PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=837523}

Psie pazury

The Power of the Dog
2021
6,8 48 tys. ocen
6,8 10 1 48339
7,4 83 krytyków
Psie pazury
powrót do forum filmu Psie pazury

Muzyka 10/10

ocenił(a) film na 8

Muzyka w filmie to zupełnie osobny rozdział, Jonny Greenwood tylko potwierdza swój geniusz.

ocenił(a) film na 6
pi3tia

Zgadzam się - sam obraz mnie nie porwał,ale muzyka w tym filmie była świetna.

ocenił(a) film na 1
pi3tia

O gustach się nie dyskutuje, ale dla mnie muzyka 0/10, jak porównam to do westernów gdzie muzykę tworzył Ennio Moricone, to jest adekwatnym porównanie, że w tej produkcji poziom to czasy epoki kamienia łupanego. Nie da się tego słuchać, cały film na tych samych samplach z delikatnymi zmianami.

Z resztą produkcje Netflixa to z reguły co do muzyki w produkcjach wypada najgorzej ze wszystkich wytwórni. Ja nie wiem kto im tam doradza, ale w co 2 produkcji jest to sam, nawet jak muzyka nie pasuje do akcji to i tak pchają to dalej wszędzie gdzie się da. Beznadziejna muzyka, dla zdepresjonowanego nastolatka.

ocenił(a) film na 8
genesis19

Epickie westerny wymagały epickiej muzyki. To nie jest jednak typowy western a już bardziej antywestern a w tym gatunku kombinacji było wiele więc i taka jest do przyjęcia.

ocenił(a) film na 1
pi3tia

Dla mnie to nie jest western, tylko dramat psychologiczny i poza czasami akcji w filmie to "western" tylko wg kategoryzacji Netflixa...