...po ktorej nie bylem wkurzony. Niby masa tanich rzeczy itp., ale podobal mi sie pomysl i rozwiazanie. Fabularnie ten horror podobal mi sie bardziej niz 90% tego co widzialem w innych. Zona, ktora popelnila samobojstwo (tak jakby), kochanka zabita przez zone, maz zabity przez kochanke. Sceny pustego miasta - fakt, ze nakrecone w taki sposb, ze robi sie zdjecie miejsca i naklada postacie, ale i tak tworzylo to pusty klimat, pustego miejsca, jak w grze komputerowej.
Nie moglem podpisac sie pod zadna recenzja, wszystkie negatywne.
Zawiodlem sie tak bardzo na pierwszej czesci, ze po tej odzyskalem nadzieje. To, ze cos jest tansze, nie znaczy gorsze.
Ludzie wlaczaja horrory i pozniej daja im ocene 1/10, niby czego spodziewac sie po horrorach. 95% to syf i to wyjatkowy. Ten film moze sie nie podobac, ale i tak jest lepszy od wiekszosci tego co wychodzi na rynek. Szczegolnie o opuszczonych szpitalach, zemstach duchow zabitych dziewczynek itp.
Podsumowujac, jak na horror fabularnie to nie byl zly film, technicznie tez nie, biorac pod uwage niski budzet. Gra aktorska jest przecietna, ale nie amatorska. Film jest krotki i nie stracilem czasu. W przeciwienstwie do reszty czesci. Na przyklad znacznie mniej podobaly mi sie stukrotnie drozsze filmy jak THE MESSENGERS, THE RING TWO albo THE INVASION.