PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7292}

Purpurowe rzeki

Les rivières pourpres
2000
7,1 36 tys. ocen
7,1 10 1 35715
5,8 4 krytyków
Purpurowe rzeki
powrót do forum filmu Purpurowe rzeki

Po pierwsze jak matka tych bliźniaczek, która ponoć straciła zmysły mogła trafić do klasztoru, a nie do psychiatryka, po drugie skąd ci miejscowi skini wiedzieli kto sprofanował grób, po trzecie dlaczego ta druga bliźniaczka się ukrywała?

ocenił(a) film na 8
kriso13

Następnym razem oglądaj film uważniej. Skini wiedzieli, że to gość od białego samochodu, ponieważ jak sami powiedzieli, widzieli go tam. Czemu matka trafiła do klasztoru, a nie do psychiatryka? Ponieważ, aby zatuszować sprawę zaczęła uważać, że to demony chcą ją dopaść i dlatego zgłosiła się do klasztoru. Nie jest trudnym zostanie zakonnicą. A co do bliźniaczki, to już chyba nazbyt oczywiste, bo gdyby się ujawniła, to Ci od uniwerku od razu by wiedzieli, że coś jest nie tak. Nie wiedzieli o istnieniu drugiej siostry, bo nie wiedzieli, że podmieniając dziecko, podmienili bliźniaczkę.

ocenił(a) film na 6
kriso13

jak dla mnie to film również nie trzyma się kupy, ale może tylko tak mi się wydaje bo najpierw przeczytałem książkę. Nie będę może pisać o tym o ile to jest ona lepsza od filmu, sęk w tym, że faktycznie motyw bliźniaczek nie do końca został logicznie przedstawiony. A może inaczej: został przedstawiony zbyt pobieżnie.