Przekręt

Snatch
2000
7,9 264 tys. ocen
7,9 10 1 264366
7,7 63 krytyków
Przekręt
powrót do forum filmu Przekręt

...Fiction wysiada!! Przynajmnej pod względem "komediowości" - w "The Snatch" gag jest gagu i gagi popędza! Do tego fenomenalne postacie - mamy Twardzieli, Bossów Mafii, Grubych Murzynów, Głupich Murzynów, Cwanych Cyganów (ach ta ich gwara angielska!!), no i Brad Pitt... Jak na razie dla mnie komedia dekady, a już na pewno najlepszy film Ritchiego. Małe ale: film ma identyczną konstrukcję co Porachunki, tak jakby Ritchie znalazł idealną receptę na komediowe kino gangsterskie... Qpa śmiechu+mój ukochany angielski akcent i to w wielu odmianach. 100% :)

ocenił(a) film na 10
cezar

Nic dodać, nic ująć. Zgadzam się w 100 procentach.

ocenił(a) film na 8
cezar

To kwestia gustu, więc wcale nie będę się starał przekonywać, że Pulp Fiction jest filmem lepszym choć uważam za takowy go uważam :p. Snatch jest naprawdę dobrym filmem, niezłe teksty, wartka akcja, kawał dobrego kina. Zdecydowanie się z tym zgadzam. Jednakże...
Pulp Fiction jest filmem kompletnie niekonwencjonalnym jak każdy film Tarantino, z których nie podobały mi się tylko Wściekłe Psy. Ludzie albo kochają jego twórczość albo kompletnie im nie podchodzi. Ale trzeba powiedzieć, że jest to film, który wnosi coś nowego to światowego kina, a największym jego atutem jest scenariusz. Pulp Fiction zapisał się w historii kina. Snatch to po prostu dobry, b.dobry film. dlatego: Snatch 8/10 Pulp Fiction 10/10

ocenił(a) film na 8
mnjhau

o, przed chwilą w innym poscie napisałem prawie to samo i oceniłem identycznie :D :D Na plus Snatcha dodam jeszcze genialnego Dennisa Farine, który jak dla mnie zagrał w Snatchu koncertowo, mimo że wiele do zagrania nie miał ;)