PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189736
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

jestem pod ogromnym wrażeniem tego filmu....wspaniałe efekty specjalne...muzyka....i klimat....mam nadzieję że nakręcą drugą cześć

użytkownik usunięty
jano_filmweb

Mam nadzieję, że to ironia z Twojej strony. "Prometeusz" to jeden z najgłupszych i najsłabszych s-f ostatnich lat.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
asiunek_2

Lasia...facet od tych chamskich wpisów podszywa sie pod Providence i w nicku ma Prowidence przez "w" więc oszczędź sobie.

ocenił(a) film na 10

no cóż taka jest twoja opinia i masz do tego prawo....nie wiem w czym gustujesz ...oby to nie był Zbuntowany Anioł lub Moda na sukces....ja gustuje w filmach SF i wiem co piszę.....zresztą nie dziwią mnie takie komentarze.....wielu ludzi nie do końca wie co pisze....

użytkownik usunięty
jano_filmweb

Ależ ja bardzo lubię s-f. I wiem co piszę. ;)

ocenił(a) film na 10

bogata kolekcja u Ciebie filmów SF :)

użytkownik usunięty
jano_filmweb

Filmów sci-fi mam ocenionych 347, przy czym widziałem ich w życiu z dwa razy więcej. "Prometeusz" mnie zawiódł na całej linii. Wielokrotnie zresztą o tym pisałem na forum. Fabuła jest pełna dziur logicznych, bohaterowie są słabo rozpisani i zachowują się w sposób całkowicie irracjonalny, głębia w tym filmie jest pozorna i cała historia nie trzyma się kupy. Wprowadzono elementy NIEZGODNE z uniwersum Obcego. Wiele wątków rozpoczęto, ale ich w żaden sensowny sposób nie rozwinięto. Brak właśnie sensu, logiki i poszanowania inteligencji odbiorcy. Scott od kilkunastu lat cierpi na kryzys twórczy i "Prometeusz" jest tego najlepszym dowodem. Facet, który kiedyś nakręcił "Łowcę.." i "Aliena" dziś konsekwentnie niszczy swój dorobek.

ocenił(a) film na 10
jano_filmweb

Nic dodać nic odjąć. Wspaniałe zdjęcia, nastrojowy soundtrack, wspaniała obsada i gra aktorska, piekne efekty specjalne i bardzo ciekawa fabuła. 2001: Odyseja Kosmiczna, Blade Runner, Alien, Gwiezdne wojny Avatary i Matrixy niech się pod stół chowają przy tym.

ocenił(a) film na 7
asiunek_2

nie no chyba przesadziłaś z tymi Gwiezdnymi Wojnami i Matrixem
Film dobry efekty też jak na 21 wiek przystało, ale nie powala tak jak powalały kiedyś filmy z efektami specjalnymi gdzie dużo pracy trzeba było w to włożyć, żeby wyglądało oszałamiająco. Z resztą do dziś są świetnymi filmami i na pewno będą.
Ale to oczywiście twoje zdanie i nie ma co go podważać.
Film zasługuje na 7 i pewnie będzie druga część bo to by było bez sensu gdyby nie kontynuowali.

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 1

Konto od 11 czerwca 2013.Kolejne ścierwo.

użytkownik usunięty
Marekgdapl

To na sto procent kolejne wcielenie Matrixa.

ocenił(a) film na 7
Raze

Oscary? O czym Ty mówisz? Czemu np. taki Depp go jeszcze nie dostał?A Joaquin Phoenix?
Bo Oscary to ustawka jak większość rzeczy na tym świecie i dostaje go jakiś aktorzyna, który zagrał w jednym filmie i to pewnie jeszcze wojennym, albo opowiadającym o jakiejś patologii i dlatego go dostaje.
Oscary to przeżytek. Jedynie imprezka gdzie "gwiazdy" (bo przypominam je mamy na niebie) mogą się pokazać w najnowszych kolekcjach i poświecić dupami.
Teraz raczej nie idzie się za tym ile nagród dostał dany film. Oglądasz i sam oceniasz bo chyba najlepiej polegać tylko na tym, na swojej własnej ocenie.
Dla innych filmy typu GW czy Matrix to debilizm wtórny, a dla drugich zajebisty film, który będą puszczać dzieciom swoich dzieci itd itd.
Gusta i guściki.

ocenił(a) film na 7
Raze

p.s nie żebym broniła trolla, tak tylko się wypowiadam jeżeli już mowa o oscarach..

ocenił(a) film na 7
Raze

nie napisałam, że jesteś trollem -.- chodziło mi o asiuniek (coś tam coś tam)

jano_filmweb

Jak dla mnie od strony wizualnej jak najbardziej plus, ale poza tym słabizna...

ocenił(a) film na 9
jano_filmweb

Zgadza sie,ocena na filmwebie to kpina po nizej oceny szerszego grona :
http://www.rottentomatoes.com/m/prometheus_2012/
http://www.imdb.com/title/tt1446714/?ref_=fn_al_tt_1

użytkownik usunięty
wildecard

Akurat w tym wypadku Filmweb ma lepszą średnią.

ocenił(a) film na 10

no nie wiem czy ocena na IMDp 7.1 jest niższa niż 6.3 na filmweb.....albo nie widzisz albo nie potrafisz czytać....

użytkownik usunięty
jano_filmweb

To po prostu Ty nie potrafisz czytać między wierszami... Na filmwebie ocena jest niższa i dlatego właśnie lepsza. "Prometeusz" to najgorszy film Scotta i jeden z najsłabszych obrazów sci-fi ostaniego dziesięciolecia.

Wypowiedział się nasz miłośnik Belli, Edwarda i lalek Barbie :)

ocenił(a) film na 2

konto naszej silesii założone 3 dni temu. Wiadomo z czym mamy do czynienia Provi

jos_fw

Oto najnowsze konto użytkownika: I_am_Providence
http://www.filmweb.pl/user/Ingmar_Bergman

Powód jest prosty. Ktoś wytyka ci twoje zachowanie. Cały czas ciskasz wulgaryzmami i groźbami karalnymi. Ktoś wytyka ci twoja głupotę a ty jeszcze się naburmuszasz. W dodatku zakładasz multikonta i pomawiasz innych adwersarzy.

wildecard

http://www.rottentomatoes.com/m/prometheus_2012/

jano_filmweb

A mi się film podobał, zwłaszcza, że wielką fanką science fiction nie jestem i zazwyczaj nudzę się na tego typu produkcjach. Być może było dużo błędów, być może sporo niedorzeczności, ale dla mnie to rozrywka w czystej postaci, gdzie nie muszę zastanawiać się, dlaczego główna bohaterka skacze jak gazela po operacji brzucha, tylko po prostu podziwiam efekty specjalne i dobrze się bawię.

Silesia_Superior

No chyba nie.