A cóż to za mix Johnny Ramone i Kelly Osbourne? matko święta niech już Rotten dalej se masło reklamuje. Tak jakby do wora wrzucić dezertera, siekiere, i kombi..
Nie no Johnny Ramone (Ramones) największa klasyka punk rocka, Rotten (Sex Pistols) również, ale co robi tam Kelly Osbourne to wie chyba jedynie reżyser?
punk zaczął się w latach 70tych i skończył się w latach 90tych poprzez zeszmacenie hardcore punku w tzw pop punk i emo;/
nawet Green Day jest na miejscu bo w 80tych grali punka
no bo teraz to pop punk i tyle ale mcr?
to napewno nie punk!!!!
punk to Ramones, Sex Pistols, Damned, Wire, Clash, Dead Kennedys, Misfits, Blondie, Talken Heads, Buzzckoks itp. ludzie każdy o tym wie i tu też są gatunki punk rocka
Ramones to rock'n'roll revival czyli czysty pierwotny rock, pierwszy klasyczny punk rock
Misfits to horror punk
Dammned to gothic punk
Dead kennedys to hardcore punk
Buzzckoks to indie-punk
Clash to punk rock właściwy w sensie ten u nas znany, orientacja lewicowa oczywiście
no a Sex Pistols to anarcho punk, choć jak pisałem był to w zasadzie zespół z castingu, chłopcy Maclarena, pozerzy
to powinno się tu pojawić, jest nawet taki gatunek jak
punk blues serio, także dla każdego coś miłego
Pozdrawiam:D
w tym filmie byli chyba wszyscy... od sceny tzw. pre-punk, przez lata 70 w uk, scenę SXE w usa, lata 80, oi, 90,hardcore, NYC, Boston, California, Circle Jerks, Reagan Youth, Youth Brigade dużo, dużo, dużo nie było chyba Youth Of Today, i nie przypominam sobie żadnej wzmianki o Blitz co byłoby wręcz karygodne:) oi, oi, oi unite and win, stick together punks and skins...
Green Day zasługuje w pełni aby być w tym filmie, nie ma czegoś takiego jak punk-pop!!! jest punk rock, jest rock, jest kalifornijski punk ale nie ma punk popu!!! takie coś wogle nie istnieje.
Pop punk jest - przykładowo Blink 182 oraz Sum 41. Jednak tylko hejter zaliczy Green day do pop punku. Ja osobiście bardzo ich szanuję za Dookie, mniej za ostatnie lata ich komercji. Jednak myślę, że zasłużenie widnieją w dokumencie o punku. To oni pierwsi wyżej wymienioną przeze mnie płytą spowodowali, iż punk stał się popularny wśród każdego Kowalskiego lub Smiths'a :). Pozdrawiam.