PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189741
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

w VUE premiera w czwartek po polnocy.szkoda ze nie ma zadnego IMAX-u w poblizu gdzie mieszkam .ale w pt.ide do kina

ocenił(a) film na 8
juliusz31

KAtegoria wiekowa od 15 WTF

ocenił(a) film na 5
juliusz31

Dziwne bo u mnie w Glasgow w Cineworld też jest IMAX i do dzisiaj widnieją na liście dwie wersje prometeusza. Jedna zwyczajna kat 15, druga z dopiskiem Midnight screenering która do dziś dnia nie ma kategorii wiekowej. Możliwe ze wstawili to zanim film dostal Kat 15, bo z tego co wiadomo w UK poleci taki sam promek, jak wszędzie bez ucientych scen przemocy.

ocenił(a) film na 8
Shambler

oby ...jade w pt do Imax-a w sheffield ,mam cineworld unlimited musze doplacic tylko za 3D. z tego co pamietam Scott zabiegal o kat. 18 +

ocenił(a) film na 8
juliusz31

Jak już obejrzysz to wrzuć na forum swoją opinię. Będę wdzięczny :) Przynajmniej będziemy wiedzieć na czym stoimy tutaj w Polsce :) Od dwóch dni śledzę forum, fani z pełnym zaangażowaniem tłumaczą recenzje i opinie napływające po pokazach z Francji no i wizualnie podobno arcydzieło, ale ze scenariuszem Lindelof przesadził ....jeśli zastosował w Prometeuszu schematy z Lostów no to możemy spodziewać się praktycznie wszystkiego.... jestem pełen obaw :/

ocenił(a) film na 8
davidstar

spoko. Najbardziej wkurzający jest fakt na temat Polskiej premiery .no ale cóż koko-koko - but z kolcem idiocie dystrybutorowi w oko :)

ocenił(a) film na 8
davidstar

tak jak w jednej z wypowiedzi ,film ma klimat ,efekty robia wrazenie .ale jest to jakby reiimiscencja Obcego ,kiedys gdy pierwszy raz widzialem Obcego (8 pasażer) ,ciarki czlowieka przechodzily.ten film nie ma już takiego klimatu juz , wiele lepszym dzielem Scotta bylo "body of lies" z ostatnich dokonań.cała nadzieja w "Hobbicie" jak narazie - który podobno jest nagrany jak żyleta ,tak że widać żyłkę na czole Bilba ,ale to też nie kosmiczna przestrzeń :((( Noomi Rapace stara sie być Ripley,ale Ripley była Ripley i jest w tym królową .. nie macie się czym przejmować Pozdr.

ocenił(a) film na 8
juliusz31

No nic, trzeba się powoli przyzwyczaić do tego, że mało kto w dzisiejszych czasach robi ambitne kino. Liczy się tylko kasa. Nastawiłem się na arcydzieło, po trailerach naprawdę byłem pełen optymizmu, ale teraz kiedy spływają opnie ze świata podchodzę do tego nieco spokojniej. Film chyba rzeczywiście jest na ocenę 7/8- solidny z klimatem Sci-Fi ale bez rewelacji. Szkoda, bo liczyłem na to, że Prometeusz zapoczątkuje nową epokę kina Sci-Fi. Mam nadzieję, że Nolan z Batmanem i Hobbit nie rozczarują.
Ps. Dzięki za info. Pozdro!

ocenił(a) film na 8
davidstar

widzialem zajawki nowego Batmana (wyglada obiecujaco) ,ale rowniez zajawki Spidermana : zobaczymy podobno ma byc re-make "łowcy androdiów " oby tym razem nie kasa . powiem w skrócie jeśli rasa obcych w "Prometeuszu" miałaby mieć wpływ na wydarzenia w naszym układzie słonecznym ,to dlaczego zaraz pojawić ma się stwór z kwasem ,zamiast krwi. polecam dokument "podróż na kraniec wszechświata" http://www.filmweb.pl/film/Podr%C3%B3%C5%BC+na+kraniec+wszech%C5%9Bwiata-2008-54 9974..
Prometeusza trzeba zobaczyć .W "Obcym" czy obcych ten kosmiczny agresor mógł mieć swoje uzasadnienie , tutaj jest to troche bujda na resorach.ale i tak dobry S-F Pozdrawiam!

juliusz31

witam, nie wiecie moze, czy film Drogowka bedzie w ktoryms z kin w Kent, badz w East London? Szukalam, ale poki co, nie moge nic znalezc.. :-/