PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=320890}

Push

2009
6,4 46 tys. ocen
6,4 10 1 46194
5,1 8 krytyków
Push
powrót do forum filmu Push

Tak jak w tytule. Nie przepadam za filmami Sci-Fi, ale ten był boski dosłownie.
Widziałam go w ciągu 2 tyg. bodajże 4 razy.
Nie mogę się na niego napatrzeć xD. Świetna gra aktorów, w dodatku 2 moich ulubionych (Camilla i Chris).
Muzyka przepiękna, efekty również zniewalające.
Mam nadzieję, że będzie 2 część !
Ale na 2 wybiorę się już do kina.

Sweeta

Wiesz co po prostu żałosna jesteś! Ile Ty masz lat 11 do 14 obstawiam! Ulubieni aktorzy Camila i Chris ... też tego nie spomentuje! Ale co do jednego masz racje ... film był dobry - dla dzieci więc nie dziwie się że Ci się podobał! Gra aktorska jest po prostu mizerna! Film jest tak niedopracowany że aż w oczy razi! Ja mam nadzieję że nie będzie kontynuacji!!! A Tobie polecam Bolka i Lolka coś klasycznego i na Twoim poziomie!

Adash

Jedno ALE:

Czy ktoś w ogóle zauważył, że film żywcem czerpie z serialowych Heroes!

ocenił(a) film na 4
_Phoenix_

Film poniżej oczekiwań. Na raz i zapomnieć:) Lekko nudnawy, słaba podróbka HEROES. Najbardziej dobijają nazwy bohaterów, porażka. Jakieś "Cienie", "wąchacze" itp.

4/10

ocenił(a) film na 6
_Phoenix_

czarodzieju, nie bądź taki cwany i hop do przodu bo Heroes to też żadna nowość i też garściami czerpie z X-manów.

ocenił(a) film na 6
_Phoenix_

...a czy ktoś zauważył że serialowi Heroes garściami czerpie z prozy Philipa K. Dicka, podobnie jak powyższy film i wiele, wiele innych? Jeśli mam być szczery to w chwili obecnej 99,9% filmów czerpie pomysły z czegoś co było wcześniej :)

ocenił(a) film na 6
dasim

i skutek tego jest różny.. tutaj było średnio.

ocenił(a) film na 8
dasim

Moim zdaniem film najbardziej czerpie z "Podpalaczki" S. Kinga. Eksperymenty rządowe, dzieci urodzone z mocami i samo "pchniecie"

Adash

ale burak - taki to zjedzie tego co film sie podobal, a na drugim forum zjedzie tego co film sie nie podobał - troll i tyle.
Co gorzej - ocenia ludzi poprzez wiek, eh.. taki to tylko siedzi i marudzi- moherowy zastępca -.-

Adash

a co Ty do cholery masz do Bolka i Lolka?

ocenił(a) film na 1
Sweeta

Film dno, idzie usnąć , normalnie zabójcza akcja powala tym filmie aż do samego końca trzyma napięciu nie idzie nadązyć pfffffffffff
Nie polecam dno gniot 1/10

Sweeta

Cynkaa, nie martw się...nie tylko Tobie ten film sie spodobał..."Nam" również...
Pozdro ;)

ocenił(a) film na 6
Sweeta

hehe najlepszy film science fiction? :)
no comment
6/10

ocenił(a) film na 7
Hawi

Nie rozumiem takich ludzi jak wy, aż żal.
Każdy może mieć własne zdanie odnośnie danego filmu. A drugiej osobie za przeproszeniem chuj do tego, to że mi się podobał, nie oznacza że wam też musi.
Po 2 Camilla i Evans to jedni z ulubionych aktorów, a nie ulubieni, tumanie :)

ocenił(a) film na 7
Sweeta

Po 3 "Adash" skąd wiesz co jest na moim poziomie ?
Tylko ty ośmieszyłeś się swoją wypowiedzią w tej chwili, napisałeś to jak "wielki dorosły człowiek", ludzie dorośli nie obrażają innych publicznie, chyba sam nie wiesz co piszesz.
"Ojej obejrzyj Bolka i Lolka", wiesz chyba się popłaczę...Śmieszny jesteś człowieku.
Najeżdżasz na mnie, a w ogóle mnie nie znasz. Nie zdziwiłabym się gdybyś znał mnie lepiej niż ja sama siebie ;O
A po 4 wiek nie ma znaczenia, bo ludzie mogą mieć po 20 lat im i tak potrafią być tępi.

Co za forum, już normalnie nic napisać nie można, bo zaraz najeżdżają, eh co za ludzie...

ocenił(a) film na 6
Sweeta

hahaha Cynka, jeżeli nie chcesz żeby ludzie śmiali się z Ciebie i Twoich bzdur to pisz lepiej na forum Brawo Girl tam Cię zrozumieją doskonale :)

ocenił(a) film na 2
maro21

dokladnie:)

film na 2, straszny badziew...

ocenił(a) film na 7
Bradddock

Każdy ma inny gust cioto x)

A Brawo Girl to sobie sam poczytaj, idealna lekturka dla Ciebie.

ocenił(a) film na 2
Sweeta

to do mnie?

kazdy ma inny gust... ehh... najlepsze wytlumaczenie i niezbyt logiczne...
ja osobisice sie nie ograniczam do konkretnych gatunkow i uwazam, ze ten
film jest do bani i tyle...

ocenił(a) film na 8
Bradddock

Jak ja uwielbiam czytać polskie fora i wypowiedzi polskich "najmądrzejszych." Obrzucanie błotem, ośmieszanie, obrażanie. Czy wy ludzie na prawdę czerpiecie z tego jakąś przyjemność? Czy po prostu wasze życie jest tak do bani że musicie choćby anonimowo się na kimś wyżyć?

ocenił(a) film na 2
thalassa

a kto tu kogo obrzuca blotem lub osmiesza?

ocenił(a) film na 4
Sweeta

Podoba mi się Twoja odpowiedź :D
"Każdy ma inny gust" ale od razu jedziesz że jest ciotą bo (tak to rozumiem) jemu/jej się ten film nie podoba i to komentuje :D
Forum jest po to żeby wyrazić swoje opinie o filmie lub ewentualnie podyskutować na jego temat. Forum filmweb jest po to żeby mieszać ludzi z błotem :D
PS. Mam 24 lata i film oceniam na 4/10 (poniżej oczekiwań). Zapowiadał się fajnie a wynudziłem się przez te dwie godziny strasznie. Strata pieniędzy na wypożyczenie. Przyzwoity poziom trzymają efekty, ale nie nadrabiają za fabułę.
Pozdrawiam zarówno tych co film im się podobał jak i tych drugich.

ocenił(a) film na 6
Sweeta

umm.. prawdopodobnie narażę się na wyzwiska z twojej strony (co mnie nie zdziwi), ale ciśnie się na usta sformułowanie "nie wiele widziałaś" ;)

dla mnie - film przeciętny.. mogło być lepiej, ale nie było też tak źle..

ocenił(a) film na 7
diana6echo

hehe śmiać się chce jak się to czyta...
Zanim zmieszacie mnie z błotem, powiem coś o sobie
Mam ponad 20 lat, filmów widziałem całkiem sporo.
Lubię filmy Tarantino i Finchera, a ten film bardzo mi się podobał
Nie napaliłem się na niego wcześniej, po prostu go sobie obejrzałem i dla mnie jest to =8/10 (całkiem fajna fabułka nie tylko akcja i dobra gra dakoty, nie można się czepiać szczegółów)na pewno lepszy jak Transformers 2
i nie piszcie mi tylko "nie wiesz co dobre" bo kto jak kto ale ja sam wiem co jest dla mnie dobre a co nie...

ocenił(a) film na 9
geronimo1987

A ja bym dla nawet 9/10 :-) Tez od tak sobie obejrzalem , w sumie chcialem zobaczyc jak Dakota sobie poradzi :P I przypadl mi do gustu , co do tych Azjatow , to bylo badziewne :D Ale takto to bardzo fajnie i + za koncowke :)
Ah zeby nie bylo , mam 19 lat;) Interesuje sie filmami i widzialem... sporo :-) Nie bijcie ;)

szymekhaha

akurat wątek azjatów był dla mnie najciekawszą rzeczą w tym "filmie" ^^

a gdybym miała wybierać najciekawsza specjalizację,to wybrałabym krzykaczy właśnie, bo inne strasznie przereklamowane :3

a tak w ogóle, to uwielbiam czytać forum własnie dzięki tym rozmowom o gustach. temat rzeka jak widzę,a jakie prowokacje tu lecą,że hoho :P

ocenił(a) film na 1
Sweeta

To prowokacja tak? To musi być prowokacja, ponieważ nikt ... no kto mógłby napisać coś takiego o tak hmmm dennym i nudnym, pozbawionym cech chociażby czegoś co można nazwać obrazem animowanym (przepraszam... obrazy się poruszały i to tyle co można powiedzieć o tym "...").
Film Sci-Fi - to muszę zrewidować moje pojęcie o tym gatunku, jeżeli to miał być film Sci-Fi.

Przepraszam, ale płakać się chce ... (mi się płakać chce) jak napisałaś, że "aktorzy" grali świetnie. No... Zestawienie słów "aktorzy" i "świetnie" nie było przewidziane w "scenariuszu" tego "filmu".

Jakie efekty Ciebie tak "zniewoliły" ?
Mam nadzieję, że już nigdy nie będę tak znudzony, abym poświęcił te kilkadziesiąt minut na oglądnięcie części drugiej :)

Racja! W kinie efekty będą jeszcze bardziej "zniewalające". Oh! Dear!

Sweeta

O ja pierdole. Ludzie spokojnie. Każdy ma inny gust i każdy ma prawo wyrazić opinie na temat filmu. Po to mamy właśnie forum, a nie żeby na siebije wspólnie naskakiwać.
Ja osobiście widziałam bardzo mało filmów sci-fi, ale " Push" przypadł mi bardzo do gustu. Nie moge porówynywać go to żadnego filmu, bo nie widziałam filmów o podobnej tematyce.

Soundtrack w filmie świetny. Mało jest filmów, które mają tak fajnie dobraną muzykę.
Końcówka filmu, bardzo dobra. Taka, żeby każdy widz, mógł sobie dalej rozwinąć akcje, a z drugiej strony świetny koniec, na nakręcenie sequelu.

Film widziałam 2 razy. Pierwszy raz miesiąc temu, a wczoraj drugi raz. Jestem zdecydowana kupić płytę dvd.
Pozdrawiam. ;)

ocenił(a) film na 1
Anka_53

Niezły początek wypowiedzi :) Oczywiście, że każdy ma prawo do wyrażenia swojego gustu na tym forum... tak też ja uczyniłem. I nikt na nikogo nie naskakuje. Po prostu ciężko znaleźć jakieś elementy, które by w tym filmie powaliły na kolana, bo ani fabuła (oh! dear... to tu jest jakaś fabuła??? ). Generalnie zmieniłbym opis tego filmu tzn. nie sci-fi, a new age ... może?

Moja i tylko wyłącznie moja subiektywna ocena tego filmu (odnoszę się do postu forumowiczki, która założyła ten topic):

- efekty specjalne: w tym filmie nie ma efektów specjalnych - to już więcej efektów specjalnych widziałem w filmie "Phenomenon" (swoją drogą polecam) i stojących na o wiele większym poziomie, a przecież "Fenomen" nie był filmem sci-fi. Poziom efektów może ("może") zaskoczyłby ludzi tak z 30 lat temu, chociaż mógłbym wymienić kilka filmów sprzed 30 lat, które biły na głowę ten film. oki to jeśli chodzi o efekty specjalne.

- soundtrack - osobiście uważam, że jeżeli soundtrack jest dobry to powinien odcisnąć jakieś piętno na widzu (nie kwestionuję tutaj Twojej opinii). Ja nie pamiętam ani jednego kawałka, ani jednego motywu z tego filmu- nic! pustka! i w jaki sposób ta muzyka jest "tak fajnie dobrana" ? Jak to rozumieć?

Podsumowując - tytuł tego topica brzmi: "Najlepszy film Sci-Fi jaki dotąd oglądałam" - muszę powiedzieć, że przed założycielką tego tematu stoi pewne zadanie, przymus właściwie oglądnięcia jeszcze tak z dobrych kilkuset innych filmów o tematyce sci-fi i podejrzewam, że powinna zmienić zdanie. Kłopot tylko w tym, że nie powinno się filmów pokroju "Push" przypisywać do kategorii sci-fi. I to by było na tyle w tej kwestii.

P.S. Mój faworyt jeśli chodzi o film gatunku sci-fi (chociaż podchodzi również pod inne gatunki) - http://lowca.androidow.filmweb.pl/ - HOWGH! Powiedziałem :>

pendrago

Ok. I tu się zgadzamy. ;)
Twój post mnie przekonał.
Btw. Dzięki za polecenie filmu. Bo tak jak wspomniałam wcześniej, nie mam okazji oglądać takich filmów.

ocenił(a) film na 5
Sweeta

mnie się nie podobało. nudziłam się cały film, wogóle mnie nie wciągnęło,
chociaż rzadko mi się to zdarza.

ocenił(a) film na 1
Sweeta

Najlepszy film Sci-Fi jaki widziales?! Haha,to widocznie chyba jedyny jaki widziales bo ten film jest strasznie slabiutki!!!Jak mogles stracic tyle godzin na ogladanie tego filmu,zycia szkoda!!!

lamp79

Uważam,że cały ten temat to prowokacja:)
Zgłaszam do usunięcia! :D

Nephi

Co do niektórych .
Ej, no! Przecież każdy ma prawo do wypowiedzenia się na dany temat. Jeżeli dla tej osoby, był to najlepszy film sci-fi, to nie podważajmy jej zdania. Każdy ma inny gust.

ocenił(a) film na 7
black_cherry_

Ja nie rozumiem niektórych ludzi piszących tutaj.
Normalny człowiek napisałby tylko 'Nie zgadzam się z Twoją opinią, według mnie film był kiepski...' itd.
Oczywiście 70 % społeczeństwa napisałoby to tak 'Jesteś poj***na, jak taki film może się komukolwiek podobać'.
Tym ludziom, którym podoba się najeżdżanie na innych życzę powodzenia w przyszłości.
Owszem, można wyrazić własne zdanie, ale tak jak napisała poprzedniczka, po co podważać zdanie innych ? I głupio pojeżdżać ludziom przy tym.

Co do mojej opinii na temat filmu, to może nie był to najlepszy film jaki widziałam, a jeden z lepszych :)

Sweeta

I ja się z Tobą zgadzam w pełni. :)
[podobno za krótki]

ocenił(a) film na 1
Sweeta

Komentowanie cudzych opinii bez jakichkolwiek faktów, bez konstruktywizmu nie ma żadnego sensu - na tym i na jakimkolwiek innym forum. Tak samo jak nie ma sensu generalizowanie :P Skąd ta liczba? "70 % społeczeństwa" ? Powiedziałbym, że 95 % tak by napisało. Ale to spekulacje tylko.
Tutaj nie ma czego rozumieć. Ludzie wyrażają swoją opinię, ale nawet najgorsza opinia dla filmu powinna mieć uzasadnienie IMO. Twoja opinia na temat tego filmu nie ma zupełnie uzasadnienia. To dobrze - chociaż nie wiesz dlaczego nie był to najlepszy "film" (nawet nie sci-fi, a topic był trochę inny nie?) to jeden z lepszych. Tylko tak dalej!

ocenił(a) film na 9
lamp79

skoro się o nim wypowiadasz, to sam straciłeś/aś tyle życia na jego obejrzenie. jeżeli jednak nie oglądałeś/aś to znaczy, że jesteś typowym komuchem powtarzającym to, co mówi tłum. piszę eś/aś bo nie można być pewnym kto siedzi po drugiej stronie.

Sweeta

Mnie również film się podobał. ;)
Był przyjemny dla oka. W sam raz na szare niedzielne popołudnie.
Efekty specjalne były niezłe, gra aktorów również była dość dobra, ale nie powiedziałabym, żeby była rewelacyjna. Najbardziej podobała mi się gra Dakoty, była według mnie najbardziej naturalna. Muzyka była dość dobrze dobrana, chociaż sądzę, że mogła być lepsza.
Jak dla mnie 7/10.

ocenił(a) film na 2
Sweeta

Rozumiem, że widziałaś jeden film sci-fi w swoim życiu?

ocenił(a) film na 1
jerzunio

popieram kolege, wybacz ale film był marnotrawieniem ...prądu

ocenił(a) film na 5
mmarek24

badziew, ale moze dlatego ze ogladalem go wczoraj w oczekiwaniu na el classico i strasznie mi sie dłuzył...:)

ocenił(a) film na 6
Sweeta

Moim zdaniem ten film jest przeciętny i do najlepszych SF bardzo dużo mu brakuje. Aktorzy moim zdaniem nie grali wybitnie, muzyka szczególna nie była, a efektów specjalnych nie było zbyt wiele ale też niczym szczególnym nie przyciągały. Sama fabuła też raczej płytka i nieszczególna.

ocenił(a) film na 9
Sweeta

widzę, że w tym wątku przejawia się działanie typowe dla polskich mediów. ludzie, do kurwy nędzy, nie podobał się, dajcie ocenę i spierdalać, a jeżeli czujecie potrzebę nawracania ciemnoty, co to niczego jeszcze nie widziała, to róbcie to kulturalnie! przestańcie wmawiać ludziom, że niczego jeszcze w życiu nie widzieli, nie mają gustu i bóg wie co jeszcze. mam prawo do swojej opinii, Internet daje mi możliwość jej wyrażenia, to ją wyrażam a pierdolenie, że moja opinia jest do dupy, możecie zachować dla siebie albo pochwalić się mamusi jacy to Wy Kinomani (przez duże 'K') nie jesteście.
nie, nie widziałem tylu filmów co Wy, ani Heroes, nie czytałem też książek Sci-fi. film mi się podobał i tyle.

ocenił(a) film na 5
pet3r

w sumie racja, tylko czy Ty powstrzymałeś się od obrażania? Po prostu już tak jest wszyscy lubimy je**ć na wszystkich nawet nie do końca celowo...