Psychoza

Psycho
1960
8,1 150 tys. ocen
8,1 10 1 149606
8,7 63 krytyków
Psychoza
powrót do forum filmu Psychoza

Nigdy nie zrozumiem czym się ludzie zachwycają, dla mnie to tak nudny film, że szkoda słów a ten gościu z siekierą to mnie śmieszył. Ogólnie uważam , że każdy film Hitchocka to tragedia .

ocenił(a) film na 10

Czarno-białe filmy są piękne i ponadczasowe. Ja rozumiem, że ktoś nie lubi tego, że nie ma tam zbyt wiele kolorów, ale pewnie oglądAłeś ze 2 takie filmy to nie wiesz:/ One mają świetną fabułę, możesz nie patrzeć. Ale tylko słuchać, prawda? Proszę, nie oceniaj książki po okładce.

ocenił(a) film na 7

troll

ocenił(a) film na 9

361 filmów ocenionych na 1. Może czas zastanowić się nad inna formą spędzania wolnego czasu? :D

ocenił(a) film na 7

troll

ocenił(a) film na 8
wlodetzky

Film "Psychoza" należy do klasyki kina. Jeżeli uważasz, że "gościu z siekierą Cię śmieszył" zważ na to iż ekranizacja filmu była w 1960 r. gdzie nie było takiej technologii jaka jest teraz. Wszystko nagrywane było całkowicie inaczej. Nie możemy mierzyć tą samą miarą filmów nagrywanych w dzisiejszych czasach z tymi które powstały 55 lat temu. Film jest genialny jak na tamte warunki technologii.

ocenił(a) film na 8

właśnie widać twój gust filmowy - jak zostać królem 1/10, co się wydarzyło w Madison County 3/10, Ostatni Egzorcyzm 2 10/10... Nie ma to jak naprawdę piękne filmy oceniać jako chłam, a szajs typu numer 23 na 8/10. Czyżby mózg się męczył przy filmach, nad którymi trzeba trochę pomyśleć?

użytkownik usunięty
vampire_knight

Nie lubie filmów na których trzeba myśleć bo zawsze jestem najarany jak coś oglądam

ocenił(a) film na 10

Aha, to już wszystko jasne. Nie mogłeś tak od razu?

Noo, więc nie przemęczaj się za bardzo - nie myśl! Obejrzyj "Ojca Mateusza" i będzie OK.

użytkownik usunięty
plegaria

Pewnie, że Ojciec Mateusz lepszy niż jakikolwiek film Hitchocka. Przynajmniej jakaś akcja jest .

Dokładnie! Jeżeli lubisz grozę i emocje, to jeszcze możesz zobaczyć "Na dobre i na złe"!

użytkownik usunięty
plegaria

NA dobre i na złe oglądam każdy odcinek i zaręczam, że dzieje się tam dużo więcej niż w jakimkolwiek filmie Hitchcocka

ocenił(a) film na 7

troll

ocenił(a) film na 7

troll

ocenił(a) film na 7

troll

ocenił(a) film na 10

Bez przesady. Jeśli oceniasz Hitchocka tylko na pdst. Psychozy (ja jeszcze nie widziałam) to naprawdę, polecam obejrzeć jeszcze Podejrzenie, Rebeka, Cień Wątpliwości, M jak Morderstwo i Złodziej w Hotelu. Ale to są filmy na myślenie. Ale może na Człowiek, który wiedział za dużo się nie zmeczysz.

plegaria

Widzę mamy ekspertkę, która nie toleruje gustów innych niż swój.

ocenił(a) film na 7

troll

ocenił(a) film na 7

troll

użytkownik usunięty

Ja pieprze twoja głupota po prostu mnie powala na kolana.

użytkownik usunięty

Żadna głupota, takie mam zdanie i tyle nie musisz się z nim zgadzać

ocenił(a) film na 7

troll

ocenił(a) film na 7

troll

"Nie lubie filmów na których trzeba myśleć bo zawsze jestem najarany jak coś oglądam" na to mam jedno określenie : Dno jesteś facet dno.

użytkownik usunięty
kisha31

Za to ty jesteś użytkownik widmo, nie pokazujesz swoich głosów, ani filmów . Tacy jak ty powinni mieć zakaz dodawania postów .

ocenił(a) film na 7

troll

... a tacy jak Ty powinni mieć zakaz oceniania filmów! Nie chcę Cię osądzać, każdy ma inne upodobania, własne kryteria i kazdy czego innego oczekuje od filmu. Jeden lubi psychologiczne rozkminy, drugi woli sie najarać i liczy na rozrywkę i widowisko - normalne! ALE BARDZO CIE KOORVA PROSZĘ PRZESTAŃ OCENIAĆ FILMY KTÓRYCH NIE WIDZIAŁEŚ, bo na tym portalu nie ocenia się gatunków, ocenia się OBEJRZANE FILMY !!! jeśli nie lubisz danego reżysera to oceń samego reżysera a ocenianie jego filmów zostaw tym, którzy je widzieli !!!

użytkownik usunięty
kromka_z_maslem

Gdybym nie widział ani jednego filmu reżyserów, których nie lubię to nie miałbym powodu ich nie lubić , a skoro jakiś film danego reżysera uważam za zenujący, to znaczy, że wszystkie jakie nakręcił są nic nie warte, dlatego wystawiam im jedynki.

ocenił(a) film na 9

Jasne.

Jeśli nie lubię zupy pomidorowej to ogórkowa też z pewnością jest beznadziejna - to w końcu również zupa.

Jeśli nie spodobał mi się jakiś mecz piłkarski to już lepiej żadnego do końca życia nie obejrzeć - bo przecież tamten był nudny więc wszystkie inne też na pewno będą.

Jeśli nie lubię jakiejś piosenki jakiegoś piosenkarza to już lepiej nie słuchać go w ogóle - jedna mu nie wyszła, więc wszystkie inne z pewnością są katorgą dla uszu.

użytkownik usunięty
Gladiatorek

Co ty mi tu z zupą i meczami wyjeżdżasz- bez sensu. Natomiast co do muzyki to owszem masz racje, skoro jakaś piosenka wykonawcy mi się nie podoba to znaczy , że wszystkie nagrał marne .

ocenił(a) film na 10

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha..... ;)

użytkownik usunięty

Oceniłeś Kac Wawę na 8/10, a ten oto film oceniasz na 1/10. Wiesz co?. Żal mi cię.

użytkownik usunięty

Każdy film Hitchcocka oceniam, na jeden . A Kac Wawe oceniłem na 8 tylko dlatego, bo uważam, że ma straszniei zaniżoną ocene, powinien mieć między 4 a 5 a nie 1,9

ocenił(a) film na 7

troll

ocenił(a) film na 9

LUDZIE, KONIEC KARMIENIA TROLLA. Nauczcie się takowych ignorować.

użytkownik usunięty
Ciri94

Jak mnie to denerwuje. Czemu niby troll ?? Nie lubie filmów Hitchcocka i to nie powinno nikogo dziwić, że wszystkim daje jedynki. Według mnie każdy powinien dawać jedynkii wszystkim filmom reżyserów, których nie lubi, nie widzę w tym żadnego trollowania

ocenił(a) film na 9

;D No proszę, nawet nie próbujesz się ukrywać z tym trollowaniem i tylko grzecznie potwierdzasz.

użytkownik usunięty
Ciri94

Zaprzeczam. Moje wypowiedzi nie mają nic wspólenego z trollowaniem . Zresztą ja uważam, ze termin trollowanie jest bezsensowny i głupi wymyślony przez jakiegoś idiote . Nigdy nie zrozumiem dlaczego jak ktoś ma inne zdanie od większości jest nazywany trollem. Dla mnie to jest głupota totalna, bo każdy ma prawo do swojego zdania, choćby wszyscy dookoła uważali inaczej, każdy ma prawo do własnego zdania

ocenił(a) film na 9

Dalej jedynie potwierdzasz moją opinię. Tak piszą tylko i wyłącznie trolle. Kiepscy w dodatku.

użytkownik usunięty
Ciri94

Rozwiń jakoś bardziej myśl, dlaczego według ciebie jestem trollem ?? Idźcie się leczyć ludzie, ktoś ma inne zdanie niż większość i zaraz jest nazywany trollem . To typowo polskie, ktoś ma inne zdanie niż większość ludzi, zaraz jest obrzucany wyzwiskami, żal mi was naprawdę .

ocenił(a) film na 9

Pominę Twoje zdanie, ale podstawowe pytanie brzmi: Jakim prawem oceniasz film:

1) Gdy jesteś najarany?
2) Gdy go w ogóle nie obejrzysz (bo niby inne filmy danego reżysera Ci się nie podobały, więc automatycznie wstawiasz jedynki innym filmom danego reżysera)

użytkownik usunięty
Gladiatorek

1) Nigdy nie obejrzałbym żadnego filmu na trzeźwo bo to żadna wkręta
2:) Bo uważam, że jeżeli się nie lubi jakiegoś reżysera bądź gatunku filmowego należy wystawiac jedynki

ocenił(a) film na 7

troll

ocenił(a) film na 7
Gladiatorek

a jak ty mozesz na trzezwo?

ocenił(a) film na 9

Przestań się pogrążać, bo zaraz się okaże, że jesteś najgorszym trollem w historii filmwebu.

użytkownik usunięty
Ciri94

Nie interesuje mnie to, dla mnie coś takiego jak trollowanie nie istnieje. Każdy ma prawo wyrażać swoją opinie i nikt mi tego nie zabroni

ocenił(a) film na 10

Znalazłem pewien rozsądny kompromis. Postuluję o zaprzestania pisania o trollingu gdyż sobie tego nie życzysz, w zamian za to aby nazwać rzecz po imieniu proponuję tytułować proceder: błazenadą. Czy taki termin jest akceptowany? Mam nadzieję, że tak.

użytkownik usunięty
poland7

Nie . Ja wyrażam swoją opinię do której każdy ma prawo, jeżeli ktoś się z nią nie zgadza, niech po prostu napisze, że ma inne zdanie i tyle

ocenił(a) film na 7

troll

ocenił(a) film na 9

Owszem, każdy ma prawo wyrażać swoje opinię, ale nie dziw się ludziom, którzy chcą tępić skrajną głupotę.