Punisher: Strefa wojny

Punisher: War Zone
2008
6,1 23 tys. ocen
6,1 10 1 22719
5,1 14 krytyków
Punisher: Strefa wojny
powrót do forum filmu Punisher: Strefa wojny

Film jest taki jaki powinien być. Punisher jest taki jak powinien być. Mocny sajgon, obrzydliwe, krwawe sceny, świetnie odwzorowane zderzenia ludzkiego ciała z pociskami (xD). Zamist się głowić nad dziwaczną fabułą a'la TDK, skupiasz się na oglądaniu.

Jigsaw miażdży system. A juz myślałem że żaden antagonista mnie nie zadziwi.

Ogólnie najlepsza komiksowa adaptacja tego roku;)

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
_AcidDrinker_

Nareszcie 100% udana adaptacja Punishera. Wszystko jest takie jak powinno być: prosty scenariusz, dużo strzelania, bicia, łamania karków, krwi, brutalności i bezwzględności bez mrugnięcia okiem.

Świat nie jest bajkową krainą, gdzie nikt z "tych dobrych" nie ginie. Jest mroczny, ponury, zły i zmuszający do wybierania mniejszego zła. Punisher nie ma skrupułów, ręka nawet mu nie drgnie, gdy ma wpakować komuś garść śrutu między oczy, a z widoku swojej "pracy" czerpie sadystyczną przyjemność. Akcja jest ustawiona tak, aby nie nudzić. Nie ma ciągłego bum bum, tratatatata. Kreatywność Franka w kwestii eksterminacji przeciwników jest jak zawsze zaskakująca. Muzyka to miód z głośników. Seether i Slayer są świetnie wpasowane do wydarzeń na ekranie. Gra aktorska też wypadła im plus. Ray, Dominic i Dash to moja czołówka.

W telegraficznym skrócie- świetna sprawa. Punisher taki, na jakiego czekałem. Myślę, że fani komiksu zawiedzenie nie będą. Ja na pewno nie ;]

PS.Końcowa scena to wisienka na torcie. Punisher saves.

Pozdrawiam