Prośba do admina strony - popraw tytuł filmu, nie Przebudzenia tylko PRZEBUDZENIE
Angielski tytuł brzmi AwakeningS. Jest to liczba mnoga więc - Przebudzenia. Wszystko jest w porządku.
Zobacz na plakat,.
@bolec_24 po to użytkownicy mają narzędzia do współtworzenia stron, zeby z nich korzystać, więc po choinkę zaśmiecasz forum...
Tak się właśnie akurat składa, że na głównym plakacie jest jak byk napisane "PRZEBUDZENIE" więc tym się na początku kierowałem.
Dopiero po chwili się zorientowałem, że faktycznie oryginalny, angielski tytuł to "Awakenings", lecz niestety nie wiedziałem jak można usunąć lub edytować swój post .
Sądzę, że od tego jest forum żeby z niego korzystać i dyskutować i wcale nie uważam żebym go zaśmiecał a jeśli dla Ciebie moja wypowiedź jest śmieciem to po prostu jej nie czytaj.
Zauważ, że odpowiadałam na post damiana, więc pierwszy komentarz nie był do Ciebie. A dowiedzieć się tego to nie problem. Od tego jest przecież przewodnik na dole. Wystarczy się bliżej sie stronom.
Zauważyłem i podobnie jak Ty swoją odpowiedź do dwojga użytkowników zawarłem z jednym poście.
W tym całym "przewodniku na dole" nie ma ani jednej wzmianki na temat tego jak edytować/usuwać swoje posty i z tego co się zdążyłem zorientować, dokonać tego może tylko admin, ponieważ zwykły użytkownik nie ma takich uprawnień.Wierz mi nie od dzisiaj korzystam z Filmweb i wystarczająco zdążyłem się mu.......przyjrzeć ;).
Pozdrawiam
Nie zaznaczyłeś tego wyraźnie, więc się nie połapałam.
Ale kajam się. Sprawdziłam edycję tytułów i jak się okazało jest wyłączona. Najwyraźniej coś grzebią w funkcjach, bo sama nie raz zmieniałam tytuły. Takie rzeczy zgłasza się obecnie do niebieskich łebków np. http://www.filmweb.pl/user/Aintha
Pzdr
Po angielsku może i 'Przebudzenia', ale dystrybutor przetłumaczył na 'Przebudzenie', co moim zdaniem w języku polskim ma rzeczywiście większy sens.
Wg. mnie wiekszy sens ma liczba mnoga , po 1.taki jest oryginalny tytuł, po2.w filmie mamy do czynienia nie z przebudzeniem pojedynczego pacjenta ale również doktora, który wreszcie zaczyna (próbuje) żyć i tytuł odnosi sie wlasnie do takich różnorakich "przebudzeń"
Pozdrawiam
Do tego dochodzą przebudzenia pozostałych pacjentów. Sądzę też, że ten film może przebudzić niejednego widza :-)
a moze pojdzmy na kompromis - czy liczba pojedyncza (Przebudzenie) czy mnoga (Przebudzenia) - i zrobmy hybryda - liczbe pojedynczą z odrobinka liczby mnogiej --> Czas przebudzeniA!!!! ;D (ja wiem, ja wiem ze to tylko dopelniacz!)
Tak a propos jest tez w Niemczech - u nich tez sie nazywa: czas brzebudzenia -> Zeit des Erwachens! ;)