PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=115058}

Przekładaniec

Layer Cake
2004
7,0 26 tys. ocen
7,0 10 1 26373
6,6 12 krytyków
Przekładaniec
powrót do forum filmu Przekładaniec

Po obejrzeniu każdego z nich po raz kolejny mogę powiedzieć jedno - więcej takich filmów. Kapitalna obsada, moim zdaniem najlepsza rola Daniela Craiga no i She Sells Sanctuary w drodze na spotkanie z Jimmim. Kapitalne smaczki co chwilę. Dla wielbicieli happy endu polecam dwupłytowe wydanie z alternatywnym zakończeniem i kilkoma wyciętymi scenami.

meridian

W ogóle soundtrack to był jeden z mocniejszych punktów tego filmu.

ocenił(a) film na 9
sever

To fakt, ale film oceniłeś nie za wysoko.

ocenił(a) film na 8
meridian

7,5/10

ocenił(a) film na 6
meridian

Mi akurat ze wszystkich filmów, które wymieniłeś Przekładaniec podobał się najmniej. Ogólnie niezły film, ale chaotyczny w złym tego słowa znaczeniu.. A może po prostu za bardzo się nastawiłam na arcydzieło na miarę Przekrętu.. No i zdecydowanie za mało humoru. Końcowy przekręt jakoś przewidziałam.. A także nie przepadam za Craigiem.
To wszystko składa się na niezbyt wysoką ocenę. Niestety po Przekręcie i Porachunkach Przekładaniec jest dla mnie tylko pocieszeniem.
Już lepszy był Rock'n'Rolla :)

Nesna

No Rock'n'Rolla to w ogóle nie był zły film. Layer Cake też nie jest zły, tylko fakt, za mało humoru tak charakterystycznego dla filmów Richiego. No i nie porywał tak bardzo jak którykolwiek z jego filmów. Mimo wszystko niezły. Swoją drogą Richie miał podobno LC reżyserować ale coś tam mu wypadło.