Przekręt

Snatch
2000
7,9 264 tys. ocen
7,9 10 1 264267
7,7 63 krytyków
Przekręt
powrót do forum filmu Przekręt

5/10

użytkownik usunięty

Kompletnie nie trafione miejsce w top 100, kpina. Bardzo przeciętna komedia, mało śmiechu. Dobry Pitt, to na pewno. Ale generalnie nie polecam.

ocenił(a) film na 9
LostSoulsForever

Wersja z lektorem mimo wszystko, nie jest taka zła. Przynajmniej jako-tako tłumaczą bluzgi, a nie jak zazwyczaj: "o kurde, jasny gwint, odczep się, ty dupku" :). Też jednak zdecydowanie polecam napisy.

m_szymon

nie wiem w ilu jeszcze tematach autor napisze ze film jest kiepski a potem jak 13 letnie dziecko wyzwie innych od idiotów głupków itp... w międzyczasie nie umiejąc napisać 2 zdań bez błędu (pewnie zaraz się dowiemy ze dyslektyk,dysgrafik i cały zestaw słów zaczynających się na dys - niestety wymówka marna dziecko bo teraz w programach idzie wtyczki zainstalować odpowiednie). Wierz mi lub nie ale wiem w jakim stylu mi odpiszesz i problem jest takie że jesteś przewidywalny - nie ma nawet krzty argumentów - nie podoba mi się - to jest twój as w rękawie ? mi się nie podoba wiele rzeczy zaczynając od zeszłorocznego śniegu ale tutaj się pisze co "mi sie podoba/niepodoba". Widzisz ja oceny nie napisze bo nie czuje takiej potrzeby i tak nie zrozumiesz mojego wywodu na tym "dziełem".

btw-poczytaj sobie o wszystkich niejasnościach w pile... nawet autorzy się parę razy już pogubili. Może przy piła 33 (pewnie z hasłem reklamowym - najlepsze przed wami) zrozumiesz że nie licząc 1 części jest to szmira i każdy szanujący,obiektywny, w miarę inteligentny kino maniak to potwierdzi

użytkownik usunięty
4rci

Film nie jest szmirą, ale jest nudny. Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, a pouczasz wszystkich, choć w gimnazjum pewnie siedzisz. Odmienność gustów, inny typ humoru. 5/10, czyli średni.

użytkownik usunięty
m_szymon

Koles tego tematu totroll - znam go z innych tematow do filmo. Po prostu kupa gowna.

LostSoulsForever

Do LostSoulsForever : Tak, wersja z polskim lektorem istnieje. Da radę się uśmiać, ale oczywiście polskie tłumaczenia pozostawiam bez komentarza - to wątek na dość długą dyskusję.
Przekręt porównałbym zdecydowanie bardziej do "Pulp fiction".

użytkownik usunięty

mandarynio to społeczny idiota usiłujący leczyć kompleksy wyobrażając sobie że jest "koneserem kina". Popłakałem się ze śmiechu gdy w którymś poście napisał: "oceniłem już ponad 400 filmów na filmwebie", zapomniał tylko napisać, że wszystkie tym samym zdaniem. Zresztą jeśli dla niego Leon to melodramat to o czym tu pisać...

Nie ma co sie w ogole sprzeczac z takim koneserem kina jak Ty :P Gusta gustami, ale jezeli jest tutaj cos kompletnie nie trafionego, to jest Twoja wypowiedz i ocena!
Dla mnie 9/10 i tyle. Rozwalajace dialogi, swietny Pitt!

- You take sugar?
- No, thank you Turkish. I'm sweet enough. :D

ocenił(a) film na 9

Dopiero zaczynam swoją karierę na filmwebie, ale muszę swoje trzy grosze wtrącić:) Nie zgadzam się z Twoją opinią, że Przekręt to kiepski film, a wręcz kpina jak to zaznaczyłeś w swoim pierwszym poście. Wartka wciągająca akcja, genialny montaż zdjęć, duża dawka angielskiego humoru, a dla mnie wręcz film, do którego warto wrócić i obejrzeć jeszcze raz. Nie tylko ze względu na Pitta (sądzę, że gra jednego aktora nie świadczy o tym czy obraz jest dobry czy kiepski), ale dla całego Przekrętu:) Słowem produkcja warta uwagi i godna polecenia:)

A sam Guy Ritchie dzięki swojej twórczości przestaje być kojarzony przez szerszą publikę jako mąż Madonny i ukazuje się jako reżyser wszechstronny z pomysłem na film:)

ocenił(a) film na 6
keirak

film dobry, ale nic więcej ;p teksty że jest "jedyny w sowim rodzaju", "ma niepowtarzalne dialogi" itp to już Wasza subiektywna ocena...

ill

"film dobry, ale nic więcej" to również subiektywna ocena, nie sądzisz?
a to, że "ma niepowtarzalne dialogi" to..w gruncie rzeczy przecież prawda :-)

ocenił(a) film na 9
kermit_15

Snatch jest naprawde zaskakujaco bardzo bardzo dobry, a ocena "5" jest dosc krzywczaca, ale coz ;) Nie
kazdemu musi sie podobac ;d