Ptak o kryształowym upierzeniu

L'Uccello dalle piume di cristallo
1970
7,0 3,4 tys. ocen
7,0 10 1 3369
7,1 15 krytyków
Ptak o kryształowym upierzeniu
powrót do forum filmu Ptak o kryształowym upierzeniu

Niestety zgadłam kto morduje, za dużo było tropów i im dalej tym bardziej byłam pewna, że się nie mylę. Zaskoczenie zerowe. Choć z drugiej strony jakby dali na mordercę człowieczka z dziesiątego planu, ot tak ni z tego ni z owego, też bym nie była usatysfakcjonowana. Szkoda. Ale i tak uważam, że zasługuje na wysoką ocenę, to dobrze wykonany film z niewielką ilością błędów (typu - detektyw niszczący dowody na miejscu niedoszłej zbrodni), ładnie sfotografowany, niektóre sceny zaaranżowano wręcz pieczołowicie, np. scenę w klatce schodowej, akcja jest dość urozmaicona. Tylko mogłoby być krwiściej i muzyka za słaba wg mnie. A najbardziej podobały mi się fragmenty humorystyczne, zwłaszcza ten z ucieleśnieniem stereotypu artysty-dziwaka w roli głównej, był genialny. :)

ocenił(a) film na 8
mala_madi

Przez te filmy, czasami czuję się jak policjant albo zawodowy przestępca. Niedawno oglądałem produkcję - gdzie bohater zostawiał odciski palców na miejscu zbrodni, co najgorsze dotykał narzędzia mordu i chyba grzebał przy ciele. Już nie pamiętam. Jednak było to dawno. ;p W każdym razie, filmy uczą nawet takich rzeczy. Jesteśmy jak Hercules Poirot. :)

użytkownik usunięty
mala_madi

jak sie nazywa ksiazka

mala_madi

Hej mam pytanie, szukam pew ego filmu, ktory bardzo dawno temu oglądałam jedyne co z niego pamietam to to, ze kobieta ktore miały byc zamordowane, uliczny muzyk grał na skrzypcach. Czy w tym filmie jest taki motyw?

ocenił(a) film na 7
caligulaam

W tym filmie nie ma takiego motywu.

Shyne

Dziękuje, chyba już tego filmu nie znajdę