PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=115058}

Przekładaniec

Layer Cake
2004
7,0 26 tys. ocen
7,0 10 1 26373
6,6 12 krytyków
Przekładaniec
powrót do forum filmu Przekładaniec

Uwielbiam filmy gansterskie, przepadam za angielskim akcentem i stylem więc "Layer cake" zdecydowanie przypadł mi do gustu. Ciekawa fabuła, dobre aktorstwo(pierwszy raz na ekranie spotkałem się z Danielem Craigiem i trzeba przyznać, że facet ma klasę i potrafi grać), dopasowana muzyka, wszystko jest na swoim miejscu. No i zakończenie, którego właściwie mogliśmy się spodziewać: będąc gangsterem(na szczycie lub też nie) cholernie trudno się wycofać i prawie zawsze kończy się w taki sam sposób jak główny bohater "Przekładańca" :)
Gdyby w filmie była większa doza czarnego humoru i grał w nim Jason Statham pomyślałbym, że to produkcja Guya Ritchiego ;) Ocena: 8.5/10

Jules_4

Dziękujęci za kretyński komentarz. Nie wiesz, że jak się podaje zakończenie, to trzeba napisać "SPOILER"?! Nie wiesz tego debilu!? Ile można tracić czasu przez takich kretynów?!

ocenił(a) film na 8
Graff_von_Janoloff

A ty gdybyś był mądry, to najpierw obejrzałbyś film a dopiero potem czytał komentarze... panie MĄDRALIŃSKI.

ocenił(a) film na 8
NYPD

Po pierwsze: debili i kretynów poszukaj sobie w swoich kręgach, jestem pewien, że się nie zawiedziesz. Po drugie: kolega wyżej dobrze mówi, nie oglądałeś filmu, nie czytaj komentarzy, proste. Wiadomo, że pisząc komentarz oceniam cały film, wliczając również jego zakończenie. Jeśli nie chcesz zaliczyć więcej takich wpadek będziesz musiał zdać się na samą ocenę filmu i własną intuicję. Po trzecie: Jeśli cię to tak bardzo drażni, że znasz zakończenie to pstryknij sobie po oczach tym światełkiem, którego używał Tommy Lee Jones w "Men In Black" :P

Jules_4

Przyznaje, że rzucanie epitatami było nie na miejscu, za co przepraszam i padam na kolana. Ale słowo SPOILER- tak proste do napisania i tak wiele dobra daje światu, mogliby ludzie chociaż chcieć je znać.

ocenił(a) film na 8
Graff_von_Janoloff

Dobra tatusiu, juz nie bede spojlerowal :P

Jules_4

Hehe, dobrze więc, idzcie i rozmnażajcie się dzieci kochane!

Graff_von_Janoloff

Spokojnie! Zakonczenia sa 3, jedno glupsze od drugiego, wiec sobie mozesz jeszcze poogladac :)