PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189729
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Czy dobrze myślę, że jest to prolog filmów o Obcych, które ukazały się ( serie Obcych )?

skibaa10

tak, jest związany z Obcym i o tym skąd się wziął ten stworek :)

ocenił(a) film na 5
skibaa10

W sensie, że obcy jest bronią biologiczną "stwórców"?

ocenił(a) film na 6
zaldbag

tego to i sam rezyser pewnie nie wie :P

ocenił(a) film na 9
skibaa10

Ja tam tam miałem nadzieję na Horror.
Wszystko takie o niczym, tam kosmici, tu planety, inni się biją, inni starzeją, inni chcą żyć, a inni piją złe nasienie.
Skoro pokusili się o Horror to chociaż jednego ducha mogli zrobić.

NieMamSwojegoZdania

Ghost story w kosmosie? Sorry ale nie, a poztatym jest to horror, UFO należy do zjawsik paranormalnych więc miżna powiedzi3c ze jest to horror

ocenił(a) film na 9
Eplay

Jakie zjawiska paranormalne, jak zwykła biologia i technologia -.- Duchy są straszne, a to po prostu jakieś Sci-Fi, tylko nie wiedzieć czemu Horrorem nazwane. Nabrali mnie i straciłem swoje pieniądze.

NieMamSwojegoZdania

jak ja ci mówię że Ufo to są zjawiska paranormalne, duchy są straszne ale horrory to nie tylko filmy o duchach np:
- Krzyk
- Dr Jekyll i mr.Hyde
- piątek 13 (do 4 części)
-Resident Evil
a pozatym idąc na film powinieneś coś o nim przeczytać bo to tak jakby powiedzeić że każdy film historyczny jest o II wojnie

ocenił(a) film na 9
Eplay

No sorry, ale Zombie nie istnieją więc Resident Evil to fikcja, ale i horror świetny -.-
Krzyk to komedia, piątek trzynastego to samo. A Dr Jeckyll i me.Hyde to chyba książka, a nie horror.
A UFO to nie zjawisko paranormalne, tylko fakt. A kolejnym faktem jest że kosmici istnieją, więc to sci-fi oparte na faktach, a nie horror.
A co do filmów historycznych, to akurat te o 2 wojnie światowej, to też fikcja. Żydowska propaganda w większości.

NieMamSwojegoZdania

Dr jekyll to również film, klasyk horroru -_-

ocenił(a) film na 5
skibaa10

Prologiem bym tego nie nazwał, ponieważ na ścianach ładowani statku inżynierów widać płaskorzeźby przedstawiające królową obcych i facehuggery. Bronią była czarna maź która jak dla mnie była pozyskiwana z xenomorphów.