PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=115058}

Przekładaniec

Layer Cake
2004
7,0 26 tys. ocen
7,0 10 1 26373
6,6 12 krytyków
Przekładaniec
powrót do forum filmu Przekładaniec

zakręcony ale znakomity

użytkownik usunięty

Doskonały scenariusz, niespodziewane zwroty akcji i szybkie tempo powodują, że film jest naprawde wciągający. Mimo swojej zawiłości wszystkie elementy doskonale do siebie pasują, naprawde świetny scenariusz. Doskonała rola Daniela Craiga, który, co bardzo ciekawe przynajmniej dla mnie, gra bohatera, który nie jest największym cwaniakiem świata i załatwia wszystkich jak mu się tylko podoba, ale w niektórych sytuacjach jest niezwykle nieporadny, nieudolny i potrafi nawet zebrać niezłe cięgi, ale pomimo to jest w staniei w najważniejszym momencie zebrać się w sobie i podjąć właściwe kroki. Właśnie to mi się bardzo podobało, bo najczęściej w tego typu produkcjach główny bohater, to największy cwaniak świata, który oczywiście z każdej sytuacji wychodzi obronną ręka, a na koniec wykręca numer jakiego świat nie widział i ucieka z piękną panną na bahamy.
Scenariusz jest naprawde znakomity, trudno mi nawet w tej chwili zliczyć wszystkich ważnych bohaterów tej wciągającej histori, ale różnorodność jej bohaterów i wielość wątków, które znakomicie się zazębiają i tworzą naprawde sprawnie skonstruowaną fabułę, w której cięzko jest mi się do czegoś przyczepić, powoduje, ze ogląda się ten film z przyjemnością.
No i znakomite zakończenie, które było dla mnie taką małą niespodzianką , ale jakże satysfakcjonującą mnie, mimo iż zdążyłem nieco polubić głównego bohatera.
Flm może nie jest zbyt nowatorski, ale napewno ma znakomitą fabułę, wciąga i często zaskakuje.
Tym, którzy twierdzą, ze jest zbyt zamotany i fabuła nie trzyma się kupy proponuje obejrzeć jeszcze raz w skupieniu...
gorąco polecam

8/10