Punisher: Strefa wojny

Punisher: War Zone
2008
6,1 23 tys. ocen
6,1 10 1 22719
5,1 14 krytyków
Punisher: Strefa wojny
powrót do forum filmu Punisher: Strefa wojny

Kontynuacja czy nowa wersja ???

<tekst za krótki>

RokiCor

nowa nieśmigana wersja gdzie P. jest taki jaki powinien być.

ocenił(a) film na 8
puchoo

Sory ale nie bardzo ciebie rozumiem...

<tekst za krótki>

RokiCor

a co chcesz rozumieć? Że jest to nowy początek serii i przedstawiania Punishera tak jak należy czyli bez litosnego zabójcy przestępców i innych kryminalistów ? Gdzie krew leje się gęsto, jest brutalnie a nie jak w poprzednich filmach gdzie Pogromca był zbyt łagodny?

puchoo

No nie gadaj. Pierwsza część była bezbłędna chociaż jakoś tam strasznie nie zachwycała. Druga z Travoltą (bodajrze) ponoc, (nie widziałem) była do bani a sam Frank ultra- lalusiowaty. Kolejna część będzie bardzo brutalna z tego co nam zwiastun pokazywał, będzie chyba jakaś poezja (taką jaką mielismy np w "oczach węża" czy w pierwszym "matrixie") no i mam nadzieje że fabułę będzie miał również wciągającą. Trzymam kciuki za nową serię i mam pnadzieję że położy dwa poprzednie filmy na kolana. W końcu Franek "Zamek" to jeden z najsłodszych i najbardziej uroczych superbochaterów.

joanson

Znaczy pierwsza wersja była spoko ostatnia, na swój sposób też była ok, ale brakowało po prostu tej brutalności i mrocznego klimatu.

puchoo

Tak ale osobiscie uwazam że Punischer zasługuje na lepszy film niż nawet ten pierwszy z Lundgrenem (nie wiem czy dobrze napisałem). Nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie jest to obok Bat- mana i Wolverine'a najlepszy z super bochaterów marvela i DC. Dlatego liczę że będzie przynajmniej tak dobry jak Batman "początek" i pierwszy "X men" (wg mnie jak dotąd dwa najlepsze filmy o superherosach). Tym bardziej że ostatni zwiastun do "war zone" zaostrza moje apetyty. No i ten aktor. Jego rola Tytusa w "Rzymie" była po prostu fenomenalna. Jak dla mnie nowy Punischer jako już sama postać prezentuje się zacnie, nie uważasz?

joanson

ja już swoje opinie na temat tego filmu wielokrotnie wyrażałem i pozwól że się powtórzę... Szykuje się najlepsza ekranizacja jak do tej pory, z początku myślałem że Ray będzie do dupy jako P. ale teraz widząc jego skrzywioną mordę i to co robi z ludźmi jestem innego zdania i wierzę, dostarczy potężnej dawki akcji :) A "Rzymu" niestety nie oglądałem, jedynie jakieś urywki więc nie będę się wypowiadać.

ocenił(a) film na 6
puchoo

DOKŁADNIE!Jest tak jak powinno byc.Frank bezlitosny bez strojenia smutnowsciekłych minek jak dziecko, rozpierdala wszystko wokół, rozprowa typom ryje swoim arsenałem i robi z nich miazge.Tu dopiero widac prawidziwy realizm strzelanin kiedy to nie obrywa sie kulek w klate czy w plecy lub centralnie w czoło jak to głownie bywa, lecz kule trafiaja gdzie... trafia:D ogolnie rzeź niezła i jesli film nosi tytuł PUNISHER to tak powinien wlasnie wygladac.A co to wygladu pana Raya S. to nie mam zadnych zastrzezen.Ten film otworzy mu furtke do prawdziwej slawy.

Peterson_B

http://www.aintitcool.com/node/37642

niezbyt fajne info ;/

Peterson_B

O tak! Film musi być po prostu wściekły! Mieć taki klimat jak pokazane zostało na trailerze. Wnetrznosci muszą w sposób finezyjny (broń Boże chamski) fruwać po cały ekranie. W samym filmie zaś muszą być zużyte tony łusek a przeciwnicy mają być rzucani o ścianę lub wpadac do maszynek "mielniczych". I po tym wszystkim oczywiście podchodzi Frank i mówi "to dopiero początek". Film przy tym wszystkim musi dość błyskotliwy. Jakby nie mówić ten komiksowy Frank C ze względnej błyskotliwości tekstów jednak słynął. Film musi być poezją i takim lekkim gore zarazem. Ale nie da się zrobić lekkiego gore przy kategori poniżej 18. Boję się że producenci wezmą się za ten film i większości słynnych juz scen z trailera nie zobaczymy. Film będzie najlepszy z pośród wszystkich dotychczasowych adaptacji i co do tego nie mam żadnych wątpliwości ale co z tego skoro film ostatecznie może być po prostu sprawnie zrealizowanym filmem sensacyjnym jak mogłoby być o wiele lepiej.

To tyle.

ocenił(a) film na 8
puchoo

To mów mi od razu że to nowa wersja ;)

<tekst za krótki>