PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=747142}

Przyrzeczenie

The Promise
2016
7,1 9,6 tys. ocen
7,1 10 1 9606
5,3 7 krytyków
Przyrzeczenie
powrót do forum filmu Przyrzeczenie

Paradoks

ocenił(a) film na 5

Ocena spada,a komentarze pozytywne.Czyżby trolle od kebabów postanawiały zaniżyć ocenę? Ukry z Wołyniem też próbowały,ale okazali się za ciency w uszach.

ocenił(a) film na 6
a_kwitek

tak, to na pewno jakiś podły spisek!

ocenił(a) film na 5
sowanna

Nie,po prostu dla mnie to mega dziwne.Z reguły jak wchodzi jakiś hollywoodzki film czy jakikolwiek i wystawiane są noty to na forum widzę opinie i krytyczne i te,którym film się podobał.Tu widzę praktycznie 100% pozytywnych jak i na imdb a ocena leci,co zastanawia.

ocenił(a) film na 6
a_kwitek

Dla mnie to proste. Nie ma nic skomplikowanego, osoby, które widziały film po prostu oceniają film, ale nie mają potrzeby komentowania ;). Na IMDB film oceniony stosunkowo nisko

ocenił(a) film na 8
sowanna

Właśnie, najgorsze oceny na IMdb są od ludzi którzy oprócz tego jednego filmu nie ocenili ani nie zrecenzowali nic innego.
Zresztą poczytaj recenzje tych którzy dali mu 1:

" Armenian genocide is a lie and a libel.Cinema should not be a propaganda tool"
"The armenians are trying to change the course of events and create a legend, and they are succeeding it, but unfortunately the history has an unchanging truth."
"Trashy and Racist, Fake-Genocide Propaganda Movie"
"As a Historian, there was no Genocide as Armenians claim to get compensation. Armenians actually killed thousands of Turks"
@sowanna
Dalej uważasz że słabe noty są za wartości artystyczne??

ocenił(a) film na 6
Blizzard_warning

Tego nie wiem. IMDB widziałam ogólne noty. Samych recenzji jest 48 stron, więc nie mogę się ustosunkowac, czy te cytaty, które przytoczyłeś świadczą w 100%, że film w ocenie spada. Na pewno jakiś wpływ mają, ale nie zgodzę się, że każdy kto daje 1, czy inną niską ocenę kieruje się historią.
Ja wiem, tylko za co ja dałam taką, a nie inną notę.

ocenił(a) film na 5
sowanna

I wiesz co jest najlepsze? Spośród tych 48 stron Chyba z 40 pare to pozytywne opinie i oceny zaczynajace się od minimum 7,a ocena poniżej 6.Nie dziwne?

ocenił(a) film na 7
Blizzard_warning

IMDB jest portalem międzynarodowym, nie dziwie się, że Turcy specjalnie się tam rejestrują żeby pisać takie rzeczy. To dla nich drażliwy temat, tym bardziej że oficjalna propaganda temu zaprzecza. Na Ukrainie teraz jest podobnie - ludzie nie wiedzą o tym co robili ukraińscy nacjonaliści, bo ich zbrodnie są ukrywane, a jedynie parę heroicznych potyczek wspominane. Co poradzisz, że takiemu człowiekowi przez całe życie są wpajane kłamstwa a potem nie wierzy w inne relacje. Zauważ, że w ten sposó próbowano nawet w Polsce obejść się z niektórymi żołnierzami wyklętymi jak "Bury" czy "Ogień", przemilczając ich zbrodnie.
Inna sprawa, że ludobójstwo Ormian było spowodowane tym, że rzeczywiście partyzanci ormiańscy współpracowali z armią rosyjską. Młodoturcy postanowili ich przesiedlić, ale mało humanitarnymi sposobami, a co bardziej fanatyczni dowódcy po prostu ich mordowali. Chętnie przy tym pomagali Kurdowie, ci sami których świat teraz kocha. Ważne jest też to, że potem na terenach opanowanych przez Rosję Ormianie dokonali rewanżu i wyrżnęli równie wielką liczbę muzułmanów. Słyszałem nawet o 2,5 milionach, choć to pewnie przesada. Na Ukrainie akcje odwetowe były sporadyczne, zaś Akcja Wisła to nawet nie była zbrodnia, tylko włąśnie taka relokacja Ukraińców. Dlatego porónanie z ludobójstwem wołyńskim jest w porzadku, ale tylko jeśli pamięta się o różnicach.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
theodorebagwell3

Chodzi o pacyfikacje wiosek białoruskich w przypadku Burego i słowackich w przypadku Ognia.

a_kwitek

Wołyń to kiszka. Nawet nie dałem oceny, bo nie nie chciało mi się obejrzeć do końca.

ocenił(a) film na 5
Bakszysz

No tak,film gdzie główne sceny zamieszczone są na końcu i nie daje się ocen ...

a_kwitek

film jest słaby i żadne końcowe 5 minut tego nie zmieni