6,9 84 tys. ocen
6,9 10 1 83588
6,7 29 krytyków
Przyczajony tygrys, ukryty smok
powrót do forum filmu Przyczajony tygrys, ukryty smok

Ten obraz to baśń filmowa skierowana do wrażliwych ludzi, którzy potrafią docenić magię wschodu! To, że komuś się film nie podobał, lub poprostu go niezrozumiał świadczy tylko o braku wrażliwości i tępocie.

smykdepp

nie zrozumiałam tego filmu, jednak nie sądzę, że jestem tępa i pozbawiona wrażliwości. myślę, że przyczyny tego mogą być 2: a) film nie jest dobry lub b) moja nieznajomość kultury wschodniej. Możliwe, że obie wersje występują równocześnie. Ponieważ uważasz, że film jest dobry, skupmy się na 2 wersji. Prawdą jest, że mam dość mgliste pojęcie o kulturze chińskiej, zwłaszcza tej sprzed 100-200 lat. nie fascynuję się tamtą kulturą i się z nią nie identyfikuję, co nie znaczy, że nie doceniam jej niektórych osiągnięć (oczywiście wszystko w ramach mojej wiedzy).

ocenił(a) film na 10
okapika

Nie chciałam swoim postem kogoś urazić! Zwracałam się do ludzi, którzy pisali o filmie, że jest denny i bezsensowny! poza tym nie trzeba dobrze znać kultury wschodu, aby zrozumieć ten film. Wystarczy wrażliwość na piękno i mistycyzm! No ale nikogo nie osądzam i nikomu nie ujmuje!

smykdepp

spoko :D
nie uraziłeś mnie. za to faktem pozostają moje odczucia co do filmu, o których wcześniej napisałam. nie zrozumiałam go, a w każdym razie to, co myślę, że zrozumiałam, wydaje mi się dosć... dziwne, więc raczej podejrzewam, że go nie zrozumiałam właściwie ;).