Psychoza

Psycho
1960
8,1 150 tys. ocen
8,1 10 1 149606
8,7 63 krytyków
Psychoza
powrót do forum filmu Psychoza

Nigdy nie zrozumiem czym się ludzie zachwycają, dla mnie to tak nudny film, że szkoda słów a ten gościu z siekierą to mnie śmieszył. Ogólnie uważam , że każdy film Hitchocka to tragedia .

ocenił(a) film na 8

80 procent filmów, które oglądasz oceniasz na 1, czego Ty oczekujesz od kina ? Kultowe komedie u Ciebie nie łapią 2 gwiazdek, świetne filmy oceniasz słabo, a chłam wysoko. To jakiś paradoks jest.

użytkownik usunięty
wlodetzky

On ocenił Kac Wawa na 8/10. omg!??

użytkownik usunięty

Oceniłem Kac Wawe na osiem bo denerwuje mnie taka zaniżona ocena . Nie uważam , że to jakaś kozacka komedia, ale było pare śmiesznych scen . Gdyby nie taka zaniżona ocena oceniłbym Kac Wawe na 4 lub 5

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

A i jeszcze... to właśnie ty jesteś taką osobą która zaniża średnią dając ocenę jeden! Obrażasz się o byle jakąś Kac Wawe, a Hitchcockowi i Burtonowi dajesz 1!....

Dajcie sobie spokój. Szkoda czasu i nerwów

użytkownik usunięty
camillo_kp

No jednak masz rację. :)

A zagłosowałeś w mojej ankiecie czy nie ogladałeś na tyle filmów Hitchcocka? ;) Jakby co to zapraszam na mój profil

użytkownik usunięty
camillo_kp

Jeszcze nie oglądałem tylu filmów Hitchcocka dlatego nie zagłosowałem jak zobaczę więcej filmów (co niestety to trochę potrafa) to wtedy zagłosuję. ;)

spoko

ocenił(a) film na 10
camillo_kp

Błazenada, bardzo smutno gdy przychodzi użyć tak mocnego słowa, ale o tym co napisał autor pierwszego postu nie potrafię wyrazić się inaczej jak błazenada.

użytkownik usunięty
poland7

Eeee? czy to było do mnie?

ocenił(a) film na 10

Eeee. A jak z czytaniem ze zrozumieniem? Napisałem chyba dość wyraźnie, że chodzi mi o autora pierwszego postu. A był nim smalczyk130. Oooo.

użytkownik usunięty
poland7

Sorry jestem strasznie śpioncy i po prostu nie za bardzo jestem ogranięty. :)

ocenił(a) film na 10

Haha teraz to ocenił na 10 i jeszcze oznaczył do ulubionych! Nic tylko mu pogratulować gustów ;)

użytkownik usunięty
wlodetzky

Wcale nie 80 % coś wam źle pokazuje jak wchodzicie na mój profil . Wygląda to tak : Oecnione na 1 - 361 filmów, na 2 - 13 na 3 -79 na 4 - 32 , na 5 - 22, na 6- 34, na 7 - 77 , na 8- 148, na 9- 16 i na 10 143 filmy . Kultowe komedie mają u mnie ósemki albo dziesiątki, chyba, że nazywasz kultowymi jakieś amerykańskie komedie, bo te faktycznie w 95 % mają u mnie jedynki bo nie lubie amerykańskich komedii . A świetne filmy o których mówisz nie dla wszystkich muszą być świetne .

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
19Patryk92

Dlaczego niby uważasz mnie za Trolla ?? Bo uważam, że filmy Hitchcocka są żenujące ?? Nie każdemu musi się podobać to co większości

ocenił(a) film na 7

Dajesz posty ktore świadczą o braku inteligencji i trollujesz ocenami filmów...

użytkownik usunięty
19Patryk92

Dlaczego o braku inteligencji ?? Bo co bo nie rozumiem, że ludzie zachwycają się czymś co ja uważam za żenujące ?? No po prostu mój umysł nie jest w stanie tego pojąć , jak coś takiego moze się komukolwiek podobać . A coś takiego jak trolling w ocenianiu filmów chyba raczej nie istnieje, każdy ma jakiś swój inny sposób oceniania . Przykładowo ja jak nie lubie jakiegoś reżysera to wyszukuje wszystkie jego filmy i wszystkim daje jeden, nic dziwnego skoro nie lubie jakiegoś gatunku to wszystkim filmom z tego gatunku muszę wystawić jedynki, normalna rzecz .

ocenił(a) film na 7

"Bo co bo nie rozumiem" " każdy ma jakiś swój inny sposób oceniania" " jak nie lubie jakiegoś reżysera to wyszukuje wszystkie jego filmy i wszystkim daje jeden" " skoro nie lubie jakiegoś gatunku to wszystkim filmom z tego gatunku muszę wystawić jedynki"
DLATEGO!
Bez odbioru

ocenił(a) film na 9

Z trollem nie warto dyskutować. Sposób w jaki oceniasz filmy jest po prostu straszny, krzywdzący i wypaczający rankingi. Niestety takich osób jak Ty jest mnóstwo i naprawdę nie wiem co można z tym zrobić. Chyba tylko przestać dyskutować z takimi osobami.

Powiem tylko jedno i na tym poprzestanę. Nie zmuszam Cię do lubienia Psychozy czy jakiegokolwiek innego filmu Hitchocka, ale każdy obiektywny widz zauważy JAKIEKOLWIEK pozytywy jego filmów. Ocena 1/10 (czyli de facto ocena, która oznacza, że film był totalnym dnem, bez jakichkolwiek zalet) jest po prostu nie na miejscu, nawet biorąc pod uwagę różny gust. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
Gladiatorek

Na szczęście gościa usunęli, bo to chyba jakiś prowokator był po prostu

ocenił(a) film na 9
Paulino_82

To nie byl prowokator. W jego przypadku chodzilo o to, ze jego braki intelektualne dawaly o sobie znac w jego postach, w ktorych nie potrafil dobrac odpowiednich slow, zeby wyrazic to, co chcial wyrazic. I to zaprowadzalo go w coraz wieksze bagno, z ktorego nie potrafil wybrnac takze dzieki intelektualnym niedostatkom. Wystarczy poczytac jego cale tematy, nawet na tej stronie.

Chociazby to :
"Bo co bo nie rozumiem" " każdy ma jakiś swój inny sposób oceniania" " jak nie lubie jakiegoś reżysera to wyszukuje wszystkie jego filmy i wszystkim daje jeden" " skoro nie lubie jakiegoś gatunku to wszystkim filmom z tego gatunku muszę wystawić jedynki"

ocenił(a) film na 8
aproxx

W sumie masz sporo racji

ocenił(a) film na 9
Paulino_82

Ale co najgorsze on wrocil, tylko pod innym nickiem.

https://www.filmweb.pl/film/Absentia-2011-563188/discussion/To+bylo+piekielnie+d obre,2022194?page=2

Teraz jest wielkim fanatykiem footballu.

ocenił(a) film na 8

Ale bezsens napisałes,skoro nie lubisz jakiegoś reżysera to po co marnujesz czas na wyszukiwanie czy oglądanie jego filmów???? Nie kumam ciebie:(,w ogóle to piszesz że dawno oglądałeś Psychozę i jej nie pamiętasz,to po jakiego grzyba w ogóle ten film oceniasz? Otóż domyślam się dlaczego,jesteś zwykłym prowokatorem który specjalnie zaniża punktację dobrym filmom i ich twórcom,a taki zwykły shit ocenia wysoko,tylko po co? Przecież ośmieszasz się kolego.

użytkownik usunięty
tojaag

Otóz widzisz, jeżeli jakiegoś reżysera nie lubię to wyszukuję wszystkie jego fillmy żeby dać im jedynki, i tak samo jeżeli nie lubię jakiegoś gatunku filmowego to wyszukuje wszystkie filmy z tego gatunku i też daję jedynki, tak już mam od zawsze, dla wielu osób jestem prowokatorem, ale ja nie widzę nic w tym prowokującego, według mnie każdy pownien tak robić, jest to normalne, skoro czegoś się nie lubie trzeba to deptać i niszczyć .

użytkownik usunięty

Miało być - Skoro czegoś się nie lubi . E się wdarło nie wiem czemu

ocenił(a) film na 7

troll

ocenił(a) film na 8

Idąc twoim tokiem rozumowania,że wszystko czego nie lubimy należy niszczyć,ja np nie lubię samochodów marki polonez i czy oznacza to że kiedy widzę takowy na ulicy mam podbiec z bejsbolem i go rozwalic? Nie tego nie zrobię z dwóch prostych powodów,otóż po pierwsze nie chcę urazić właściciela dla którego to auto może wiele znaczyć,a po drugie jeśli czegoś nie lubię i mi się nie podoba nie zwracam na to uwagi,więc zastanów się że może właśnie ty usiłujesz(nie wiem po co),urazić naprawdę sporą rzeszę miłośników tego reżysera i jego twórczości,jednak nie wiem dlaczego wogóle tobie to piszę jeśli twierdzisz że w ojcu matuszu jest więcej akcji niż np w psychozie,a może po prostu nie lubisz tego czego nie rozumiesz? Może tego typu filmy są dla ciebie zbyt trudne? W takim układzie życzę wszystkiego najlepszego przy oglądaniu klanu,na dobre i na złe i m jak mdłości:) ps jeszcze takie w twoim typie byłaby chyba moda na sukces,tam to się dopiero dzieje,masakra;-)

użytkownik usunięty
tojaag

Chodziło mi o tylko i wyłacznei o gatunki filmowe i reżyserów , a nie żeby niszczyc wszystko dosłownie . A co do Mody na Sukces to chyba oprócz kobiet to nikt tego nie ogląda .

ocenił(a) film na 7

troll

ocenił(a) film na 8

Nie jestes prowokatorem,masz racje-jesteś skretyniałym ignorantem.

ocenił(a) film na 7

zatem skretyniały ignorancie większość userów filmwebu ma cię gnębić i deptać? ohohoho

ocenił(a) film na 7

troll

ocenił(a) film na 9

Troll!!!

ocenił(a) film na 8
tojaag

To był jakiś prowokator

ocenił(a) film na 8
Paulino_82

A ja myślę,że to był zwykły debil:)

ocenił(a) film na 9
tojaag

Chociaz jeden spostrzegawczy. Tak, to byl zwykly debil i to taki konkretny, rzadko spotykany egzemplarz.

ocenił(a) film na 7

troll

użytkownik usunięty

''(...) Przykładowo ja jak nie lubie jakiegoś reżysera to wyszukuje wszystkie jego filmy i wszystkim daje jeden, nic dziwnego skoro nie lubie jakiegoś gatunku to wszystkim filmom z tego gatunku muszę wystawić jedynki, normalna rzecz .''
- aż tak strasznie nudzisz się w domu? o.O

ocenił(a) film na 10

cóż za nieprawdopodobny idiota... })

ocenił(a) film na 10

Boże kochany, weź mnie od takich debili.

to NIE jest normalna rzecz dawać jedynki całemu gatunkowi.

Tak żenujące stwierdzenie, że aż wystawiłam pierwszego posta.

Człowieku, są kiepskie i dobre filmy w swoim gatunku, nie oglądałeś czegoś, to nie masz prawa oceniać.

użytkownik usunięty
migdalla

Owszem mam prawo, skoro nie lubię całego gatunku filmowego to wiem, że wszystkie filmy są żenujące i wystawiam jedynki. Taki mam sposób oceniania i nikt mi tego nie zabroni.

ocenił(a) film na 9

Troll

ocenił(a) film na 9

Smalczyk. Filmowi Sinister dałeś 10/10, a to HORROR. Skoro dałeś horrorowi 10, w takim razie wszystkim innym horrorom (oceniam jako horror, bo na filmwebie jest tak napisane, sam tych filmów nie widziałem) musisz dawać dziesiątki, nawet nie oglądając ich, prawda?

W takim razie DLACZEGO filmom
"Ludzka stonoga",
"Haunted forest",
"Wzgórza mają oczy",
"Ghost Quake",
"Fertile Ground",
"Klątwa laleczki Chucky",
"Zło"
DAŁEŚ OCENY INNE NIŻ 10 (od 1 do 8)??? Przecież to zaprzecza Twojej teorii. Popraw to jak najszybciej.

użytkownik usunięty
Gladiatorek

Nigdzie nie napisałem , że każdemu filmowi z gatunku, który lubie wystawiam 10 . Oceny bez oglądania wystawiam jedynie filmom Science-Fiction i są to przeważnie jedynki ( Wyjątkiem są Gwiezdne Wojny, oraz wszystkie filmy na podstawie jakiegoś komiksu ) , a no i oczywiście wszystkim czarno-białym filmom wystawiam jedynki bez oglądania .

no to bądź konsekwentny i jak coś lubisz to wystawiaj same 10tki, albo przestań zaniżać oceny filmom których nie widziałeś.