1."Alien"- 9,5/10 i serducho
2."Alien 3"- 7/10 i serducho
3."Aliens"- 7/10
4."Prometeusz"- 6/10 i serducho
5."Alien: Resurrection" 4/10
Mało jest takich produkcji, te co dostały u mnie 1 to antyfilmy. Gnioty typu Krwiożerczej Małpy, Cywilizacja jaszczurów, Hostel, 2012: Doomsday, z polskich Generał - zamach na Gibraltarze. Na tą zaszczytną ocenę zakwalifikował się także pierwszy Zmierzch (reszty nigdy nie obejrzę) oraz 3 dni ciemności, ostatnio pokazywany na nowych horyzontach, pierwszy film z którego wyszedłem w trakcie seansu. Bańkę dostał też klasyczny Pies andaluzyjski, po którym nigdy tak bardzo nie żałowałem zmarnowanych 15 minut życia. W sam raz dla pseudo inteligentów.
Pies andaluzyjski to w każdym stopniu mega gniot i nic mnie to nie obchodzi, że był pierwszym filmem surrealistycznym. Tego nie da się oglądać.
Są dobre filmy surrealistyczne, np. Głowa do wycierania Lyncha. Pies andaluzyjski to gówno, film tego typu mogę w każdej chwili nagrać telefonem, wystarczy wyjść na dwór i walnąć kilka przypadkowych ujęć, a potem skleić to w Movie Makerze.
Jeżeli nazywasz rozrywką to co zaprezentowano w Zmierzchu to nie nie mam już więcej pytań, ostatecznie potwierdziłeś swoją mentalną tępotę. Zmierzch to film nieoglądalny, ciekawsze od jego seansu jest patrzenie w ścianę.
Nawet ta chujnia zwana Transformers 3 jest arcydziełem w porównaniu to tego ścierwa Zmierzch, musisz być strasznie chory, jeśli uważasz, że Zmierzch posiada jakiekolwiek plusy. Tego się nie da oglądać.
Ma świetną ścieżkę dźwiękową. To jest tzw. "Guilty Pleasure". Nie miałem żadnego problemu z oglądaniem tego i jest świetnym odmóżdżeniem.
Nie zapamiętałem nawet w jakim stylu utrzymywała się ścieżka dźwiękowa z tego gównianego filmu, ale nic dziwnego, że dla takiego mało wymagającego plebsa jak ty Zmierzch jest dobrym odmóżdżeniem. Ja jednak wymagam trochę więcej nawet od odmóżdżacza i tym się różnimy. Może lepiej zajmij się kolejnymi częściami serii, zamiast oglądać filmy dla dorosłych?
1. Obcy: Ósmy pasażer Nostromo: 10
2. Obcy: Decydujące starcie: 9+
3. Obcy 3: 9
4. Prometeusz: 8+
5. Obcy: Przebudzenie: 7
6. Obcy kontra Predator: 6
7. Obcy kontra Predator 2: 4
Do tego jeszcze "serduszko" dla każdego filmu, oprócz ostatniego;).