Ridley Scott.. To jest jakiś .. Nawet nie mam słów na to, fenomen. Jak można połączyć tak genialny pomysł jak podróż w głąb galaktyki, poszukiwanie sensu naszego życia, jakieś wyższe istoty, z gównem dla nastolatków ??? Scott psuje film i tyle może i pomysł miał ale nie umiał go w pełni wykorzystać... nawet w 30% nie wykorzystał. Jednak Scott to żaden wybitny reżyser, to poprostu gość który poprawnie wykonuje swoją pracę. Są dziesiątki takich jak on. Ten film jest tak płytki że aż mnie to irytowało. Wyobrażam sobie jak genialne dzieło można stworzyć z takiego zarysu scenariusza,ale jak zwykle stworzył to gość który nie potrafił się za to zabrać.
Pierwsza godzina filmu-8/10
2 godzina filmu-4/10 bo to się zamieniło w gniot.
Plusy to chyba muzyka, więcej się nie doszukałem
I nie mam pojęcia jak to ocenić nawet
Moim zdaniem Scott jednak wybija się trochę ponad przeciętność, "Obcy", "Łowca Androidów", "Gladiator"... Ale rzeczywiście "Prometeusz" to próba pogodzenia elementów których nie da się pogodzić, może jednak nie zwalajmy wszystkiego na reżysera bo scenarzysta również pokpił sprawę. Mimo to i tak czekam na sequel, może będzie na wyższym poziomie.
To jest film dla wielkich fanów filmów i książek o "Obcych". Opowiada historię powstania xenomorpha. Nakręcony przez gościa, który to wszystko na początku wykombinował i chciał przedstawić wydarzenia sprzed ósmego pasażera Nostromo. Polecam. Ja się zajadałem jak torcikiem babuni. Jak dla fana który zna filmy i książki na pamięć ocena zdecydowanie zbyt niska. U mnie 10.
Opowiada historię powstania xenomorpha?
Skoro w filmie przedstawiono historię powstania pierwszego Aliena to jak wyjaśnić wizerunek królowej obcych i twarzołapów na statku Inżynierów?
http://i.imgur.com/zbow6.jpg
"Ja się zajadałem jak torcikiem babuni."
Szczególnie smakowita była droga od zatrucia wody do powstania Obcego...
1. Android bez powodu zatruwa wodę w szklance i podaje ją naukowcowi
2. Ten, po wypiciu wody idzie się bzykać z bezpłodną Shaw.
3. Okazuje się że ta kapka mazi wypita przez naukowca przeniknęła do organizmu jego partnerki i spowodowała poczęcie...
4. ... pieprzonym KALMAREM.
5. Ciąża trwa kilka(naście?) godzin. Płód rośnie bardzo szybko, a po operacyjnym usunięciu- jeszcze szybciej.
6. Kalmar (już 3-5 metrowy) atakuje Inżyniera, wprowadza do jego organizmu pasożyta i na końcu wykluwa się Obcy.. z mordą delfina.