Brat Pitt zajebiście mówi w tym filmie :-) murzyni cyganie rosjanie żydzi i brytole mieszanka wybuchowa :P polecam
10/10 !!?? To jest jakieś nieporozumienie! Oceniasz ten film jako arcydzieło??!! Marna proba stworzenia komedii sensacyjnej z totalnie denna fabułą! Czy według Ciebie ten film, jest jednym z najlepszych filmów na swiecie skoro według Ciebie jest godny miana arcydzieła? No ale jeśli ktos film, "Zombieland" ocenia tylko jedna ocene niżej niż "Wyspa Tajemnic" a "Asterix i Obelix" jest filmem ocenionym na taką sama ocene jak "Ogniem i Mieczem" to w sumie nie mam sie co dziwić. Niby o gustach się nie dyskutuje ale dzieki takim ocena ranking filmów na filmwebie przestaje być wiarygodny i filmy typu "Snatch" są na 32 miejscu w światowym rankingu. Pozdrawiam. :)
zielona mila to ckliwe tandetne(zwłaszcza scenariusz i humor nie tam gdzie trzeba ) i "ładne" amerykańskie filmidło .Na pewno nie jest arcydziełem .
Dobrze Ci tak .
Na jakiej podstawie porównujesz Ogniem i Mieczem do Asterixa i Obelixa?? Filmy należy oceniać w ich gatunku, na podstawie tego, czy spełniają swoją rolę, do tego dorzucić można grę aktorską, muzykę, zdjęcia itp. Snatch jako komedia kryminalna jest rewelacyjny, niezapomniane tekst, ciekawa fabuła, do tego świetna muzyka i gra aktorska. Też oceniam ten film 10/10.
Zgodzę się z Ingenue sam masz problem ze zrozumieniem tego jak powinno się oceniać filmy a czepiasz się innych. Zresztą oceny i tak zawsze pozostaną subiektywne. Filmy powinno się oceniać w danej kategorii. Biorąc Asterixa i Oberiksa i Ogniem i mieczem i próbując je ze sobą zestawiać narażasz się tylko na śmieszność. Zresztą wcale nie uważam Ogniem i Mieczem za jakiś genialny film (jak dla mnie jest najsłabszy z całej trylogii) i jeśli patrzeć na gatunki jakie reprezentują on i "Misja Kleopatra" to misja w swoim będzie na pewno o wiele wyżej niż Ogniem i mieczem w swoim.
Ten komentarz oskara18 rozbawił mnie do łez uważaj bo "zanim ci Niemce przyjdą na chatę"- cytując Jason'a Statham'a już zacząłem się bać że na film webie są tylko sami ignoranci, przemądrzali prostacy i psełdo znawcy nomenklatury filmowej. Właśnie mnie zastanawia jak możesz porównywać różne gatunki filmowe niektóre filmy są świetne i już! ale to co porównałeś to tak jak byś postawił Andrzeja G. z Adamem M. na ringu a później kazał im się zmierzyć na skoczni :P całkowity bezsens i brak jakiegokolwiek uzasadnienia twojej wypowiedzi. Próbuj dalej chętnie się pośmieje z kolejnych kompromitacji. :-D Pozdrawiam dla ludzi z dystansem do siebie i z poczuciem humoru. hehe
Mam nadzieje że całość wypowiedzi jest kierowana do oskara18 bo to nie ja wpadałem n ten "genialny" pomysł, ja tylko starałem pokazać błędność takiego myślenia...
oskar18
Jest jedna przyjęta zasada. Chcą obrażać kogoś gust pasuje robić to w obyty sposób, bez chamstwa!!
Nie od dziś wiadomo że jednym się podoba to a innym tamto. Więc nie rozumie zachowań takich jak twoje. Człowiek coś napiszę, wyrazi własną opinię, skomplementuje daną rzecz po czym przeczyta to taki ktoś jak ty z całkowicie odmiennym gustem. Zjedzie równo, wejdzie na ambicję i myśli że to właśnie on jest wszystkowiedzącym, idealnym, zajebiście zdolnym krytykiem filmowym... "a bo to ja lepiej wiem". A takich osób w dobie internetu jest coraz więcej... Przykre lecz prawdziwe ^^
Co do filmu... typowe kino dla miłośników czarnego humoru które uwielbiam!! Więc pasjonaci typowej amerykańskiej komedii (American Pie itp.) będą zawiedzeni :] Obsada, wątki i sam pomysł na film mistrzostwo !!!!