Ocena 8.2 ?!?!?!?! Z jakiej paki ? Film jest, krótko mówiąc średni, a porównując do innego
filmu o powiedzmy podobnej tematyce np Ocean's 11, wręcz słabiutki.
Czytałem ostatnio, że ludzie używający więc niż trzech znaków zapytania lub wykrzykników maja zaburzenia osobowości:)
Czy ja wiem, Ocean's 11 to dobry film, ale w mojej opinii Przekręt jest nawet lepszy ^^ Ale o gustach sie nie dyskutuje ;)
Jest jedna zasadnicza różnica pomiędzy tymi filmami. Wymienię Ci więc zalety, które wpłynęły m.i. na moją 8kę dla tego filmu:
- Poczucie humoru zawarte w filmie,
- Cały film w zasadzie jest grą pomyłek i przypadków, wątki mieszają się itd.; przez to wszystko jest jeszcze ciekawszy,
- Dobrze dobrana obsada,
- Dobry klimat podziemnej gangsterki,
Niczego z tych rzeczy nie znajdziesz w Oceansach. Jest tam dobra obsada, ale niezbyt dobrze dobrana. Poczucie humoru amerykańskie - a to mówi samo za siebie. Zero gangsterki, a film idealnie prostoliniowy.
Wybacz za błąd na początku, chciałem inaczej rozpocząć swoją wypowiedź i przypadkiem nie usunąłem jednego wersu.
Może moja niska ocena wynika z tego, że po prostu spodziewałam się czegoś o wiele lepszego i się zawiodłam. A co do Ocean's lubię kino amerykańskie i ich humor, ale naprawdę jak to kolega już wcześniej wspomniał o gustach się nie dyskutuje, albo jeszcze lepiej: dyskusja nie zaszkodzi ale kwestionowanie to już inna sprawa (nie odnoszę się do nikogo) ;) (co do błędu - wybaczam ;} )