Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190185
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

TOP Alienów 

ocenił(a) film na 6

1."Alien"- 9,5/10 i serducho
2."Alien 3"- 7/10 i serducho
3."Aliens"- 7/10
4."Prometeusz"- 6/10 i serducho
5."Alien: Resurrection" 4/10

użytkownik usunięty

ciekaw co u ciebie w takim razie ma 1/10

Mało jest takich produkcji, te co dostały u mnie 1 to antyfilmy. Gnioty typu Krwiożerczej Małpy, Cywilizacja jaszczurów, Hostel, 2012: Doomsday, z polskich Generał - zamach na Gibraltarze. Na tą zaszczytną ocenę zakwalifikował się także pierwszy Zmierzch (reszty nigdy nie obejrzę) oraz 3 dni ciemności, ostatnio pokazywany na nowych horyzontach, pierwszy film z którego wyszedłem w trakcie seansu. Bańkę dostał też klasyczny Pies andaluzyjski, po którym nigdy tak bardzo nie żałowałem zmarnowanych 15 minut życia. W sam raz dla pseudo inteligentów.

0wner2

Pies Andaluzyjski to w większym stopniu arcydzieło niż to.

neo_angin

Pies andaluzyjski to w każdym stopniu mega gniot i nic mnie to nie obchodzi, że był pierwszym filmem surrealistycznym. Tego nie da się oglądać.

0wner2

To film surrealistyczny. Czego ty się spodziewałeś? Quasi surrealizmu jak w "Incepcji"?

neo_angin

Są dobre filmy surrealistyczne, np. Głowa do wycierania Lyncha. Pies andaluzyjski to gówno, film tego typu mogę w każdej chwili nagrać telefonem, wystarczy wyjść na dwór i walnąć kilka przypadkowych ujęć, a potem skleić to w Movie Makerze.

0wner2

to cofnij się w czasie i nakręć to wtedy.

neo_angin

Nie mam wehikułu czasu.

0wner2

Nie zrozumiałeś o co mi chodzi, ale mnie to nie dziwi.

neo_angin

No chyba jednak ty znowu nie zrozumiałeś o co mi chodzi.

ocenił(a) film na 6
0wner2

Uchodzi za arcydzieło

Prawie same filmy których nie widział czyli "Zmierzch" itp.

neo_angin

Akurat Zmierzch widziałem pajacu.

0wner2

Film na poziomie Prometeusza, ale nie udaje niczego ponad rozrywką czyli z góry lepszy.

neo_angin

Jeżeli nazywasz rozrywką to co zaprezentowano w Zmierzchu to nie nie mam już więcej pytań, ostatecznie potwierdziłeś swoją mentalną tępotę. Zmierzch to film nieoglądalny, ciekawsze od jego seansu jest patrzenie w ścianę.

0wner2

Lepiej się to ogląda niż kontynuacje Transformers. Nawet w sumie lepiej niż pierwsze Transformers.

neo_angin

Nawet ta chujnia zwana Transformers 3 jest arcydziełem w porównaniu to tego ścierwa Zmierzch, musisz być strasznie chory, jeśli uważasz, że Zmierzch posiada jakiekolwiek plusy. Tego się nie da oglądać.

0wner2

Ma świetną ścieżkę dźwiękową. To jest tzw. "Guilty Pleasure". Nie miałem żadnego problemu z oglądaniem tego i jest świetnym odmóżdżeniem.

neo_angin

Nie zapamiętałem nawet w jakim stylu utrzymywała się ścieżka dźwiękowa z tego gównianego filmu, ale nic dziwnego, że dla takiego mało wymagającego plebsa jak ty Zmierzch jest dobrym odmóżdżeniem. Ja jednak wymagam trochę więcej nawet od odmóżdżacza i tym się różnimy. Może lepiej zajmij się kolejnymi częściami serii, zamiast oglądać filmy dla dorosłych?

ocenił(a) film na 6
0wner2

Ale filmu o Bieberze nie

napruto

No jeszcze mnie nie poj*bało żeby coś takiego zrobić.

napruto

1. Obcy: Ósmy pasażer Nostromo: 10
2. Obcy: Decydujące starcie: 9+
3. Obcy 3: 9
4. Prometeusz: 8+
5. Obcy: Przebudzenie: 7
6. Obcy kontra Predator: 6
7. Obcy kontra Predator 2: 4
Do tego jeszcze "serduszko" dla każdego filmu, oprócz ostatniego;).

ocenił(a) film na 6
napruto

Obcy-Ósmy pasażer Nostromo (1979) 10/10
Obcy-Decydujące stracie (1986) 10/10
Obcy 3 (1992) 8/10
Obcy: Przebudzenie (1997) 5/10
Obcy vs. Predator (2004) 4/10
Obcy vs. Predator: Requiem 2/10
"Prometeusza" jeszcze niestety nie oglądałem...