PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189736
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

rozwalają mnie niektóre komentarze :/ totalne DNO? serio? jasne, jak ktoś wkoło tylko ogląda Nickelodeon to jak może się znać na filmach

ocenił(a) film na 2
ewela_35

no nie może. Dobrze, że od czasu do czasu oświeci nas, nicponiów, znawca

jos_fw

no nie... przepraszam jeśli wielce Pan/Pani został urażony/a lecz raczy zauważyć że to tylko moja opinia i nie nazwałabym kogoś idiotą bo mu się film nie podobał...:/ więc nie wiem o co Ci chodzi? film jest spoko lecz, zgadzam się, mógłby by być lepszy ale efekty specjalne dobre (złagodziłam swoją ocenę ze względu na Scotta którego i tak podziwiam za to co pokazał w ,,Obcym'').. i co lepiej?

ocenił(a) film na 2
ewela_35

trudno mnie urazić, natomiast proszę się uważnie wczytać w treść swego tematu - jacy to ludzie nie lubią Prometeusza? Tacy, co się na kinie nie znają, o!

jos_fw

ohh przepraszam masz rację, powinnam inaczej się wypowiedzieć, bo najwidoczniej oglądasz Nickelodeon skoro moja wypowiedź cię tak uraziła... i szczerze powiem że nie interesuje mnie co oglądasz i jakie filmy lubisz, chodziło mi tylko o to że film nie jest totalnym Dnem, bo widziałam gorsze, i to tylko moje zdanie

ocenił(a) film na 1
ewela_35

Misia...o coś na temat i rzeczowo ?
Masz w sumie rację
Totalnym dnem nie jest...są jeszcze gorsze.
Te z podobnym wyrafinowaniem przesłania, ale bez efektów i grania na fujarce. :))))))

ocenił(a) film na 10
Marekgdapl

A jakie znasz gorsze filmy od Prometeusza?

Loki_Jotunheim

np. Battleship: Bitwa o Ziemię, według mnie

ocenił(a) film na 1
ewela_35

No i zgoda...z jedną uwagą.
Battleship nie aspirował do miana rozprawy na temat "skad pochodzimy i dokąd zmierzamy".
Był filmem dla dzieci o grze Hasbro.
Natomiast Prometeusz to najbardziej żenująca produkcja Którą reklamowano jako film na poważnie.

Marekgdapl

i tu masz rację :) jednak wybaczam Scottowi ten błąd bo to dobry reżyser, choć ostatnio nie radzi już sobie z tym najlepiej

ocenił(a) film na 1
ewela_35

I widzisz jakiej dokonałaś ewolucji poglądów :-)
jednak nie chodzi tu o Nickelodeon.

ocenił(a) film na 1
Loki_Jotunheim

Loki..twoje spektrum zaburzeń juz jest ogólnie znane.
Spadaj...proszę. :-)

Marekgdapl

nareszcie ktoś mnie trochę zrozumiał :) lubię SF i choć film mnie nieco rozczarował to i tak nie zżucam go na samo dno... np. ,,Zielona Latarnia'' wydaje mi się jeszcze słabszym filmem

użytkownik usunięty
ewela_35

Jak ochłoniesz z zachwytu wizualnego to gwarantuję ci - zostaniesz z samymi idiotyzmami.
http://film.org.pl/a/50-prawd/50-prawd-objawionych-przez-prometeusza-29240/