PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 189 tys. ocen
6,3 10 1 189050
5,7 63 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Pomocy!

ocenił(a) film na 5

Obejrzeć czy nie? Im więcej dyskusji przeczytałam tym bardziej jestem zagubiona... Jakbym czytała o komedii...
Moja znajoma mówi że w pewnym momencie tak się zaczęła śmiać że ją niektórzy BARDZO PRZEJĘCI chcieli wyrzucić....

ocenił(a) film na 6
0wner2

"Mam większe problemy które wymagają psychicznej regeneracji od jakiegoś dzieciaka z fw" chcesz żebym Cię leczył?
Płaczesz u mych stóp, załatwiłem Cię ;P

napruto

Ku*wa nie zrozumiałeś sensu wypowiedzi. Albo to ja źle napisałem, nie ważne. Tak czy siak mam w dupie was wszystkich bo mam większe problemy niż przejmowanie się co o mnie sądzi pajac z fw. I tak jestem najlepszy.

ocenił(a) film na 6
0wner2

"i tak jestem najlepszy"- z tego mam Cię wyleczyć?
Widzisz?
Teraz i Ty zaczynasz sie mylić.
Chociaż dałem Ci z anginem takie manto, że sam bym się po takim nie pozbierał.
A to dopiero rozgrzewka

napruto

Hahaha, żyj dalej w swoim świecie xD

ocenił(a) film na 6
0wner2

Gówniarska wypowiedź zerżnięta z pierwszej lepszej strony po wpisaniu w google "cięta riposta".
Przegrywasz, spójrz prawdzie w oczy :D

napruto

Po prostu już tak się śmieję z twojej głupoty, że palce same mi piszą obojętnie co, bo nawet nie widzę klawiatury xD

ocenił(a) film na 6
0wner2

Nie widzisz, bo przez moją ripostę straciłeś wzrok.
I tak nie jesteś godzien jej czytać, więc może i dobrze jak tego nie robisz.
Jeszcze Cię przez przypadek zabiję!

0wner2

Wasza dyskusja jest śmieszna. Kłócicie się jak stare dobre małżeństwo. :) Królowa by się Was powstydziła.

ocenił(a) film na 6
cezarywi

Spyerdalaj ;)

napruto

:D Spox już spadam, wrócę z gniazda z braćmi, żeby przerwać tę śmieszną konwersacje

ocenił(a) film na 6
cezarywi

Fajnie

napruto

Mam tableta w drodze. Dlatego piszę

ocenił(a) film na 6
cezarywi

0wner ucichł.
Pewnie grzebie po moich ocenach

napruto

Jak zwykle. Ale tak na poważnie. Ile masz lat?

ocenił(a) film na 6
cezarywi

8, chyba już pisałem

napruto

przecież Ty masz bardziej zaawansowany poziom pisania niż ja!

ocenił(a) film na 6
cezarywi

Bo Ty nie zaczynasz z dużej litery.
I może czytam więcej książek

napruto

W to wątpię. w internecie pisze z dużej tylko jak pisze nazwy własne skróty grzecznościowe, poza tym mam klawiaturę że trzeba się trochę namęczyć żeby wcisnąć Shift albo alt

ocenił(a) film na 6
cezarywi

A poza tym teraz z tabletu piszesz chyba

napruto

Teraz już nie, chciałem Cię zastraszyć z Obcymi. A tableta nie mam :)

ocenił(a) film na 6
cezarywi

Przecież obcy nie... nie..nie is...(to tak jak powiedzieć dziecku, że mikołaja nie ma)

napruto

Może nie istnieją. Chociaż każdy fan skrycie marzy

ocenił(a) film na 6
cezarywi

Gdybyś takiego spotkał to byś się zesrał ze strachu

napruto

Być może. I kij

ocenił(a) film na 6
cezarywi

Ale figurkę w skali 1:1 chciałbym mieć :P

napruto

myślisz że ja nie ??

ocenił(a) film na 6
cezarywi

No w sumie... xD

napruto

Jak zawsze :)

KOSA2207

Wwitam. Jeżeli jesteś fanem serii Alien to zdecydowanie odradzam pójście do kona bo szkoda kasy. Efekty 3d? nie ma takich. Szkoda zachodu.

svd2

Jestem fanem serii Alien, film jest arcydziełem i najlepszą częścią obok jedynki, efekty 3D miażdżą. Na jakim filmie byłeś, bo na pewno nie na Prometeuszu?

0wner2

Nie jesteś fanem Alienów skoro plagiat jest dla Ciebie w porządku. Do tego filmu ukradziono wiele pomysłów ze wszystkich cześci Aliena. A efekty 3d to naprawde lipa.

svd2

Nie było tu żadnego plagiatu, co najwyżej subtelne nawiązania spełniające rolę smaczków dla fanów serii. A 3D było najlepszym 3D w historii obok Avatara.

ocenił(a) film na 6
svd2

... bo na film idzie się dla efektów 3d... tia...

wito_filmweb

nie koniecznie ale za to sie płaci cholerne pieniądze i wymaga sie za to efektów.

ocenił(a) film na 6
svd2

nikt ci nie każe iść na seans 3D, a poza tym efekty w Prometeuszu są zrealizowane doskonale bo to nie konwersja tylko prawdziwe 3D

wito_filmweb

Oczywiście ze nikt mi nie kaze iść na 3d ale poszedlem zeby zobaczyc jakie sa i sie rozczarowalem bo zaplacilem wiecej nic za 2d a mialem prawie to samo

ocenił(a) film na 6
svd2

już przestań tak sknerzyć... tak ci szkoda tych paru złotych więcej to może nie ryzykuj i nie chodź na 3D

ocenił(a) film na 7
wito_filmweb

Niestety to poważny problem bo nie da się nie chodzić na 3D - a nie każdy z nas widzi 3D. Jest na prawdę spora grupa ludzi którzy mając obydwoje oczu patrzą tylko jednym - widzenie jednooczne. Raz lewym raz prawym. Ta wada wzroku nie przeszkadzała do tej pory w życiu wiele osób normalnie funkcjonuje z nią nic o niej nie wiedząc - o wadzie dowiadują się gdy chcą zostać pilotem, albo operatorem koparki, czy suwnicy. Okazuje się że w erze kina 3D wada uniemożliwia obejrzenia jakiegokolwiek efektu 3D na ekranie :(

Niestety polscy właściciele kin mają to w kompletnym poważaniu. Nie dając możliwości obejrzenia filmu 3D w 2D. Albo dając taką możliwość długo po premierze.

ocenił(a) film na 6
vicovaro25

fakt. rzadko kiedy można w kinie zobaczyć normalną wersję, dopiero teraz to zauważyłem bo w kinie do którego chodzę zazwyczaj są wersje 2D i 3D... ale dziwi mnie, że dałeś 1...

ocenił(a) film na 7
wito_filmweb

Dałem jeden bo efekty 3D były dla mnie nie dostępne, obraz był zaciemniony i czasami nieostry - jak zawsze na 3D.

A zdecydowałem się obejrzeć mimo to bo interesowała mnie tematyka kino s-f lubię a film był Ridleya Scotta - "twórcy Łowcy Androidów i Helikoptera" - jak głosiły plakaty. No i okazało się że jednak nie, że poza efektami ten film nie oferuje ani nic z Łowcy ani nic z Ridleya Scotta, ani nawet z obcego. Nie ma nawet mocnej i intrygującej historii.
Taki mocno komercyjny projekt w stylu "Projekt Monster" tylko zrobiony z większym rozmachem za dużo bardziej poważniejsze pieniądze.

ocenił(a) film na 6
vicovaro25

oj to ty strasznie krytyczny jesteś... świat aż tak źle tego filmu nie ocenia... zrozumiałbym 4 ewentualnie 3 chociaż to też przesadne hejtowanie, ale 1? no trudno, każdy ma prawo oceniać jak chce, tylko szkoda że czasami brak obiektywizmu ;/

ocenił(a) film na 7
wito_filmweb

Takie oceny jak 3 i 4 są usprawiedliwione bo widziałem dużo większe gnioty również udające poważne produkcje - ale po prostu mnie wku*rwili i się mszczę i tyle ;)

ocenił(a) film na 6
vicovaro25

niech ci będzie...

użytkownik usunięty
KOSA2207

Krajobrazy są piękne - i zdjęcia. Przyznam, że ze wględu na nie planowałam iść ponownie...

Za krajobrazy, zdjęcia, muzykę i aktorów ten film zasługuje minimum na 7.