PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=665080}

Przed północą

Before Midnight
2013
7,0 33 tys. ocen
7,0 10 1 32540
7,8 58 krytyków
Przed północą
powrót do forum filmu Przed północą

9/10

ocenił(a) film na 9

idealne zwieńczenie trylogii, fantastyczna robota twórców - scenariusz świetny, dialogi to majstersztyk, pół filmu przesiedziałem z uśmiechem na ustach, naprawdę film wprowadza w dobry nastrój; aktorsko Delpy i Hawke wypadli doskonale, niezwykła lekkość w prowadzeniu konwersacji, poza tym zaimponowało mi to ileż w tym filmie dialogów praktycznie na jednym ujęciu (początkowa scena w aucie!) - klasa!
Moja ocena: 9/10

ocenił(a) film na 9
Pauleta

Zgadza się film doskonały, z resztą jak cała seria, a gra aktorska wybitna. Julie, 35 latka z lekkim świrem typowa kobieta, która strzela fochy, tupie nogą i czasem powie zdecydowanie za dużo, a Ethan stara się znieść z godnością wszystkie kierowane w jego stronę zarzuty. Fantastyczna historia, a w dodatku taka prawdziwa. Jeden z lepszych filmów jakie widziałem.

Pauleta

Wszystkie części świetne, bardzo klimatyczne, ale ta jakoś mi się (o dziwo chyba) najbardziej spodobała. Taka życiowa, wypełniona różnymi, często sprzecznymi emocjami, które składają się na dojrzałą miłość. Jestem zauroczona filmem, który pozostawił mnie w niezwykle dziwnym, ale pozytywnym nastroju ;)