6,9 84 tys. ocen
6,9 10 1 83588
6,7 29 krytyków
Przyczajony tygrys, ukryty smok
powrót do forum filmu Przyczajony tygrys, ukryty smok

Wczesniej byl na TVP1 z oryginalnymi glosami. Moze innym to nie przeszkadz, ale mnie bardzo. Az sie nie chce tego ogladac.

ocenił(a) film na 7
Ouzo

Zgadzam sie jeszcze ten tragiczny glos Ziyi.porazka

Ouzo

Polsat angielskim dubbingiem sprofanował ten film. W ramach protestu po prostu go nie obejrzałem.

ocenił(a) film na 9
Fanatyk

Koszmar normalnie! Najpierw sie zdziwiłem - dziwny ten chiński jakoś. Potem zacząłem się zastanawiać dlaczego to mi tak przypomina angielski...

użytkownik usunięty
polityk2

Hehe miałem to samo.

Ouzo

Zgadzam się. Nawet jeśli polsatowski lektor zagłuszał większość dialogów, to mimo wszystko angielski podkład był strasznie irytujący. Nie ma to jak oryginalna mandaryńska wersja (albo kantońska, nie pamiętam)

ocenił(a) film na 9
Gh0st

Mandaryńska, ale powiedzieć "chińska" tez będzie poprawnie, wbrew pozorom.

ocenił(a) film na 10
Ouzo

Ja z reguły nigdy nie oglądam filmów azjatyckich z jakimkolwiek dubbingiem. Moim zdaniem dubbing to tylko do bajek się nadaje żeby dzieci rozumiały i nie musiały czytać.

Dembol_p

Własnie. Ja tak samo w anime uznaje tylko oryginalne glosy. Do dzis pamietamn jak ogladalem Naruto z angielskim dubbingiem i zamiast "dattebayo" mówili "believe it" :D

ocenił(a) film na 10
Ouzo

a mi polsat troche śnieżył, wiec sie wkurzałem na te śniegi, i na dubbing w ogóle nie zwróciłem uwagi. no patyrzcie szczęście w nieszczęściu

Ouzo

Na AXNnie też niestety puścili wersję z angielskim dubbingiem. Strasznie mnie wkurza, kiedy aktorzy inaczej ruszają ustami, inaczej mówią, a na to wszystko nakłada się entuzjastyczny głos polskiego lektora. To odbiera filmowi połowę uroku -.-''