Punisher: Strefa wojny

Punisher: War Zone
2008
6,1 23 tys. ocen
6,1 10 1 22719
5,1 14 krytyków
Punisher: Strefa wojny
powrót do forum filmu Punisher: Strefa wojny

5/10 i grama wiecej, chociaz moglo by i byc 4...

ten Punisher byl kontynuacja filmu z 2004?
nie wydaje mi sie... rodzina w I czesci filmu nie zginela czasem na bankiecie na wakacjach? w tym filmie znowu ukazali smierc rodziny Castela na jakims pikniku w parku, ale tego sobie juz nie przypominam z I czesci... wiec moze mi ktos wytlumaczy czy to jest inny film czy kontynuacja, bo w zapowiedziach przedfilmowych mowili ze to kontynuacja i tak tez pisalo...

pragne tez dodac ze Castle jest jak Rambo, nie imaja sie jego kule, a jak juz dostanie to wstanie (zawsze w kamizelke), nastawi sobie nos ołówkiem i pojdzie dalej, sceny konczace w Hotelu mnei rozbroily nierealnoscia, Frank(enstein) idzie srodkiem, strzela do niego kilka osob, ale on nie dostaje zadnej kulki wystrzelonej z UZI i innych karabinow maszynowych, poprostu idzie do przodu i zabija kazdego, co dla mnei jest bajka.

scena z agentem FBI ktory wypuszcza morderce Jigsawa po tym jak przekazuje on w ich rece Ruskiego... troche dziwne, aczkowliek prawo USA takie jest.

najlepsze bylo na koniec :

JESUS
A
V
E
S

:)

ogolnie jak na kino akcji, to lepsze od The Marine.
no i takie jak kino akcji powinno byc, z niewielka iloscia niedociagniec... 5/10

Exploited

nie to nie jest kontynuacja...
Ale idealnie oddaje klimat z komiksu ;))
Pozdrawiam ;]

ocenił(a) film na 7
Johnny_D

cholera ... ludzie wieszaja psy na tej wersji. A jest najbardziej konkretna. Główny bohater bezpośredni, brutalny, bezwzgledny (za przeproszeniem) nie pie#doli się :) jest plastikowy ale w tym plastiku jest przynajmniej jakiś. Takiego bohatera (z komiksu) mi brakowało. A jesli chodzi o brak realizmu, to czy mozna się czepiać o takie rzeczy przy ekranizacji komiksu i to takiego komiksu? Równie dobrze mozna by się czepiac braku realizmu w King Kongu przymykajac jednocześnie oko na wielkiego goryla w tle ;)
no i jeszcze gra aktorska - przerysowana? A jaka postać z komiksu nie jest przerysowana? Wszystkie komiksowe charaktery są przerysowane, na tym to polega więc gdzie tu jest problem? I tak juz troche nie na temat, zobaczcie co się powoli dzieje w kinie od przełomowego momentu pojawienia się sagi zmierzch" :D ... nie musze chyba wspominać kto wstepnie ma zagrać powtórkę Conana ;) ... jeszcze dwa trzy lata i będziemy tęsknić za takimi postaciami jak ten własnie Punisher, bo zostanie nam tylko "Conan romantyk", "Conan łamacz serc", " Conan nieszczęśliwie zakochany" itp ;P
ale to tylko mój subiektywny punkt widzenia
pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 7
flavour

przepraszam za gramatyke i powtórzenia ale po nie przespanej nocce pisałem "na żywca" ;)

ocenił(a) film na 9
flavour

weź mnie nawet nowym Conanem nie wkur*** ;P

ocenił(a) film na 9
Exploited

ten film nie jest kontunuacją Punishera z 2004 roku.
PS. mówisz że 5/10 ale oceniłeś na 6