8,3 708 tys. ocen
8,3 10 1 708110
9,2 84 krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

Pierwszy raz obejrzałem jakiś rok temu, wtedy film wrył mi się głęboko w pamięć, teraz
oglądam to arcydzieło ok. raz w miesiącu. Coś niesamowitego. Jeden z lepszych filmów w
historii kina. Tak oryginalnego filmu jeszcze nie spotkałem i pewnie nie spotkam.
Pozdrowienia dla wszystkich fanów!

ocenił(a) film na 10
Jachu95

witaj,ja ogladalem go po raz pierwszy w 97r,mialem wtedy 9 lat, od tamtej pory obejrzalem go kilkanascie razy,znam wiekszosc tekstow juz na pamiec...mowisz ze to oryginalny film,masz racje,drugiego takiego nie znajdziesz, ale to kwestia gustu, inni powiedza ze pulp fiction to gniot...

ocenił(a) film na 10
luck88

"drugiego takiego nie znajdziesz"
Polecam zapoznać się z Reservoir Dogs

ocenił(a) film na 9
MisterBlonde

Reservoir Dogs to jednak nie ten klimat...

ocenił(a) film na 9
kurta

Tak, nie ten klimat. Zgadzam się, zarazem uważam, że porównywanie tych twóch filmów nie powinno mieć miejsca.

ocenił(a) film na 10
J_Guana

Te dwa filmy to tak naprawdę JEDYNE arcydzieła Tarantino, a jego nowe filmy zyskały tak dużą popularność właśnie dzięki nim. To RD dał początkującemu reżyserowi przepustkę (pod którą kryje się budżet i popularność), do tworzenia kolejnych dzieł, w tym drugiego ARCYdzieła nazwanego Pulp Fiction. Poza tym te dwa filmy łączy ten sam styl: mocna dawka czarnego humoru aż wylewająca się z ekranu i nie chronologiczny przebieg.