przecież film na 10 musi oszałamiać swoim poziomem, być conajmniej bliski arcydziełu, do którego prometeuszowi troche brakuje.

ocenił(a) film na 1
Shambler

Pierdołami oceniam pisanie o racjonalnej ocenie.
Tak samo jak pretensje skierowane do krytyków za ich zbyt niskie oceny.W sumie są przeciwwagą dla zbyt wysokich.
Jak byś przez moment pomyślał to doszedłbyś do wniosku, że twoja ocena nie wiele sie różni od rankingu....wypadkowej wszystkich ocen użytkowników.Tu podniesionej przez liczby osób oceniających.
Ja to nazywam pierdołami co cię oburza..ale ty je piszesz.

ocenił(a) film na 5
Marekgdapl

Nazywanie prometeusza arcydziełem to dopiero są pierdoły.

ocenił(a) film na 1
Shambler

I tutaj muszę się z tobą zgodzić w 100%))))))))))))

ocenił(a) film na 6
remiofthedead

Szerze mówiąc to mnie Prometeusz mocno zawiódł. Owszem świetnie zrobiony technicznie, dobrze się ogląda, ale nie porywa.
Mówienie że jest kultowy i dawanie mu 10 jest równie uzasadnione jak hejtowanie i dawanie 1, obie skrajności nieadekwatne.
Zresztą co miałoby go uczynić kultowym? Niezbyt oryginalny scenariusz? Niezbyt odkrywcza eksploatacja starych pomysłów?

ocenił(a) film na 8
Mitnaged

Mi tak średnio podoba się kino Sci-Fi ale Prometeusz bardzo mi się spodobał , chyba zresztą jak większość filmów Scotta.

ocenił(a) film na 6
remiofthedead

Ludzie różne opinie mają na temat filmu to normalne - diagnoza jest jednak błędna moim zdaniem i niska ocena wynika właśnie z deficytu fabuły względem obrazu a nie odwrotnie.

remiofthedead

Jestem wielkim fanem Aliena, ale Prometeusz nie przypadł mi do gustu. Próbowałem się wkręcić w film jak to było w przypadku Aliena, ale gdy już byłem zaabsorbowany na tyle, żeby się wciągnąć to nagle gra aktorska albo dziwna nieścisłość wybijały mnie z tego stanu. Nie mogę powiedzieć, że to nieudany film, ale nie ma dla mnie tej magii co Alien. Jedyne co mi się podoba odnośnie tego filmu to reakcja Was, którzy potrafią na wiele sposobów interpretować ten film. Bardzo mi się to podoba i nawet jeśli dla mnie ten film nie jest wybitny to chyba jednak Scott osiągnął częściowo sukces pobudzając wyobraźnie fanów sci fi. Słuchając wypowiedzi na temat tego filmu zaczynam się zastanawiać jak to wszystko można wyjaśnić. Nie jestem za podawaniem wszystkiego na tacy, ale nie oczekiwałem, że luki w fabule odszukam na forum. Chyba obejrze jeszcze raz film.

ocenił(a) film na 8
remiofthedead

No właśnie, a takie Pandorum ma 7.0 ocenę. Pandorum jest udanym filmem nie przeczę no ale jest filmem łatwiejszym, ma w sobie mniej takiej "niesamowitości" i niezwykłości . Widać jeśli ktoś nie czuje świata 'Obcego' albo go nie rozumie da takiemu Prometeuszowi 4/10 albo 5/10 i dlatego ocena jest niska. Uniwersum Obcego jest jednym z najciekawszych jakie powstały. Świetna kontynuacja tego niezapomnianego świata, nie zawiodłem się. 9/10 .

remiofthedead

Ja powiem tylko jedno. Według mnie film jest przereklamowany jak na to całe halo wokół niego i dziesięć tysięcy zwiastunów... Rozczarowałam się. I jak uwielbiam Fassbendera tak nawet i z nim ciężko mi było wytrwać do końca. No ale to moje zdanie jednym może się nie podobać a inni będą zachwyceni ;)

remiofthedead

Zdecydowanie zmień portal może kiedy wyniosą się z niego ludzie z Twoim gustem oceniający film - porażkę wysoko, to wreszcie Prometeusz dostanie swoje adekwatne 2/3 do dzienniczka :) Także Ahoj!

P.S. Ty naprawdę wierzysz, że ludzie teraz krytykujący Promka za parę lat zmienią zdanie? Większość już dawno wyklarowała swój gust i jeśli historia jest nudna, źle opowiedziana, pełna wcale nie zabawnych dziur i bzdur to ona po latach nadal taka będzie.. kontekst nie ma tu znaczenia :)

noheaven

Zmienią zdanie. A już na pewno, jak będzie im stukać siedemdziesiątka.

ocenił(a) film na 1
Anna_Sandstorm

Na starość można postradać zmysły:)

draugr

Demencja i te sprawy, wtedy faktycznie są szanse, że prometeusz mnie urzeknie ;D

remiofthedead

No ale właśnie o to chodzi w filmweb, że te oceny mają przedstawiać jakąś tam średnią krajową, a to, że nie zawsze się pokrywają z twoją, to tylko świadczy dobrze o tobie :)