PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1035}

Przebudzenia

Awakenings
1990
8,1 131 tys. ocen
8,1 10 1 131333
7,6 35 krytyków
Przebudzenia
powrót do forum filmu Przebudzenia

Jedyna rola Robin Williams'a, którą jestem w stanie znieść, nienawidzę tego aktora, ale
tutaj się sprawdził. Poza tym film bardzo dobry, polecam

ocenił(a) film na 9
fornakter

Może oglądałeś niewłaściwe filmy z Williamsem? Czy widziałeś np "Buntownik z wyboru"

ocenił(a) film na 9
kwiat_2_0

chyba nie widziałem, sprawdze go

fornakter

A ja kocham Williamsa. To mój ulubiony aktor.

ocenił(a) film na 10
karolina225

Mój również! Gra postacie złożone, często skomplikowane i zawsze wychodzi z tego obronną ręką. Uwielbiam go oglądać na ekranie- zagra i lekarza i wariata równie przekonująco.

użytkownik usunięty
fornakter

Też nie przepadam za nim - w każdym filmie gra tak samo - w kilku się sprawdził, w tym filmie, w "Buntowniku z wyboru", również w tym filmie o szpitalu dla ubogich - o ile dobrze pamiętam, ale... przypomniałem sobie o "Pani Doubtfire" - może jednak jest dobry - tam jednak była maska.

ocenił(a) film na 9

To zabawna ale o wielu wielkich aktorach słyszałem,że w każdym filmie grają tak samo.Mało oryginalne i inteligentne stwierdzenie

ocenił(a) film na 7

Obejrzyj "Fisher King" ... płakać się chce... tzn. ze wzruszenia.

fornakter

A w filmie pod tytułem "Między piekłem a niebem"? Przecież tam pokazał mistrzostwo świata. Sam był postacią, na której fim oparł swe przesłanie, a sam aktor udowodnił swoją przydatność dla kinomatografii. Uważam, ba jestem święcie przekonany, że Williams jest aktorem godnym uwagi i nie zasługuje na daleko posuniętą krytykę pozbawioną jakiegokolwiek szacunku dla jego dorobku aktorskiego.
Mówiąc krótko, nie lubię czytać wypowiedzi tak jednoznacznych i o zabarwieniu silnie stronniczym, pozbawionym zdroworozsądkowej oceny.

ocenił(a) film na 8
wan85

williams jest super, kto uwaza, ze jest inaczej, przegrał życie, ewentulanie skończył sie na kill'em all

ocenił(a) film na 9
phil_anselmo

Podoba mi się Twoje stwierdzenie "przegrał życie",Lepiej tego ująć nie można.To jest mój ukochany aktor.Tylko on potrafi mnie tak wzruszyć,wydobyć emocje...Mistrz nad mistrzami.

fornakter

koniecznie sprawdz "stowarzyszenie umarłych poetów"