Punisher: Strefa wojny

Punisher: War Zone
2008
6,1 23 tys. ocen
6,1 10 1 22719
5,1 14 krytyków
Punisher: Strefa wojny
powrót do forum filmu Punisher: Strefa wojny

7/10

ocenił(a) film na 7

Porównywalnie dobry jak jedynka. Duży plus za ilość akcja, zdecydowanie więcej się tu dzieje niż w poprzedniej części. I pojawił się Micro :D Niestety jak dla mnie Ray Stevenson nie pasuje już tak dobrze do tej roli... Im dłużej się ogląda, tym się człowiek bardziej przyzwyczaja, ale ta jego zalizana fryzura nadal mnie drażni... No i spodziewałem się, że brat Jigsawa pokaże coś więcej, a taki mały psychol z niego wyszedł. Więc podsumowując- gdyby nie drażniąca zalizana fryzura należałoby się 8/10, ale przez cały film nie moglem jej strawić.

ocenił(a) film na 8
Sprite_87

Fryzura zalizana, bo oparta na podstawie konkretnych komiksów, choć wiadfomo, że fryz Franka ewoluował. Brat Jigsawa to akurat jedna z mocniejszych postaci w filmie. Zal mi tylko, że Micro tak szybko uśmiercili, nie mogli czegoś innego wymyślić ?

ocenił(a) film na 3
Sprite_87

Nie wiem czy porównanie do "jedynki" jest zasadne, bo jak dla mnie to żadnej "jedynki" nie było. Jeśli chodzi o "Punisher" to zupełnie inna historia, co widzimy w retrospekcjach w tym filmie. Jedynie inspiracja tą samą postacią z komiksu. A szkoda, bo ja właśnie liczyłem na kontynuację filmu "Punisher", a zobaczyłem zupełnie co innego i w takim samym klimacie. Brak Thomasa Jane'a, inny reżyser, zmiana atmosfery panującej w świecie przedstawionym i odcięcie się od wydarzeń z filmu "Punisher" to duży minus jak dla mnie.

ocenił(a) film na 3
dankop90

wybaczcie, miało być "w zupełnie innym klimacie", a nie "takim samym". Myślenie nie zawsze współgra z pisaniem ;p

ocenił(a) film na 10
dankop90

Fajnym Punisherem byłby Gerard Butler albo Tom Hardy

dawid10809

Ta, a jako Jigsaw Robert De Niro (doświaczenie z filmu "Mary Shelly: Frankenstein") albo Sean Bean w roli Blackwella (policjanta-psychopaty, mającego obsesję na punkcie Pogromcy)

Przemyslaw_Borowski

Albo, jeszcze lepiej: Blackwell- Keanu Reeves

ocenił(a) film na 10
Przemyslaw_Borowski

a Blackwell to Sean Bean,Julian Mcmahon,Pierce Brosnan,Reed Diamond,Kevin Corrigan

ocenił(a) film na 10
Przemyslaw_Borowski

może Mads Mikkelsen pasowałby na Jigsawa ?

dawid10809

Mads Mikkelsen? On, to już chyba raczej Ice, przyjaciel Franka z czasów służby w wojsku

ocenił(a) film na 10
Przemyslaw_Borowski

może Aaron Eckhart ,Jon Hamm jako Jigsaw