1."Alien"- 9,5/10 i serducho
2."Alien 3"- 7/10 i serducho
3."Aliens"- 7/10
4."Prometeusz"- 6/10 i serducho
5."Alien: Resurrection" 4/10
1."Alien" 9+/10
2."Alien 3" 8+/10
3."Aliens" 8/10
4."Alien: Resurrection" 6/10
5."Prometeusz" 5/10
6."Alien vs. Predator" 3/10
7."Alien vs. Predator - requiem" 2/10
+ znaczy że w ulubionych
Z AvP to tak:
1."Alien" 9,5/10 i serducho
2."Alien 3"- 7/10 i serducho
3."Aliens"- 7/10
4."Prometeusz"- 6,5/10 iserducho
5."AvP"- naciągane 6/10 i serducho
6."Alien: Resurrection" 4/10
100."AVP2"- 1/10
A co to za film,który trzeba naprawiać reżyserką i pokładać niczym nieuzasadnione nadzieje w dwójce.zaczyna się dziwnie robić)
Ocenianie Promka na 10 świadczy o zdrowym rozsądku oceniającego, bo to jak na razie najlepszy film roku i najlepszy film sci-fi od 30 lat.
Pieprzysz bzdury.
Właśnie aktorstwo w obu jest na równym poziomie, ale TDKR miażdży Promka pod wszystkimi innymi względami
Haha ciekawe jakimi? ;D Zmarnowanie potencjału na postać Bane'a i zrobienie z niego przydupasa jakiejś chorej idiotki? Jego idiotyczna śmierć? Sprowadzenie całej genialnej atmosfery i obietnicy że dostaniemy coś wielkiego do ogranego motywu z bombą wyciągniętego prosto z filmów Seagala? Praktycznie brak efektów specjalnych lub scen zapierających dech w piersiach? Dziury fabularne i idiotyzmy przy których Prometeusz to arcydzieło spójności i przemyślanego poprowadzenia fabuły? Czy może samo debilne założenie filmu, w którym Batman miał absolutnie nie mieć żadnych szans na uratowanie Gotham, a oczywiście z sytuacji bez wyjścia wyszedł w najbardziej przewidywalny i prostacki sposób?
Jeśli spodziewałeś się po Batmanie efektów specjalnych to się nie dziwię.
A i tak 10 dałeś
BB i TDK były o wiele bardziej efektowne i miały sceny zapadające w pamięć. Z TDKR wyróżniała się tylko ostatnia walka Batman vs Bane. 10 dałem za to, że TDKR był zajebistym filmem rozrywkowym, na poziomie Avengers któremu dałem 10, więc tu też dziesiątka powinna się pojawić. Dałem 10 za świetną muzykę, genialnie zagrane postacie Bane'a i Catwoman oraz za kilka zdań wypowiedzianych w tym filmie, który były bardzo mocne.
Zara. Nie strzelam, oceniam tak jak wszyscy powinni oceniać, bo mam najlepszy gust filmowy na świecie.
1. Obcy - decydujące starcie (Arcydzieło kina rozrywkowego, jeden z najlepszych sequeli ever)
---------------------------------------
2. Obcy (klimatyczny, horror który nie do końca wykorzystał potencjał tematu)
----------------------------------------
3. Obcy: Przebudzenie (całkiem niezła, efekciarska napierdalanka)
4. Obcy 3 (tak na prawdę nie powinien powstać)
5. Obcy kontra Predator (nie był wcale taki zły)
----------------------------------------
6. Obcy kontra Predator 2 (ciężko cokolwiek o tym filmie powiedzieć, gdyż w tych ciemnościach nic nie było widać)
Przebudzenie gorsze od 3, a 3 powinien powstać, bo rozsławił Finchera i uśmiercono w nim Newt
Obcy 3 - głupi, nielogiczny, absurdalny oraz napisany bez pomysłu
Przebudzenie to również hujnia, choć sekwencja z obcymi pod wodą była fajna
Jesteś aż tak głupi, że nie zauważasz, że te z filmu Camerona były mniejsze i chodziły na czworaka?
obcy zarówno potrafił chodzi na czworaka jak i na na tylnych nogach, z resztą po co mu niby byłby te długie przednie łapy
Na prawie każdym Xenoforum pisze nawet, że to inne gatunki, o szczegóły pytaj się usera Cezarywi.
Prometeusz to nie Alien i nie jest bezpośrednio z nim związany. Dlatego też nie powinien być brany pod uwagę w tym rankingu. To oddzielne dzieło i tak też powinien być traktowany.
1. Obcy - decydujące starcie - 8,5/10
2. Obcy - 8. pasażer "Nostromo" - 8/10
3. Prometeusz - 7/10
4. Obcy 3 - 7/10
5. Obcy: Przebudzenie - 6/10
6. Obcy kontra Predator - 5/10
Po głębszym namyśle dochodzę do takich wniosków:
1. Prometeusz - 10/10 (najlepszy film Ridleya Scotta, klimatyczne, pomysłowe, piękne, inteligentne i trzymające w napięciu cały czas arcydzieło, najlepszy film sci-fi od czasu pierwszego Aliena)
2. Obcy - 8. pasażer "Nostromo - 10/10 (prawdziwy klasyk i prekursor gatunku, przez 33 lata nic nowego w temacie się nie pojawiło, mistrzowski film dopiero teraz przebił jego twórca)
3. Obcy - decydujące starcie - 9/10 (genialny, klimatyczny film akcji mający kilka perfekcyjnych sekwencji, tak dobrze wyreżyserowanych, że w życiu nie ośmieliłbym się powiedzieć iż można to było zrobić lepiej, oraz film posiadający masą niepotrzebnych głupot i żenujących dialogów)
4. Obcy 3 - 8+/10 (dobry klimatyczny film i udana kontynuacja z niewykorzystanym potencjałem, którą pod koniec skutecznie rujnują sceny z żałośnie animowanym komputerowo Obcym)
5. Obcy: Przebudzenie - 8+/10 (świetny akcyjniak który z racji zakończenia trójki nigdy nie powinien powstać, a powstał i wyszło to całkiem dobrze, oryginalny motyw z nowym gatunkiem Aliena pod koniec, oraz wreszcie mamy androida płci żeńskiej!)
6. Obcy kontra Predator - 5/10 (klasyczny gniot i próba zarobienia na kultowych seriach, skutecznie niszcząca je na tyle, iż obecnie nikt nie bierze tego gówna na serio. I dobrze)
7. Obcy kontra Predator 2 - 4/10 (ciężko cokolwiek o tym filmie powiedzieć, gdyż w tych ciemnościach nic nie było widać ;P)
4 to ujdzie czyli często film który mógł być lepszy, ale coś w nim nie zagrało. Idealna ocena dla "Prometeusza".
Jesteś idiotą, jeśli uważasz, że ocena 4/10 to ujdzie, ujdzie to ocena 6, filmweb ma spaczony system, zresztą weź wypi*rdalaj bo już rzygać mi się chce od twojego bezsensownego bełkotu, spadam stąd coś obejrzeć bo widzę dzisiaj wam musiało konkretnie w główki przygrzać.
"najlepszy film sci-fi od czasu pierwszego Aliena"
A Aliena umieściłeś niżej. Zaiste nie dziwię się że logika tego filmu cię nie wkurzyła skoro podstawowych jej zasad nie znasz.
Bo mam problem z dojściem do tego który film jest lepszy, raz wydaje mi się że ten, a po chwili ten.