Porównywalnie dobry jak jedynka. Duży plus za ilość akcja, zdecydowanie więcej się tu dzieje niż w poprzedniej części. I pojawił się Micro :D Niestety jak dla mnie Ray Stevenson nie pasuje już tak dobrze do tej roli... Im dłużej się ogląda, tym się człowiek bardziej przyzwyczaja, ale ta jego zalizana fryzura nadal mnie drażni... No i spodziewałem się, że brat Jigsawa pokaże coś więcej, a taki mały psychol z niego wyszedł. Więc podsumowując- gdyby nie drażniąca zalizana fryzura należałoby się 8/10, ale przez cały film nie moglem jej strawić.
Fryzura zalizana, bo oparta na podstawie konkretnych komiksów, choć wiadfomo, że fryz Franka ewoluował. Brat Jigsawa to akurat jedna z mocniejszych postaci w filmie. Zal mi tylko, że Micro tak szybko uśmiercili, nie mogli czegoś innego wymyślić ?
Nie wiem czy porównanie do "jedynki" jest zasadne, bo jak dla mnie to żadnej "jedynki" nie było. Jeśli chodzi o "Punisher" to zupełnie inna historia, co widzimy w retrospekcjach w tym filmie. Jedynie inspiracja tą samą postacią z komiksu. A szkoda, bo ja właśnie liczyłem na kontynuację filmu "Punisher", a zobaczyłem zupełnie co innego i w takim samym klimacie. Brak Thomasa Jane'a, inny reżyser, zmiana atmosfery panującej w świecie przedstawionym i odcięcie się od wydarzeń z filmu "Punisher" to duży minus jak dla mnie.
wybaczcie, miało być "w zupełnie innym klimacie", a nie "takim samym". Myślenie nie zawsze współgra z pisaniem ;p
Ta, a jako Jigsaw Robert De Niro (doświaczenie z filmu "Mary Shelly: Frankenstein") albo Sean Bean w roli Blackwella (policjanta-psychopaty, mającego obsesję na punkcie Pogromcy)
a Blackwell to Sean Bean,Julian Mcmahon,Pierce Brosnan,Reed Diamond,Kevin Corrigan