PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7292}

Purpurowe rzeki

Les rivières pourpres
2000
7,1 36 tys. ocen
7,1 10 1 35715
5,8 4 krytyków
Purpurowe rzeki
powrót do forum filmu Purpurowe rzeki

W polsacie!!!

ocenił(a) film na 6

Za tydzień w sobote o 22:20. Nie przegapie, zwłaszcza, że czytałem jedną książkę Grange'a i jestem przekonany co do niego, zwłaszcza, ze ten film był porównywany do 'Milczenia owiec'!!!
Pozdr

użytkownik usunięty
Bruce_Lee

dzięki Ci wielkie!!! rzadko zaglądam do gazety z programem, a gdybym przegapiła ten film to chyba bym sobie tego nie darowała. jestem szalenie ciekawa ekranizacji mojej ulubionej książki, dodam, że niesamowitej!!! jeśli jeszcze jej nie czytałeś to biegnij do biblioteki ;) swoją drogą właśnie nakręcono ekranizację kolejnej ksiązki Grange'a - "Imperium Wilków", ale ja poczekam z pójściem do kina zanim jej nie przeczytam, bo nie chcę sobie zepsuć całej przyjemności wynikającej z czytania precyzyjnie skonstruowanego kryminału, czego spodziewam się po tym autorze po przeczytaniu "Purpurowych rzek". swoją drogą boję się trochę, że zawiodę się na tym filmie, bo chyba nie da się wiernie oddać klimatu TAKIEJ książki, zawiodłam się już wtedy gdy dowiedziałam się, że postać Karima została trochę hmm zmieniona? a moim zdaniem to była jedna z najciekawszych postaci w całej książce. ale cóż - niech zwycięży ciekawość. za 6 dni żadna siła nie odciągnie mnie chyba od telewizora, na wszelki wypadek zaraz ustawię sobie przypomnienie w komórce ;]

ocenił(a) film na 6

Niestety Purpurowych rzek nie udało mi się jeszcze przeczytać. Ale czytałem inną książkę Grange'a: Kamienny Krag. O Dianie Thiberge, która zaadoptowała 5 letniego chłopca w tajlandzkim sierocińcu, a później zaczęły sie dziać dziwne rzeczy... nie czytałem jej do końca, bo zgubiłem wątek... i nie było sensu. Dam jej kiedy indziej szansę, gdyz strasznie mi się podobała. A Purpurowe rzeki musze i obejrzeć, i przeczytać.
Pozdr

ocenił(a) film na 7
Bruce_Lee

Widziałem drugą część - ponoć ta jest lepsza... Zobaczymy.

MegaTM

Mam pytanie czy ktoś zna tytuł filmu który lecial w polsacie 13 maja w sobote?? mial super muzyke w tle!!

ocenił(a) film na 5
Bruce_Lee

Ludzie nie piszcie na forum że film będzie za tydzień na Polsacie - bo głupio się to czyta 12 lat później ...