Przekręt

Snatch
2000
7,9 264 tys. ocen
7,9 10 1 264366
7,7 63 krytyków
Przekręt
powrót do forum filmu Przekręt

Przekręt

ocenił(a) film na 6

"Przekręt" - ten film może nie zawiódł, ale na pewno nie wywarł na mnie świetnego wrażenia. Z góry oznajmiam, że nie jestem wielkim fanem kina gangsterskiego i klimatów a la Tarantino, więc z tego może wynikać ta ocena. Ogląda się dość fajnie, jednak bez jakiegoś zaangażowania. Momentami faktycznie zabawny, momentami pokręcony, momentami zaskakujący. Dobra obsada (B. Pitt i inni), muzyka przeciętna, w sumie wychodzi film dobry, lecz nie powalający. Takie solidne kino, które oceniam na 6/10.

ocenił(a) film na 10
Elvis

Ty jesteś psychiczny... "Muzyka przeciętna" - człowieku nie ma drugiego takiego reżysera, który angażowałby do swoich projektów takie gwiazdy jak Guy Ritchie! W ogóle nie masz zielonego pojęcia o tym co piszesz, bo co taki burak ( nie obraż się, ale tak wyglądasz z twarzy ) może wiedzieć na temat Massive Attack, Oasis, The Stranglers itp. ) Poza tym jak można go porównywać do Tarantino? Człowieku, w czym ty widzisz podobieństwa? Że film gagsterski to wszystkim musi się kojarzć z "Pulp fiction" ? No k****, litości ! A swoją drogą kocham ten film jak żaden inny, genialny to za mało powiedziane!

ocenił(a) film na 8
Elvis

Ja ten film ocenilbym na 7. Wielu aktorow powtarza sie z "Lock, Stock and two smoking barrels". Dobra czarna komedia z dobrym dowcipem angielskim i świetnym akcentem cygańskim Pitta.