PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=882}

Przerwana lekcja muzyki

Girl, Interrupted
1999
7,9 254 tys. ocen
7,9 10 1 253867
7,1 39 krytyków
Przerwana lekcja muzyki
powrót do forum filmu Przerwana lekcja muzyki

Ale nie poruszył mnie jakoś specjalnie. W porównaniu do innych filmów z top setki wypada raczej blado, np. lot nad kukułczym gniazdem to o niebo wyższa i lepsza półka.
Pozdr ;)

kaczor_Kg_PL

Ja po obejrzeniu tego filmu mam podobnie, z tym że "Lot... " też nie wydał mi się jakiś super.
Zastanawia mnie jedno. Czy dalej w szpitalach psychiatrycznych pacjentów w dużej mierze leczy się prochami?

ocenił(a) film na 9
Ronczek

Generalnie tak, chociaż stosowane są też inne metody, np. terapia psychologiczna, czy elektrowstrząsy (te już coraz rzadziej, no i nie wygląda to tak jak elektrowstrząsy z horrorów;), nie są aż tak bolesne).

ocenił(a) film na 8
kaczor_Kg_PL

Zgadzam się. Lot dużo dużo lepszy. Ten nawet jakby nieco skopiowany został.

seismic

A mnie się bardziej własnie "przerwana lekcja..." podoba, oglądam 1000 raz:))) to mój ulubiony film <3

ocenił(a) film na 7
kaczor_Kg_PL

Facetami jesteśmy,to też nie potrafimy tak wcielić się w psychikę kobiety jakbyśmy my sami sobie tego życzyli i one same.
Lot nad kukułczym gniazdem uchodzi za arcydzieło,a tutaj nie słyszałem takiej opinii.

ocenił(a) film na 7
kaczor_Kg_PL

Dla mnie też dobry, nic więcej. Pytanie mam tylko jedno, za co Angelina Jolie dostała Oscara? To już Vinona Ryder była lepsza, bardziej mi się podobało, zresztą Angeliny w tym filmie wcale dużo nie było. Rola dobrze zagrana, ale Oscar? Bez przesady...Za to świetna rola Brittany Murphy, szkoda że nie żyje, bo była naprawdę rewelacyjną aktorką.

ocenił(a) film na 7
Agnisia83

Potwierdzam. Film ani mnie nie ziębi ani nie grzeje :| ot taka sobie historyjka, jak dla mnie trochę beznamiętna, choć faktycznie nieźle zagrana :D W porównaniu do Lotu nad kukułczym gniazdem wypada dość blado.
Moja odpowiedź jest na post kaczora_kg_pl ;) sorki za pomyłkę.

kaczor_Kg_PL

Od lat chciałam obejrzeć ten film. Wczoraj trafiłam na niego przypadkiem w telewizji. I srodze się zawiodłam. Przez cały czas oczekiwałam jakiegoś hmm.. zdarzenia, sytuacji czy jakiegoś innego cudu który jeszcze ten film uratuje. Za co Jolie dostała w ogóle tego Oscara?