PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1142}

Psy

1992
7,7 216 tys. ocen
7,7 10 1 216246
7,5 85 krytyków
Psy
powrót do forum filmu Psy

Kult

ocenił(a) film na 9

To bez wątpienia film kultowy. Jest brutalny, realistyczny, słyszymy wiele wulgaryzmów i nie rozumiem czemu to wszystkim przeszkadza ? Wystarczy wyjść na ulicę i posłuchać 8 latków grających w piłkę ! Taka jest rzeczywistość, a jeśli komuś aż tak to przeszkadza to niech nie ogląda ! A film jest naprawdę super. Polska lat 90, zmieniająca się z dnia na dzień, pełna oszustów i dorobkiewiczów, ale i poważnych i uczciwych ( chyba ) ludzi interesu. Tutaj mamy akurat tych pierwszych, ale są też idealiści. To również film o przyjaźni, czasem trudnej i wymagającej poświęcenia, choć to do końca nie wychodzi. Świetna rola Lindy, zblazowanego i zagubionego policjanta, Pazury - nowicjusza który wkracza w prawdziwe policyjne życie. To najlepszy film Pasikowskiego, bo reszta ( może oprócz "Krolla" ) to już nie dla mnie. Słowem Świetne polski kino.

ocenił(a) film na 7
szixa

jednym się podoba, innych bulwersuje
Musze powiedzieć że ten film też podobał mi sie jak widziałem go po raz pierwszy. Zresztą widział go prawie każdy i prawie każdy poznaje teksty z tego filmu. Na uwagę zasługuje też ścieżka dzwiękowa. Trudno "przejść" obok tego filmu obojętnie (jednym się podoba, innych bulwersuje - i dobrze)